Jos ostaa liikaa paneeleita

Ruis

New member
Kun laittaa estimaattoriin niin antaa 500kwh/1kw suoraan pohjoiseen. 30asteen katto. Suoraan etelään sitten 930 kwh.Olen yllättynyt. Bugittaako?

https://pvwatts.nrel.gov/pvwatts.php


 

maanma

energiaonnellinen
Tuohon mahtuu vielä. Voivat tulla myös yli päädystä.

Päätyseinillekin voi asentaa ikkunoiden yläpuolelle lähes pystyyn. Modernissa talossa, jossa lämmitys ei ole pääkäyttötarkoitus kannattaa asentaa länsipuolelle, koska yleensä ihmiset käyttää sähköä enemmän illalla kuin aamulla.
 

Ruis

New member
Aika paljon on teoreettinen tuotos kyllä 500/900. Tuohon aurinko hieman hipaisee juhannuksena. Onko hajasäteily noin tehokasta?
 

denzil dexter

Active member
Ruis sanoi:
Kun laittaa estimaattoriin niin antaa 500kwh/1kw suoraan pohjoiseen. 30asteen katto. Suoraan etelään sitten 930 kwh.Olen yllättynyt. Bugittaako?

https://pvwatts.nrel.gov/pvwatts.php
Bugittaa. Esimerkiksi tämä antaa etelään suuntaukselle 5kW järjestelmälle 4180 kWh vuodessa ja pohjoiseen suunnatulle 1860 kWh.

https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html
 

denzil dexter

Active member
Oletko varma, että paneeli on laskurissa asennettu omalle tontillesi? Jossain etelän maissa kun aurinko paistaa ylhäältä, voi tuollainen suuntaus tuottaakin jotain. Suomessa ei.
 

Jussi

Member
Nyt on ollu esm 5 viikkoo sellaset kelit, että lounaaseen olevat kilowatin paneelit ei ole pystyny pitään 5W vehjettä elossa. Turha optimismi tuottaa yleensä isoimmat pettymykset.
 

rotzi

Active member
Ei niitä mihinkään pakoon pääse...ja Helenillä edllyttää (toistaiseksi) ostamista sieltä jotain hyädykettä...

Virtuaaliakku toteutetaan siten, että maksamme aurinkosähkön tuottajalle verkkoon ohjautuneesta sähköstä 13 c/kWh, eli noin saman hinnan, jonka asiakas maksaa ostosähköstä.
Tarjoamme virtuaaliakkua toistaiseksi vain aurinkopaneeli- tai sähkövarastohankinnan yhteydessä. Tavoitteenamme on tuoda palvelu myös olemassa oleville aurinkosähköntuottajille mahdollisimman pian.
 

denzil dexter

Active member
Aurinkoinen sanoi:
Ilmeisesti kyseessä kuitenkin oikea akku eli Helenin markkinoima sähkövarasto. He ainakin tarjoavat 5 kWh:n sähkövarastoa 9300 €, alv 24%.
100 kWh dieselvarasto maksaa Biltemassa 4.90 euroa. Elämä on.

Jos haluaa investoinnilleen edes jonkinlaisen tuoton, pitäisi 9300 eurolla saada rahaa tai säästää noin 465 euroa vuodessa (5% tuotto). Tuo tarkoittaisi 38.75 euroa kuukaudessa tai 1.27 euroa päivässä. Toisin sanoen joka päivä pitäisi varastoida parisenkymmentä kWh, mikä taas ei 5 kWh kapasiteetin akulla käytännössä onnistu.

Akustossa on yhtään mitään järkeä vain silloin, jos se mahdollistaa irrottautumisen verkosta kokonaan.
 
Ylös