erilaiset paneelit

Mail man

New member
moi

mites tää nyt menee. tarve olisi laajentaa parilla paneelilla vanhaa kenttää, jotta käynnistysjännite ylittyisi paremmin. en vaan tahdo löytää samanlaisia paneeleja. mites se nyt menee, voiko liittää jonon jatkoksi erilaisia ja mitkä ominaisuudet tulee olla samaa??
 

Savonius

Well-known member
Sarjassa olevia paneeleita voi kytkeä kunhan uusien ampeerit ovat samat tai suuremmat. Pienin ampeeri määrää tehon. Pienempitehoisista paneeleista voi rinnankytkemällä saada aikaan sopivan ampeerimäärän. Sen voi kytkeä sarjaan sopivan ampeerimäärän omaavien kanssa.
Kytkettäessä sarjaan vanhojen pienempitehoisten nimellisjännitteeltään lähellä toisiaan olevia uusia suurempitehoisia menettää niistä uusista vain ampeerien erotuksen. Esimerkiksi vanhan 250W paneelin ampeerit ovat vaikka 7,9 ja 285W vaikka 9,3 niin sarjaan kytkettäessä teho lasketaan 7,9A mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mail man

New member
Ok, tämä hyvä tietä, eli jännitteellä ei ole niin suurta merkitystä. ampeerit ovat varmasti suuremmat nykypaneeleissa, mitä minulla noissa katolla, joten sen puolesta kuulostaa lupaavalta.
 
Ylös