Lämmönvaihdin

avensi

Active member
Lämmönvaihtimesta juttua
Mikä on lämmönvaihtimen oikea paikka ?
Pitääkö lämminvaihdin olla esim ennen lämminvesivaraajaa ja kytkettynä kylmälle puolelle ?
Jos toinen piiri on vesi glyköli nestettä, joka kiertäisi esim takan ja saunan ja agregaatin  piipun ympärillä ?
Mihinkä pitää laittaa automaatti ilmaus ?
Tarviiko kalvopaisunta astiaa ?
GylooliNeste kiertäisi 12v kiertovesipumpulla
 

avensi

Active member
Pitääkö kupariputken olla samaa kokoa,  vai voiko jossain olla ehkä pienempää?Hehkutettua kuparia ( kieppikupari ) olis hormien ympärillä ja siirross olis kovaa kupariputkea ?
 
Tartteet toisen pumpun joka kierrättää sitä varaajan vettä samalla. Laita sillein että se ottaa vettä varajan alaosasta ja palauttaa varaajan yläpäähän niin vesi kerrostuu samalla. Tossahan on glykolin nestemäärä aika pieni niin tartteeko automaatti-ilmausta ollenkaan. Romuttamolta käy hakemassa joku auton paisuntasäiliö ja laita se kierron korkeimpaan kohtaan. Siitä saat lisättyä nesteet systeemiin ja hoitaa samalla ilmauksen ja paisunnan tarpeet. Kuitenkin nesteen tilavuus vaihtelee sitä mukaa kun se lämpenee.

Pienempi putki matkassa ahdistaa mutta eiköhän tossa ehdi riittävästi nestettä kiertämään kuitenkin ettei se ala missään kohtaa kiehumaan.
 
Jollain keinoin se vesi pitää saada lämmönvaihtimessa kiertämään, siinä itsessään on sen verran vähän vettä ettei mitään hyötyä ole lämmittää sitä odottamaan milloin joku avaa hanan ja sitten muutama desi siirtyy varaajaan. Ennemmin pitäs laittaa toinen varaaja jossa ois kierukka ja sen vesi esilämpenis sitten ennen varsinaiseen varaajaan menoa.
 
Ylös