Edullinen hybridipaneeli Suomesta (sähkö + lämpö)

rotzi

Well-known member
Tai sitten osaaminen on kiinassa: Vähän harhaanjohtavasti, eikä niin vähän "Valmistuttaja Ralos", Ralos varmaankin vain valinnut vaihtoehdoista tuon valmistajan tuotteet:
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Onnittelut myös kiinalaisille. Kiinalaisten paneeli esitteessä 60 moduulinen, Tampereella 72 moduulinen.

Itse asiassa on jotenkin ollut tyhmää olla hyödyntämättä tuota lämmön osuutta joten tuollainen ratkaisu on ollut ikään kuin ilmassa. Ei tuo toteutus toimivaksi ihan helppoa ole sillä tuo kuuma vesi kertyy yläreunaan. PV paneelin tuotto määräytyy kuumimman (vähemmän tuottavan moduulin (cell) mukaan). Odotan innoissani jonkun kokemuksia.
 
Viimeksi muokattu:

maanma

energiaonnellinen
Anturitasku pitänee lisätä ja anturi, joka valvoo että kierto päällä kun kuumempaa kuin varaajassa. Aamuauringossa varaaja kylmimmillään.
 

maanma

energiaonnellinen
Latausyksikön lämpötilan maksimin on taivuttava myös riittävän alas, koska paneeleille ei pitäisi päästää paljon yli 60 asteista liuosta
 
Mielenkiintoinen tuote tosiaankin! Wikipediassa noista hybridikeräimistä lyhyehkö mutta hyvinkin informatiivinen artikkeli. Myös ilmakeräimien ja aurinkopaneelien yhdistelmiä on tutkittu ja periaate toimivaksi ja tehokkaaksikin todettu.
 
Ylös