Hybridi panelit?

pascat

Member
Terve,

Pihasaunan katolle on suunnitteilla uusi aurinkosähköjärjestelmä. Saunan edessä on kesäisin myös uima-allas ja sen lämmityksestä on kanssa ollut hieman pohdintaa. Yksi esille tullut vaihtoehto on hybridipanelit mistä hyödyntäisi sen nestekierron uima-altaan lämmitykseen. Minkäänlaista kokemusta ei ole noista hybridipaneleista joten käännyn jälleen foorumin asiantuntijoiden puoleen kyselemään kokemuksia.
Paneleita tulee noin 5kw kenttä. Ylijäämä sähköllä lämmitetään saunan lämminvesivaraaja (750l varaajassa on kaksi erillistä vastusta joiden releitä tullaan ohjaamaan invertterin lähdöllä). Lämmitystä kaipaavassa uima-altaassa on noin 16m3 vettä.
Vai olisiko vain viisaampaa yksinkertaisesti laittaa ilmalämpöpumppu altaan lämmitykseen?
 

rotzi

Well-known member
Millä tuo 750L on ennen lämmitetty jos on lämmitetty?
Tuleeko siitä LV ulos kierukoitten kautta, eli sisällä ei ole LV:tä varastoituna?
 

pascat

Member
750l varaaja lämmitetään sähköllä. Lämmin käyttövesi tulee kahden kierukan kautta. Ylempi vastus on verkkovirralla lämmitettävä ja alempi vastus vaihtuu sitten käyttöön kun invertterin määritetty tuottoraja ylittyy.
 

Juska

New member
Meillon 25m3 allas lämmennyt pari vuotta ILPillä ja ollaan oltu tyytyväisiä. Toki alle 10C lämmöissä alkaa jäätä kertyä ja tehot tippuu jo aikalailla.

Yksi syy tähän ILPpiin päätymiseen oli klooriveden kesto, eli titaaninen lämmönvaihdin kestää klooria. Tutkailin josko olisi käyttänyt aurinkokeräimiä lämmitykseen mutta se tippui pois matalan tehon sekä tuon kloorinkeston takia. Ei oikein löytynyt tietoa että kestääkö ne klooria vaiko ei.
 
Ylös