Hybridi invertterin vaatiman verkkosähkön laatu

Eko

Member
Onko kokemuksia myytävien ns. hybridi invertterien esim. Victron ,epever ,MPP jne. vaatiman ulkopuolisen sähkön laatuvaatimuksesta .
Minkälainen aggregaatti vaaditaan, jotta kyseisissä laitteissa akkulaturi toimii moitteetta ? Onko ainoa vaihtoehto ns. invertteri aggregaatti mikä
antaa puhdasta sinimuotoista sähköä ? Muistaaksen victronin vehkeissä voidaan jollain tavoin säätää laitetta jos tulosähkö on huonolaatuista . Ainakin Epeverin
käyttöohjeissa on maininta sisäänsyötettävän sähkön laadusta .

Miten sitten verkkosähkön laatu vaikuttaa toimintaan jos esim. asuu pitkän langan päässä . Toisinaan valot saattavat vilkkua kun verkkoa kuormittaa esim. hitsauksessa .
Pahin taitaa olla tuo 5.5kw halkosirkkeli horjuttamaan verkkosähköä . Olen kuullut ja täältäkin lukenut juuri tämänlaisista ongelmista näitten hybridi-invertterien kanssa .
Siinä mielessä olisi kiva tietää kun tuollaista tehokasta laitetta harkitsen . Tuo Victronihan varmaan olisi hyvä vaihtoehto mutta hinta vähän hirvittää.

Lähinnä tuollainen olisi talvisaikaan ylläpitäjänä akuille ja toimisi ups-laitteena pakastimille , kattilalle yms. sähkökatkojen varalta kun niitäkin nykymaailmassa esiintyy.
Kesällä se toimisi sitten pääsääntöisesti paneleiden ja akkujen kautta sähkön tuottajana , pakastimet , ilmalämpöpumppu yms. perässä .
 

Mekaniker

Active member
Ostin viime vuonna käytetyn, jokunen vuosi vanhan 12V2000W Victron ja sain sen toimimaan UPS-versiona mutta muuten se ei osannut mitään muuta: Pari viestiä huoltoliikkeen kanssa paljasti että ne tarvitsevat välillä ohjelmiston uusimisen toimiakseen hyvin, päivitys maksoi 50€ ja toistasataa kilsaa autokyytiä. Kannatti todella, sai heti yhteys yhteysohjelmalla ja pääsi tekemään asetukset
Tyhmää vaan on se että pitää olla oma USB-mokkula ja lähes uusi win-läppäri(uusin ei kelvannut)
Ja siihen aggregaattivaatimukseen, se pitää paikkansa: Päivitys antoi siihen helpotuksen, pääsin muuttamaan tehdas-asetukset
Samassa on myös sähköverkon laatu asetukset
On ajateltu lähinnä veneomistajia jotka on vierasvenesatamissa, siellä vasta sähkö huojuu välillä eli vinkkinä: Ajattele että olet veneessä vieras-satamassa missä muut käyttää sähköjä yhtaikaa;-)
 

eros

Member
Moi, en tiedä noiden toisten valmistajien hybrideistä, mutta Yangze solarin 5500w hybridi sietää aika huonolaatuista sähköäkin ja lataa vielä akkuja. Se on sitten eriasia, jos sähkö kulkee hybridin läpi eli verkkorele kiinni, eli perässä olevat kulutuslaitteet jos saavat heikkolaatuista sähköä..
Hintaa 5.5kw vekottimella on 1000eur, vapaasti noudettuna Karkkila/Haavisto tai pakettiautomaatti pienestä lisämaksusta.

Edit: 5.5kw Yangtze ac in 170-280V

T: http://eerin.fi/
 
Viimeksi muokattu:
Ylös