Earthship

avensi

Well-known member
Hyvin yleistä maailmalla että sadevedet kerätään ja käytetään  tätä kannattaa suomessakin alkaa käyttämään kun kuivuus taas iskee
Myös harmaavesiä kannattaa miettiä suodatettuina
 

denzil dexter

Well-known member
ave sanoi:
Hyvin yleistä maailmalla että sadevedet kerätään ja käytetään  tätä kannattaa suomessakin alkaa käyttämään kun kuivuus taas iskee
Myös harmaavesiä kannattaa miettiä suodatettuina

Ei sadevettä saa pölliä kasveilta; siitä vasta kuivuus tuleekin...

Itse asiassa luonnonmateriaaleista olisi kaikkein helpoin ja halvin tehdä talo. Puuta, olkea, savea ja kiviä saa käytännössä ilmaiseksi, mutta rakennusmääräykset eivät anna niitä kovin helposti hyödyntää. Yleensä tuotteista puuttuu ce-merkintä, joten se on sitten mentävä K-raudan kautta.

- Valmiiksi veistettyjä hirsikehikoita saa purettavista taloista itse purkamalla ilmaiseksi.
- Olki maksaa 20 euroa suurpaali/dinosauruksenmuna, tai pellolta haravoituna ilmaiseksi.
- Kiviä saa hakea kivikkoisilta paikoilta ilmaiseksi (esimerkiksi pellot, joilta kivet halutaan pois). Ovat kestävää rakennusmateriaalia ja varaavat lämpöä.
- Savea saa ilmaiseksi rakennustyömailta. Tehotalo kun rakennetaan, niin savi kaivetaan pois ja viedään maankaatopaikalle, ja lyödään mursketta, hiekkaa tai lecasoraa tilalle.

Oikeastaan ainoat vähän hankalammat toteutuskohdat ovat katto ja ikkunat. Kattomateriaalina puu ei ole paras mahdollinen, joskin paanukatto on jo melko kestävä. Kesän aikana jos paistaisi kattotiiliä, niin niistä saisi.
Ikkunoita saattaisi saada purettavista taloista, joskaan niitä ei saa uusiin rakennuksiin asentaa kun eristearvot eivät riitä. Kaljapulloista savilaastilla muuraamalla lasitiili-ikkunat? Eristyskyky on mitä mainioin, kun ei pääse konvektio-looppia muodostumaan noin pieneen tilaan.

Laseja voi tehdä itsekin kierrätyslasia sulattamalla ja pyöräyttämällä siitä kiekko. Tulee keskiaikaiset, tyylikkäät ikkunat.
 

avensi

Well-known member
Maalaivoissa on kuusi perusperiaatetta. Ne rakennetaan kierrätysmateriaalista, lämmitys perustuu auringon lämmön varaamiseen yötä varten, talon sähkö tuotetaan itse aurinkopaneeleilla, pesuvesi saadaan keräämällä talon katolta valuvaa vettä, talon jätevedet käsitellään itse hyödyntäen niitä myös kasvien kasteluvetenä ja talon eteläosassa on kasvihuone.
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ei-mikaan-koyhien-asumismuoto-vanhoista-roskista-syntyy-taloja/3a1c470d-acb1-340e-8772-4928998c64c4
Tämän kun suomalaiset oppisivat ?
 
Ylös