3kpl aurinkopaneeleja yhteen

avensi

Active member
3kpl aurinkopaneeleja yhteen jännitteen kasvattaminen talvikäyttöä ajatellen ? Tuleeko tuottoa paremmin kun 2kpl sarjassa ?
Systeemi on 48v ja ylimääränen menee lämmöksi tristar pwm 60säätimen kautta .
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Paneelien tuotto riippuu niille tulevan säteilyn määrästä. Ei ole väliä onko harmaa vai kirkas.
Kun tuon säätimesi jännitteen yläraja on muistaakseni 100V et voi laittaa siihen kolmea paneelia sarjaan. Kolmen sarjassa olevan kuormittamaton jännite lähentelee 120V. Luonnollisesti kolmesta paneelista tulee enemmän kuin kahdesta. Kannattaisi ehkä ostaa yksi paneeli lisää jolloin voit liittää säätimeen kaksi sarjassa olevaa paria jotka liitetään rinnan. Tällöin säätimelle menee normipaisteella noin 63V ja 17A. Nuo arvot vaihtelevat hiukan paneelista riippuen. Akkujen ollessa täynnä ja jos ei muuta kuormaa ole niin jännite on siellä 74V paikkeilla. Noilla jännitteillä ei ole tuoton kannalta ratkaisevaa merkitystä jos kaapelit eivät aivan alarajalla ole eikä matka paneeleilta säätimelle aivan hirveä.
 

avensi

Active member
Tristar säätimen pitäis ylimenevä siirtää pois kun jännite on 60v, niin onko silloin jännitteellä silloin merkitystä onko se 70v vai 120v ?
Diversiteettisäädin:
- Voidaan käyttää aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla.
- Estää akuston ylilatauksen. Ylimääräinen energia voidaan ohjata toiselle akustolle tai kuormavastukselle.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Jos olet varma että ne vastuskuormat ovat aina käytettävissä niin kyllä siihen säätimeen voi kolme paneelia laittaa sarjaan. Normipaisteella jännite jää hiukan alle 100V.
 

avensi

Active member
Yleensä kun olen kytkeny 2sarjaan ja sitten rinnan paneleita ja ihmetelly huonoa tuottoa ,niin täytyy kokeilla 3panelia sarjaan ,josko vois leikkiä mppt säädintä ? säädin 125v max ja akut max60v ja ylimenevä lämmöksi .
 

Savonius

Well-known member
Jos säätimen max jännite on 125V niin voit liittää siihen kolme sarjassa olevaa paneelia. Esim 285W paneelia. Normipaisteella paneeleilta tulee säätimelle noin 95V ja 8.9A. Säädin muuttaa sen 48V akustolle sopivaksi latausjännitteeksi jonka maksimi lienee siellä 57V nurkilla. Virta lienee 15A:n paikkeilla. Akkujen täyttyessä säädin ohjaa virtaa akkujännitteellä vastukselle.
Kun en tuota säädintä tunne niin tuota vastuksille ohjautumista voi joku tietää tarkemmin.
 

borg

Ylläpitäjä
Kuinkas kytketään kolme paneelia sarjaan ?
Yhden paneelin plus seuraavan miinukseen.
3B80EF7F-40F7-4978-9C7C-2D489216E04E.jpeg
 
Ylös