Kvarttaali

Aurinkoinen

New member
Ensimmäinen vuosineljännes on lusittu ja on hyvä tilaisuus verrata sitä viimevuotiseen, etenkin kun näissä on havaittavissa merkittäviä eroja. Aurinkoa on näkynyt horisontissa selvästi vähemmän kuin viime vuonna, koska kolmessa kuukaudessa on tullut 162.48 kWh vähemmän tuottoa edellisvuoteen verrattuna. En kuitenkaan aio repäistä vaatteitani, koska vastaavana aikana on ostoenergia vähentynyt yhteensä 657.05 kWh. Olisihan se tietysti vähentynyt vieläkin enemmän, jos aurinko olisi paistanut kunnolla.
 

Aurinkoinen

New member
Toisella neljänneksellä tuottoa tuli kutakuinkin saman verran kuin edellisenä vuotena. Itse asiassa olisi tullut 14 kWh enemmän kuin viime vuonna, mutta eri syistä menetettiin toukokuussa n. 40 kWh ja kesäkuussa n. 2 kWh, joten n. 28 kWh jäätiin pakkaselle. Vuoden alusta lähtien tuottoa on ollut 174,58 kWh viimevuotista vähemmän. Vaatteiden repäisemiseen en vieläkään aio ryhtyä, sillä ostosähkön osuus säilyi edelleen hyvällä vähäisellä tasolla. Kesäkuussa sähköä ostettiin 97,41 kWh, ensimmäistä kertaa alle satasen haamurajan. Vuoden alusta ostettu sähköä 860,29 kWh se on 653,4 kWh viimevuotista vähemmän.
Mielenkiintoista, että kesäkuussa sähköä tuli reilu 20 % enemmän kuin toukokuussa, joka on tähän asti aina ollut tuotannossa paras kuukausi.
 

Aurinkoinen

New member
Vuosineljännes takana ja on tarkastelun aika. Heinäkuu vähän pakkasella, mutta elo- ja syyskuu plussalla, joten tuottoa tuli  60 kWh viime vuotista enemmän. Heinäkuukin hakkasi toukokuun 23 kWh;lla aika harvinaista. Viime vuoteen verrattuna kokonaistulos 130 kWh miinuksella. Päivät lyhenevät vauhdilla, joten tuota kaulaa ei enää tänä vuonna saavuteta. Ostosähköä kului kvarttaalilla 80,72 kWh viimevuotista vähemmän, vuoden alusta vähennystä 734,12 kWh.
 

Aurinkoinen

New member
Neljäs kvarttaali ei aivan yltänyt viime vuoden verrokkilukuihin, vähennys tosin hiuksenhieno. Lokakuun tuotanto jäi vajaa 20 kWh pienemmäksi ja vaikka sekä marras-, että joulukuussa ylitettiin viimevuotinen tuotto kvarttaali jäi pakkaselle  16,66 kWh. Ostosähköä käytettiin kvarttaalilla reilu 10 kWh vähemmän ja koko vuonna 744,4 kWh vähemmän. Sähköä ostettiin viime vuonna 1743,8 kWh, jota pidän varsin hyvänä tuloksena.

Elokuun lopussa tein uuden sähkösopimuksen. Syys-, loka- ja marraskuussa ostin sähköä yhteensä 472 kWh. Samana ajanjaksona myin ylituotantoa 468 kWh. Ostin siis 4 kWh enemmän kuin myin. Tästä huolimatta sähköyhtiö maksaa minulle 1.89 €, joten myyntihinta oli hivenen ostohintaa parempi. Jos en olisi vaihtanut sopparia olisin joutunut maksumieheksi n. 20 eurolla. Siirto ja verkkomaksuja + sähköveroja jouduin ko. ajalta maksamaan verkkoyhtiölle rehti kuusikymppiä.
 
Ylös