Käytetyt lyijyakut ja saatavuus ihmettely

Mekaniker

Member
Tein tässä jokunen kysely akuista ja löytyyhän vara-voima akkuja käytettyinä jopa torilta
Hinta vaan puistattaa kun myyjät puhuu ihan pehmosia iästä ja kunnosta...
En ymmärrä miksi HiFi-harrastuksella on tarvetta monelle sadalle amppeerituntisille akuille?

Ja alkoi myös tulla harmailta markkinoilta tarjouksia, taitaa €-paperi olla kiinnostava :-X

Miten usein yritykset vaihtavat ne isot UPS-varakäyntiakustot?
 

Alfonzo

New member
Jokin firma vaihtaa vaikkapa 5 -vuoden välein tai mikä nyt suunniteltu vaihtoväli onkaan. Suurin osa vaihtaa sitten kun ovat lopussa.
 

fraatti

Member
Mekaniker sanoi:
En ymmärrä miksi HiFi-harrastuksella on tarvetta monelle sadalle amppeerituntisille akuille?
Autopuolella äänenpainekisaajissa voi olla vahvistimia kilowatti tolkulla autoissaan.. Sinne tarvitaan myös virtaa tuolloin reilusti.

Joskus Sami Soikon on pitänyt valistaa kiimakuski-tyyppisiä henkilöitä, ettei siellä autossa ole tarkoitus istua. Lähimmäksi tätä haavetta päästään dB drag racingin kadunmiesluokassa, jossa autot ja äänentoistovehkeet ovat periaatteessa myös arkikäytössä.

Siihen voi sentään yrittää eläytyä. Tarkoitusta varten Sami Soikko avaa JJ Hifi & Tuning -liikkeen esittelyauton oven. Chevy Vanin takaseinällä levittäytyy yksitoista 15-tuumaista kaiutinta. Vilkaisu tavaratilaan paljastaa yhtä monta 1 200 watin bassovahvistinta. Kilpailuautoissa tehoa on vähintään 14 000 wattia, joten paljon ei puutu.

Luvassa on noin 150 desibeliä. "Rock-konserteissa ei päästä lähellekään sellaista äänenpainetta. Ei kukaan vapaaehtoisesti sellaisessa kauan selvinpäin istu. Päissään kyllä", Soikko kertoo. Jälkimmäistä kategoriaa edustavat muun muassa polttariporukat.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kiihdytyskisat-aanella/102980/
 
Ylös