Edullisimmat putkieristeet?

lmfmis

Member
Keräinten putkea (20mm) pitäisi eristää 50m verran...

Mikä eriste on halvin? Ei tartte olla paras.

Bauhaussin eriste 0.65/m (tämä väärä koko)


Mutta kai jossain edullisemmin?
 

denzil dexter

Well-known member
Ei se paljon tuon halvemmaksi muutu edes retkipatjasta käärimällä. Nyt on vähän epäselvää, että minkälaisia olosuhteita eristeen pitäisi kestää. Jyrsijät, luonnonvoimat ym voivat vaatia, että eristeen päälle laittaa toisen putken tai verkon. Silloin voi joissain tapauksissa olla edullisinta laittaa putki reiättömään salaojaputkeen tms ja tunkea eristeeksi mitä nyt sattuu löytämään.
 

park

Member
Ei kestä normi lämpöä eikä aurinkoa, ovat vuodessa lentäneet.
Täytyy olla lämpötilankesto eriste sekä Uv-suojattu pinta ulkona.

Tietysti jos mahdollisimman halvalla haluaa päästä, niin vetää tota halvinta kerran vuodessa ja pitää keräinpiirin lämmön matalalla, niin voisi toimia.
 

korsteeni

Active member
eivät kestä edes 80ppiä
tavallinen ilmastointi haitariputki, vetää suoraksi, jollain tylpällä toiselle puolelle vetää painuman saranaksi ja toiselta puolelta puukolla halki
villa väliin ja ruuvilla/popniitillä/jesarilla tms......ainoa mikä minulla kestää....115 astetta
 

denzil dexter

Well-known member
Jos lämmönkesto on ongelma, mutta ympäristöolosuhteet/jyrsijät eivät, silloin ihan tavallista lasivillaa pari senttiä paksusta levystä pyörittämällä päälle, ja sen verran rautalankaa perään, että pysyy kasassa? Ohutta lasivillaa saa paksusta halkaisemalla; yleensä levyt halkeavat paksuussuunnassa ainakin kahteen osaan helposti. Niiltä osin kuin eristys lisäsuojaa tarvitsee, haitariputki päälle.
 
Ylös