Aurinkolämpö Count Down 2019

rotzi

Active member
Nyt on niin lähellä että vois huomenna odottaa ensimmäiset vuoden 2019 saannot tasokeräimistä....aloitetaan nyt vaihteeksi tämmönenkin.
Varaaja odottelee alhaisilla lämmöillä 12-13ºC lämmöt pöntön pohjalla ja ylhäällä, eli melko viileenä koko pönttö, käyttövesi esilämmityskierukat hoitaa kylmetyksen.
 

Liitetiedostot

pökö

Member
Ajankohta on semmonen että muuten systeemi heräisi  mutta on vielä lunta 20 senttiä päällä.
Täytyypä laittaa lukemat ylös jotta näkee koska eka kilowatti on saatu talteen.
 

rotzi

Active member
Tänään nyt sitten lähtivät ensimmäiset Wh:t virtaamaan katolta varaajaan...ei kumminkaan mitään valtavaa ryntäystä ole varaaja saamassa  :D
 

savonhumu

Member
juuh kävin minäki tyhjentään lumet keräimien päältä. Oli monta päivää suojasäätä ja huomenna alkaa taas pakastua niin ei viittiny antaa sohjon jäätyä keräimien päälle. Aurinkoo ei näkyny niin ei tullu tehojakaan mutta ompahan puhtaat lasipinnat nyt oottelemassa kevätkelejä..
 

VPJ

Member
Tammikuussa vain 5 KWh kun lumi  peitti keräimet.
Noin 40 KWh  tässä kuussa kun lumet suli katolta.
 

savonhumu

Member
tulipa yllättävän hyvin tuotantoa tänään kun 6kwh oli tikittäny polluun lisää  8) arskaa tuli pilvettömältä koko päivän ja vaikka lovasti paistaakin keräimiin nähen niin varmaan on tähän aikaan vuodesta niin puhdas ilma että on tehokasta paistetta! Ulkolämpötilakin on vuodenaikaan nähden lauhaa ja aamukuuraa ei luultavasti ollu pinnoilla nimeksikään niin sekin jelppaa tuotantoa..
 

tengu

Member
Vkl tuli molempina päivinä 11Kwh tyhjäreistä kun piti varaajan vilpoisena  8) Ei pilven hattaraakaan näkynyt kumpanakaan päivänä.  PV:t tuotti näemmä liki saman verran.
 

VPJ

Member
Helmikuu 184 KWh  (221 KWh ilman korjauskerrointa)

Haittaa puulämmitystä nämä kirkkaat pakkaspäivät  8), illalla ei saakaan laittaa ilmaisia puita pesään  :eek:

57 KWh tullut töissä seinäkeräimestä.
 
Ylös