Kehitysideat

Puuha

Active member
niin nuo alakatogoriat ovat ongelmallisia sillä sekoittavat näkymää joka on tässä foorumisoftassa negatiivinen puoli. tarvitaanko niitä valttämättä?


on väärin puhua akuista koska energiaa voidaan varastoida monella eri tavalla. siksi pitäisikin puhua yleisesti energian varastoinnista eikä vain yhdestä osa-alueesta. ja siksi sen voisi siirtää perjaatteessa omaksi alueeksi.

yleensä jokainen tuotantomuoto tarvitsee itselleen elektroniikkaa rinnallee joten olisi kätevämpää jos niistä puhuttaisiin suoraan tuotantomuodon alla. se helpottaisi käyttäjää löytämään tarvitsemansa tiedon.
 

Samppa

Member
Kategoriointia on mahdollista muuttaa ja jopa hyvinkin helposti/nopeasti. Koemielessä tein tähän hieman eri tyylillä kategorioinnin. Tarkoituksena pitää etusivu mahdollisimman tiukassa paketissa. Mutta muutoksia on tosiaan helppo tehdä. Teen tässä viikon aikana järjestelyä uusiksi. Energian varastointitapoja on toki muitakin, kuin akut, mutta akut lienevät yleisimpiä. Vesivaraajat yms. toinen yleinen. Mielestäni akuilla saa olla kuitenkin oma osionsa, perustetaan toinen alue muille varaajille. Säädetään sitten tarpeen mukaan.

Elektroniikka- alue on siksi yleistä keskustelua alla, kun sitä tosiaan tarvitaan jokaisessa tuotantomuodossa. Tulee monta elektroniikka- aluetta, jos jokaisen tuotantomuodon alle perustetaan oma. Vaikka en tiedä onko tuostakaan sitten haittaa.

Tuleva ilpisti, näin raskaan työpäivän loppupuolella ei oikein säteile. Mitä tarkoitat avaajalle lukituksella? Linkeissä oli se tarkoitus, että siihen ketjuun postitetaan uusia linkkejä ja ylläpito sitten kopsaa linkit ensimmäiseen viestiin oman aihealueensa alle. Pääsivustolla on myös linkkiosio, pitää miettiä onko järkevää ylläpitää kahta linkkiosiota. Todennäköisesti foorumin linkkiosio jää ensisijaiseksi.
 

Samppa

Member
tein nyt kuitenkin aika lailla kaikki puuhan ehdottamat muutokset ;D

Tuon energian varastointialueen vielä jätin. Mm. akuista voi tulla keskustelua paljonkin ja on mielestäni selkeämpää, jos kaikki akkukeskustelu löytyy samasta paikasta. Vaikka haulla viestit toki pitäisi löytyä alueesta riippumatta.
 
R

risto.parikka

Tuosta rompetorista kun on maailmalla kuitenkin tavaraa.
Mie ostaisin heti sopuhintaan jos saisi eli joku mulle tekisi generaattorin.
On tässä senverran tuulinen "tunturinkuve"
Viimekesäkin meni enimmäkseen leijanlennätykseen kuin liihottimella (Ikaros)lentämiseen
Eikä ollu paljoa päiviä Formosallekkin vaikka se sentään kestää tuulessakin ajaa
 

NdFeB

New member
Omia mietintöjä foorumista.

Ensinnäkin väri. Vihreä on aika kammottava.. yök. Koko homman nimi on myös hieman harhaanjohtava, jos tarkoitus on käsitellä mm. tuulta ja aurinkoa, montakohan 10 kertaa enemmän mahtaa maksaa itse aurinkopaneeleilla tuotettu watti kuin pistokkeesta ostettu :) Mutta eipä sitä enää kannata varmaankaan lähteä muuttamaan.

Alueita kannattaisi mielestäni kaventaa. esim tyyliin:

Tuulivoima
Aurinkovoima
Lämmitysjärjestelmät - (vai menisikö tämä liikaa lämpöpumppuvoorumin kanssa päällekkäin.)
Muut energialähteet (sisältäisi vesivoiman)
Yleinen
Osta-myy-vaihta


Muuten alku vaikuttaa ihan hyvältä, jäseniä ja postauksia suhteellisen mukavasti.

Eikön se siitä lähde :)
 

Samppa

Member
Foorumin ulkoasua on tarkoitus muokata. Nyt on ollut tällä viikolla sen verran kiirettä, etten ole ehtinyt. Vaihdan nyt teemaksi SMF:n oletusteeman, joka on käytössä mm. lämpöpumppupalstalla. Ajatuksena on vaihtaa tähän palstaan eräs toinen teema käyttöön. Teen sen tosiaan viimeistään ensi viikolla, voi olla että illallakin irtoaa sen verran aikaa.

Mitä nimeen tulee, niin koitin selitellä sitä tuolla pääsivulla seuraavasti:
" Tervetuloa ilmaisenergia.info:eek:n. Sivuston nimi tulee ajatuksesta, että tällä sivustolla voitaisiin käydä keskustelua ja kerätä tietoa kaikista luonnon tarjoamista "ilmaisenergioista". Näitä ovat mm. tuulivoima, vesivoima ja aurinkoenergia. Näiden energioiden hyödyntäminen vaatii aina kertaluonteisia investointeja ja mahdollisesti laitteistojen huoltoa, mutta varsinainen energian tuotanto ei vaadi tueksi muutoin tuotettua energiaa. Tällä hetkellä yleisimpiä tähän kategoriaan meneviä energiantuotantomuotoja ovat tuulivoimalat, aurinkopaneelit ja aurinkokeräimet. "

Myönnän, että se ei ole paras mahdollinen, mutta ei oikein täydellistä nimeä pälkähtänyt mieleen, joka olisi kattanut kaikki tuul-,aurinko-,vesi jne. energiat.

 

Samppa

Member
muutin hieman aluejakoa. Yhdistin vesivoiman muut energiamuodot- alueeseen. Lämmitysjärjestelmät- keskustelua on tarkoitus käydä tuolla Asumisen ja rakentamisen energiakeskustelut alla. Koitan miettiä tälle alueelle paremman nimen.

Muutin nimeksi pelkän "Asuminen ja rakentaminen"
 

Samppa

Member
sehän oli tuulivoima- alueella jo valmiiksi. Siirsin sen alakategoriasta normaaliksi kategoriaksi, jos sitä tarkoitit.
 
Ylös