Hyviä ideoita

Abso

New member
Ajattelin laittaa tukkuerän paneeleita yhden oman kiinteistöni katolle. En siellä itse asu, mutta voi ladata automme sen pihalla. Bilikat on hybridihärpäkkeitä ja kaksi niistä on päiväsaikaan pihalla parkissa. Yhdellä singahdetaan H:gin keskustaan tarvittaessa kokoustamaan ja toinen on enempi kauppakassi. Muut ovat työaikaan ajossa. Akkuja voi kasata ryömintätilaan, missä aina yli 6 C lämpöä ja suhteellisen matala suhteellinen kosteus. Rajoittava tekijä on sisäänkäynti 800 x 600 mm

Tausta: neliöitä on noin 300, passiivitalo, maalämpöpumppu (ei kommentteja kiitos, tiedän ettei se ole passiivitalossa tarpeen), lämmön talteenotto lämpöpumpputekniikalla (ei sinänsä järkeä, mutta kun on luvat niin täytyyhän niitä käyttää). MLP on taajuusohjattu, mutta huvikseni laitoin puskurivaraajan. Käyttövesivaraajassa 500 l on tilaa sekä vastuksille, että ylimääräinen kierukka. Puskurivaraaja 100 l ilman kierukoita tai vastuspaikkoja. Olisi kiva saada autoilu aurinkosähkölle ja toisaalta taas joko energian kulutusta tai MLP käyttötunteja voisi vähentää.

Kysymys kuuluu: Jos nyt laitan 30 kpl 380 Wp paneeleita katolle, asenna esim 15 kW invertterin, niin miten on järkevä sähköä säilöä? Arvostaisin ehdotusta laitteiden tarkkuudella.
 

rotzi

Well-known member
Nyt ei kannata säilöä, nyt kannattaa vaan myydä ylimääräiset ja itseasiassa autokin ladata yöllä koska tuntispot hinta korkealla... riippuu tietty sähkösopimuksista.

Kun joskus tuo myynti taas muuttuu huonommaksi niin, 100L puskuriin ei mitään mahdu, 500L voi ladata MLP:llä paneelisähkön avulla täyteen (smart grid inputilla tjms nimi) mutta ei millään vastuksilla kun se MLP hoitaa sen niin edullisesti koska huononakin myynti aikana myynnistä saa saman hyödyn ilman häviöitä. Autojakin kannattaa tietysti ladata heikon myyntihinnan aikaa paneeleilla.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös