Idea karkasi käsistä.

rabitti88

New member
Olen tässä muutamana viikkona hahmotellut liikkuvaa leirikeskusta ja haluaisin sen energian tuottaa oma varaisena. Olen vasta suunnittelu asteella olen ajatellut aurikopaneeleita, sekä pientä parin roottorin tuulivoimaa. Vara sähkön tuotto tulisi generaattorista. Mutta tuulen ja aurikojen vastuulla olisi noin 50 henkilön kapasiteentin suurtalous keittiö. http://www.windenergy.com/products/skystream/skystream-3.7 tuollainen osui  silmääni eli mihin asti toi riittää? Eli riittääkö  toi omakotitalon sähköistykseen, jollei oteta huomioon lämmityksen tuomaa kapasiteettia. http://www.eurosolar.fi/tuuligeneraattorit/
 

denzil dexter

Active member
Tässä testituloksia:

http://www.lowtechmagazine.com/2009/04/small-windmills-test-results.html

http://www.solacity.com/docs/warwick%20wind%20trials%20report.pdf

Aika paljon saa tuulla, että noilla voi teetä keittää. Aurinkopaneelilla voi keittää jos aurinko paistaa. Muuten on aika hiljaista.

 

Puuha

Active member
50 hengen ruokkimiseen vaaditun muonan tekeminen ei onnistu ihan yhdellä tai kahdella kWh:lla perjaatteessa pitää olla joko säävaraus kuten denzil edellä mainitsikin jo tai sitten varastoida energiaa akustoon tahi tuottaa muulla tavoin.

tuollaiselle porukalle on jo parabolisella peilillä kokkaaminen vaatisi jo aika tilan. puhumattakaan jos vielä tarkoitus olisi tehdä useammanruokalajin systeemejä.

kokemuksia aurinkokeittimistä löytynee "lapin kulta solar kitchen" hakusanalla.
 
Ylös