Invertteri ostettu, nyt ei Easun... Tämä nyt RecFull kaupasta, monella merkillä saman näkönen.

Alppa

Member
Onko noita Victroneita paneelikauppiailla miten listoilla?

Virallisia jälleenmyyjiä ei taida montaa Suomessa olla. Mitenhän takuuasiat ja muut mahdolliset korjaukset sujuu.
Yksi takuukeissi oli kun mahdollisesti ukkonen rikkoi invertterin. Ihan hyvin maahantuoja hoitaa korjaukset. Kävi valmistajalla ja tuli takuukorjattuna takaisin eikä mitään veloitusta. Valmistaja myös palvelee hyvin kun laittaa sähköpostia ja kysyy tietoa.
 

korsteeni

Well-known member
Hmm Joo, onhan se välillä näin minunkin kohdalla. En kuitenkaan koe sen negatiivisena olla kirjoittamassa aiheista mitä muut eivät edes ole tulleet ajatelleeksi;)

Toisaalta olen ihan pihalla mitä puuhaat invertterin kanssa, se osa-alue tietoliikenteestä en ole kertaakaan tehnyt + se etten osaa enkä omista unix/win/android tietokoneita
Itsekin pitäisi opiskella omien inverttereiden kanssa vastaavaa mutta se taitaa jäädä ensi syksyyn ellen pääse jyvälle miten tehdä ilman tietokoneita?
kännykkälinjalla ei voi harrastaa mitään......paitsi golfia tietysi
jos on se ipone niin ei edes reitittimeltä pääse katsomaan mitä laitteita siellä on......tai ei ipone henkilöillä mitään rittimiä ehkes ole
he ostavat "avaimet käteen" verttien seurannat

winukalla pärjää jo pitkälle ja on halpoja tyyliin " vie pois" hintaan saa kunnon tavaraa käyttöön
kuinka muuten kännykällä saa softan vaikkapa esp8266 sisään?


esmes tämän ajaa esp'iin minuutissa winukalla euron läppärillä, se lukee kaikki tapaamani (kiinalaiset)vertit ja lähettää mqtt serverille tiedot tai voi käydä sieltä espiltä katsomassa
 
Viimeksi muokattu:

Jussi

Well-known member
Mulla kyllä on tietokoneita ihan määrissä ympäri taloa ja kanniskeltaviakin... Olis jopa vakoilusofta sarjaliikenteelle, mutta kun tuo perkle ei lähetä mitään pyytämättä. Ja mistään ei saa selville, mitä siltä pitäs kysyä... Tolla softalla vois lähetellä sille vaikka mitä merkkijonoja, tukee binääriä ja ascii lähetystä, tai rs-485 tapoja. Tieto vaan puuttuu.
 

Mekaniker

Active member
esmes tämän ajaa esp'iin minuutissa winukalla euron läppärillä, se lukee kaikki tapaamani (kiinalaiset)vertit ja lähettää mqtt serverille tiedot tai voi käydä sieltä espiltä katsomassa
רק עברית בשבילי
;)

Katselin erilaisia ehdotuksia ja totesin ettei riitä kiinnostusta eikä aikaa loggauksen tekemiseen, pitää vaan tyytyä akkumonitoriin joka osaa tallentaa statistiikkaa
Ensi kuussa on kaivinkone pihalla viemäripumppaamoa varten ja ennen sitä pitää kaataa kolmet puut kuivumaan
 

Jussi

Well-known member
ootko kokeillu mpp solaria, lukee pip vertit
Noi vissiin kaikki Mpp-solar vertit on Axpert pohjaisia ja tottelee esm. Watch-poweria. Joka kyselee kuulumiset ascii merkeillä. Ihan ku esm. mun mökillä oleva Voltaconkin on. Niiden kanssa noi melkeen kaikki softat osaa toimia. Pip mallit on ihan suoria Axpert kopioita.
 

Jussi

Well-known member
Tänään en vielä keksiny mitään uutta, mitä ton kanssa kokeilis. Aika pimennossa on kaikki tieto. Sen verran edistyin, että noille tarkotettuun wifi palikkaan liittyvällä Hy-power apillakin on näköjään web-käyttöliittymä. Tosin sinne ei päässy kirjautumaan, vaikka jo asensinkin hy-powerin puhelimeen ja rekkauduin. Ihan sama oli tosin Dessmonitorinkin kanssa, sai sitäkin hieroa huolella.
 

korsteeni

Well-known member
yllättävän hyvin rs232 kulkee kuitenkin, liki 40 metriä vanhoissa paukkulangoissa, siis ei mitään verkkokaapelia
lähti laakista lukemaan kakistelematta samasta näköjään molemmat vertit lukee, ovat parallell kytkennässä

IMG_20240313_171316.jpg
 

Jussi

Well-known member
Nyt selvis, et osaa tämäkin häiriköidä mittauksia ja kaukana laitteesta. Aamuhämärä tuntuu olevan paha, sillon alkaa lämpökäyrät pannuhuoneessa piirtämään sahalaitaa. Vähän yrittää samaa illalla, kun jo alkaa pimeneen. Kummassakin päässä näköjään siinä 7-9 välillä nyt tähän aikaan vuotta.
 

Jussi

Well-known member
Jännä efekti, kun pohdin ton vertin ottotehon mittausta, eli mitä se näyttää. Ja siis sitä, mitähän se oikeesti puuhastelee...
Kun oikeen hyvin paistelee, niin iso lämpöpumppu vie siin 400W vähemmän kun pitäs. Ja se ei kyllä ole vertin takana. Siellä se pyörii 3kW otolla, ja yhtiön, sekä oma mittari näyttää 2,5kW tehua, kun kaikki muu kulutus tulee paneeleista. Omasta mittarista saa katottua vaihekohtaisesti kaikki arvot, mitään selittävää ei näy.
 

Jussi

Well-known member
Ihan yhtä outo ku toi edellinenkin, on näiden kyky hukata tehoa johonkin. Mitä ei siis ainakaan pysty havainnoimaan.
Varsin usein ja pitkään saattaa input teho olla 300W enemmän ku mihinkään annettu. Akut täynnä ja float-tilassa... Ja samalla kelpaa ottaa vielä verkostakin. En jotenkin tajuu softan tekijän ajatusta. Ihan samaa hölmöilyä teki toi edellinen Easunkin, mutta eri tavalla kuitenkin.
Tulispa nyt se wifipalikka, niin vois katella vähän tietoja ja ehkä nuuskia se sarjaliikennekin.
 

Jussi

Well-known member
Tää on kyllä outo. Millähän sitä selittäs?
Ottaa verkosta 90W, paneeleista 600W ja antaa ulos 400W. Pistän verkon poikki, niin otto paneleista tippuu siihen 400W ja antaa ulos sen 400W.

Illemmalla kun aurinko vajuu alemmas, niin ottoteho verkosta laskee, vaikka panelien antokin laskee. Edelleen ihmettelen tuon tekemisiä.
Vaan taidan siirtyä muualle ihmettelemään, tällä palstalla kaikki menee liki yksinpuheluksi. Ja siinä ei oo oikeen mitään järkeä. Saman voi tehä ihan omissa päissään ilman kirjottelun vaivaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jussi

Well-known member
Tulipa se wifi-palikka tuohonkin. Kiinaenglantiongelman takia asennus vähän työläs, mutta lähti pelaamaan. Liikenteen vakoiluun olis teoskin valmiina, mutta en jaksanu innostua. Ilmeisesti 2400baud on. Heksana en saanu kiinni mitään toistuvaa kaavaa. Voi olla ihan metässä.
Vaan se akun virtavirhe pysyy systeemissä, koska se näkyy myös datassa. Vaikka myyjä kovin vakuutti sen olevan vaan ihan näyttövirhe... Mutta menee se lataus silti floattiin.
Auringon hyödyntämisessä tää taitaa olla vielä huonompi ku Easun, eli hyödyksi jää kiva ulkonäkö, fiksut tuulettimet ja häiriöiden vähyys.
 

varikonniemi

Active member
löytyyköhän niitä palstoja missä "recfull" puhutaan? Aina ei kannata mennä sinne halvimpaan saatavilla olevaan, kun jo easun on siellä rajoilla tässä suhteessa... Ja käsitykseni mukaan se on kuitenkin se alkuperäinen mistä nää kaikki muut kiinan kopiot joko myy samaa eri komponenteillä, tai kiertää halvemmalla rakenteella kiertääkseen patenttirikkomuksen.

omista 3 easun laitteesta ei ole muuta moitittavaa kuin että ne käynnistyy/sammuu jatkuvasti aamulla ja illalla kun aurinko on nousemassa/laskemassa. Ja jos on on-grid tilassa se ei osaa sulkea verkkoon tahdistumista samalla kuin sulkee aurinkopanelien käytön. Muuten 10/10 laite. Nämä molemmat toki ois helposti kierrettävisää ulkosilla kytkennöillä, mutta alustavien laskelmien mukaan se ei olisi kannattavaa ellei oleta easunien kestävän yli vuosikymmenen.
 
Viimeksi muokattu:

korsteeni

Well-known member
yksittäin easunit toimii osimmoilleen niinkuin pitääkin. niitä ei voi/pidä verrata yksinkertaisiin grid vertteihin ominaisuuksien eron takia
ohjelmistossa on varmasti kehitettävää.....kaikissa laitteissahan sitä on
sillon kun on parallell tai 3 vaihekytketyt, ei virransäästötilat ole käytettävissä, näin kertoo manu
joten ei sitä voi vaatia.....tai tietysti jospa valmistajalla olisi halua kehitellä mutta se ei olekaan just ominaisuuksista johtuen simppeli kuten pelkissä grid verteissä
kuinka se lähtisi kuolleena heti päälle virtakatkoissa jos ei olisi "elossa", elossa olo taasen vaatii virtaa
 
Ylös