Akkuporakoneen moottori

Nikke

New member
Nurkkiin on kertynyt pari vanhaa akkuporakonetta, ja tarkoitus oli kokeilla niiden moottoria pienen tuulivoimalan generaattorina. Mutta 18V moottorista ei saa ulos kuin n. 1,5 V jännitteen (DC), vaikka sitä pyörittäisi esim. toisella porakoneella. Mikähän mahtaa olla syynä? Soveltuuko ko. moottori ollenkaan generaattoriksi? Sama tilanne molemmilla moottoreilla.
 

don

Active member
Moro

Nimenomaan tuuligenu,näissä vaihtoehdoissa laakerointi ei varmasti kestä.Tuuligenun laakeroinnissa on otettu huomioon että laite pyörii enemmän tai vähemmän lujaa 24/365.
 

Mikkolan

Member
Se tarvii pirusti kierroksia eli sitä alennusvaihdetta pitää käyttää "ylennysvaihteena". Ite kokeilin auton lämppärin puhallinta genuna niin en kanssa saanut kuin 1,5 -2 V.
Pesukoneen kestomagneettimoottori on tähänasti ollut paras mitä vastaan on tullut, ihan käsin pyöräyttämällä tuli 5 - 6 V, ilman kuormaa ei ollut mitään vastusta mutta hiilet oikosulkemalla pisti kovaa hanttiin. Ajatuksena oli käyttää ison rälläkän kulmavaihdetta nopeuden nostoon ja samalla vois genun pistää kiinteästi pystyyn. Pitänee joskus testata porakoneella ja takometrillä mitä siittä olis mahdollista saada tehoa.
Kestomagneettimoottorilla ei tehoa kulu magnetointiin mikä vie esmes vaihtovirtalaturissa kaiken tehon pienillä kierroksilla.

Akkarin moottori on kyllä parainmillaan moottorina, monenmoiseen pyöritykseen, bonuksena jos on mekaaninen 1 ja 2 nopeus. 18 volttinen ei enää anna suurta vääntöä 12 V:lla, 24V:la tarvii jonkin säätimen väliin. 18 V akkarin liipasin kestää kohtuuvella 24 V syötön.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös