emppeeristä tutkimusta imureilla pussi vs. vesi

Puuha

Active member
tässä tuli tehtyä emppiiristä tutkimusta imureista. itselläni nyt sattuu olemaan pari hepa imuria (toinen taisi olla jopa allergialiiton suosittelema) ja normi suodatinkankaalla pelaavaa imuria varastoissa. lainasimpas sitten vesisuodatin imurin ja tein "hullunkierron" vanhoista imureistani tähän kaverin vesisuodatinimuriin. järkytyin tuloksesta!

vaikka näitä hepa suodattimella varustettuja pussiimureita kuinka suositeltaisiin itselläni usko meni sillä tuon "hullunkierron" tehtyäni huomasin että paljon se hepa suodatinkin päästää lävitseen vaikka itse suodatin oli aivan uusi. puhumattakaan sitten näistä normi kangassuodattimella varustetuista imureista.

tuttuni on moittinut kärcheriä pienen sodatinsäiliön vuoksi (n.2 litraa) joten onko olemassa muita vaihtoehtoja? n. 1500 euron hintaa on saatavilla kuitenkin pro aqua. liekkö kellään kokemuksia ko. laitteesta?
 
R

risto.parikka

Keskusimurin motori kun palo niin laitoin rakennusimurin tilalle ja keskuksen pöntön paikalle sopi 20 litran öljylönttä.
Noin kolmen neljän kk:n välein tyhjätään. ;D
 

Puuha

Active member
joo toinen kyllä olisi juurikin keskuspölynimuri kun pukkaa ilman ulos yleensä ja näin myös sitten pöly ei jää huoneilmaan.
 

extin

New member
Tuossapa hieman hiukkasmittarilla mitattuja tuloksia imureista:
http://www.youtube.com/user/ConsumerReporter


Tuon perusteella en ainakaan lähtisi ostamaan mitään kallista ovimarkkina imuria. Naapuri noita "Rainbow" merkkisiä kaupittelee, ei tullu ostettua. Tällä hetkellä käytössä Mielen S5000 Cat&Dog ja ainakin näyttäisi pitävän myös poistoilman puhtaana. En kyllä ole tuota muuten todennut kuin aurinkoisena päivänä imuroiden mutta ero on silminnähtävä tuohon vanhaan marketti-imuriin verrattuna.
 

Puuha

Active member
käsittääkseni rainbow on ensimmäinen tällainen vesipesuri. myynti puheissa ilmoitetaan "puhdistavan ilmaa jopa 3m³ minuutissa" joka on valhe ja ihan myyntipuhetta, sillä niiden imuteho niin rainbow:n kuin myös pro aquan on 50-55l/min. kyllähän nyt järkikin sanoo että n. 50mm letkusta ei minuutissa mahdu huonostikkaan 3m² ilmaa minuutissa.

enemmänkin olen kiinnittänyt huomiota juurikin tuohon suodatusmenetelmään joka joissakin malleissa on ihan huomioitu astma yms. muissa instansseissa. paras tulos tietysti olisi jos käytetään vesisuodatusta sekä laajaa pienhuokkasetkin nappaavaa suodatinta imurissa tai sitten johdattaa ilman suodatusta kaikki ulos putkistolla.
 

Puuha

Active member
Tottahan tuokin että jos 250mbar alipaineella ajattelee niin eipä tuo loppujen lopuksi mikään mahdoton ole että minuutit ja sekuntit ovat menneet sekaisin.
 
Ylös