Kytkentä kaksi akku ryhmää

Mekaniker

Active member
Tuo kysymys vaatinee lisää tietoa, isojen veneiden sähköjärjestelmät olisi ehkä lähin
Millä ladataan? Akusto?
Älykkäitä latureita/ latauksen ohjaimia löytyy vaikka minkälaisia, tieto kumpi on se oikea pitää etsiä: Ehkä venesähköliike?
Veneet, Matkailuautot:
Niihin on tänä päivänä yhdistetty moottorin laturi+aurinkopaneelit+aggregaatti+maasähkö ja ohjaus on sen mukaista
Miksei sama periaate kelpaisi kiinteistössä?

Venetarvikeliikkeen sivusto esimerkkinä:
Hinta on sitten oma asia
 

arskal

New member
Akkujen valintakytkin kytketään siten, että ekan akuston + kytketään valintakytkimen nastaan 1 ja toisen akuston + kytketään valintakytkimen nastaan 2. Nasta 1/2 lähtee kulutukseen. Eli 1/2 -asento yhdistää akut/akustot rinnan. Samalla ne latautuu yhtäaikaa. Jos erillinen MPPT säädin, sen + kytketään tuohon nastaan 1/2.
Savun hälvettyä, tarkistetaan kytkennät.
 
Viimeksi muokattu:

a.karppa

Member

Victron Smart BatteryProtect 48V-100A​


Kytketty virtajohdot in ja aut näyttö ei pala numeroo en tiedä miten tää laite toimii ?mistä saa laitettua halutun numeron näyttöön ?
Pieni led välkkyy näytön alla ?

Mihin musta johto joka tulee mukana kytketään ?
Siis se kolmenapasen johdon musta. Kyl se kaikkien kuvien mukaan kytketään akun miinusnapaan
 

kotte

Well-known member
Kytketty virtajohdot in ja aut näyttö ei pala numeroo en tiedä miten tää laite toimii ?
Et kai vain kytkenyt "+"-napaa "in" ja "-"-napaa "out"? Jos kytkit, ei ole ihme, ettei toimi (enää? No ehkä tuo ei oletetusarvoilla heti pala poroksi).

Akusta kytketään "+"-napa "in" ja teho otetaan ulos lähdöstä "out". Akun "-" kytketään suoraan kulutuslaitteiden miinukseen ja vehkeen "GND"-piikki samoin. (1,5 mm^2). Ohjeessa käsketään laittamaan sulake akun ja laitteen väliin ja asentamaan se mahdollisimman lähelle akkua kuitenkin niin, etteivät mahdolliset akun huohotuskaasut pääse laitetta syövyttämään.

Laite käsketään ohjelmoimaan aivan ensiksi, joko bluetooth-matkapuhelimella tai sitten maadoittamalla nasta "PROG", jolloin laite kaiketi askeltaa lävitse eri asetusvaihtoehtoja jatkuvasti. Sopiva vaihtoehto jää muistiin, kun "PROG"-pinnin maadoitus vapautetaan.
 
Ylös