JRA mikroinvertteritestiä

jra

Member
2016 hankin 250W paneelin ja Involar MAC250A mikroinvertterin.. Laitoin paneelin pikaisesti rakennuksen päätyseinään kiinni ja siinä se on viihtynyt. Paneeli on etelästä 30° kaakon puolelle, sinänsä ok suunta mutta se on liian alhaalla kun ruoho kasvaa ja peittää osan alareunasta. Myös räystäs varjostaa melko aikaiseen päivän edetessä.
Alussa piuhan välissä oli energiamittarikin, mutta jossain välissä sille on löytynyt tärkeämpää käyttöä ;D

Esim. vuoden 2018 aikana verkkoon on valunut 9,58kWh sähköä, mielenkiintoista että huhti-toukokuu on parhaat kuukaudet. Voi johtua joko siitä että ilp on laitettu päälle tai ruohon kasvamisesta paneelin eteen ::)

Myös viime vuonna huhtikuu oli paras ;D kuukausi. 2019 verkkoon syötetty määrä 3,09kWh.

Tarkoitus olis laittaa muutama paneeli katolle, mietinnässä pari vaihtoehtoa:

  1. Paneelit ehkä 6x n.300W yhdelle lappeelle (Suunta -30°) + invertteri
  2. Paneelit kahdelle lappeelle ja kaikkiin mikroinvertteri (suunnat -30° ja 60°). Ehkä tällä vaihtoehdolla saisi vähän paremmin ilta-aurinkoa, kun kulutustakin olisi enemmän.
 

jra

Member
Käppyrät on Elenian sivulta, eli kertoo verkkoon myydyn energian määrän.

Nyt olis odottamassa asennusta Solarwatt 2000 invertteri ja Sunlink Poly 280W paneeleita 7kpl.
Vähän harmittaa, etten ostanut kahdeksatta paneelia - ne olis saattanut saada katolle kahteen riviin. Tuota samaa paneelia ei vaan enää myydä Onnisella. Joissain nettikaupoissa näyttäis olevan.

E: Ne on nää projektin vaiheet tämmöisiä.. Ensin on valtava innostus ja hankitaan romut edes mittaamatta kattoa, tai oikeastaan aioin silloin laittaa ne eri katollekin..
Nyt vähän harkinnassa, että mikä katto olis paras kolmesta vaihtoehdosta. Paras on aika huonokuntoinen rakennus, tuskin pysyy pystyssä paneelien kestoikää, kahdella muulla jonkinverran puiden varjoja.
 

jra

Member
Kuinkas noihin turvakytkimiin on suhtauduttu, jos paneeleita on tontilla useamman rakennuksen katolla? Riittääkö että sijainnit kerrotaan yleistietoilmoituksella, vai vaatiiko yhtiö, että kaikki täytyy saada kylmäksi yhdestä kytkimestä?
Elenialta tietysti saa parhaan vastauksen.
 

Savonius

Well-known member
Nyt olis odottamassa asennusta Solarwatt 2000 invertteri ja Sunlink Poly 280W paneeleita 7kpl.
Vähän harmittaa, etten ostan ostanut kahdeksatta paneelia
Kyllä siihen voi ostaa esim 285W paneelin jos ei 280W löydy. Vaikka Amerisolarin. Hinta näytti viimeksi olleen 89€ kappaleelta. Turussa Verstaskatu 2 oli taannoin kasapäin. Ei merkilläkään ole väliä kunhan teho ja koko ovat lähellä. Mieluummin isompi teho kuin pienempi jos alkuperäisen tehoista ei löydy.
 
Ylös