3D-tulostetut härvelit

vesioinas

Active member
Puro on taasen sulana muutaman päivän suojakelin jälkeen. Vettä virtaa enemmän kuin kertaakaan syksyllä. Harmi kun en ole vielä ehtinyt kunnostamaan lohjennutta siipeä. Sähköntuotanto 24/7 on niin houkutteleva juttu, vaikka olisikin vain pienellä teholla.
 

vesioinas

Active member
Vaihdoin viimeisetkin halogeenispotit (3x GU10, 2x G4, 3x G5.3) ja loisteputket (2x T8 60cm) led-valoiksi. Pienien G4-spottien kanssa vaihto ei onnistunut heti ekalla kerralla kun valo jäi värisemään liikaa ja tehokin oli liian pieni. Vaihdoin seuraavaan isompaan tehoon ja värinä katosi. Polttimon valmistajakin vaihtui kyllä samalla. 60cm loisteputket toimivat heittämällä ja sytyttimet piti vaihtaa samalla. Mukava kun syttyvät heti ja välkkymättä. Led-putkien värilämpötila on nyt 3000K, mutta olisi ehkä saanut olla 4000K. Max tehonkulutus laski näillä päivityksillä kaikenkaikkiaan ~120W, mutta eiväthän led-lamputkaan mitään halpoja olleet. Takaisinmaksuaika on siis oletettavasti pitkä. Saa nähdä kuinka kauan kestävät kun verkossa on silloin tällöin jonkinlaisia piikkejä ukkosella mm.
 

vesioinas

Active member
Tänään on taasen ihan kohtuullinen tuulipäivä. Huiput pitäisi olla klo 12-13 välillä - seuraan vieressä miten viimeiset jarrutusalgoritmin muutokset toimivat. Kuluneen viikon aikana sähköä on syntynyt vähän päälle 3kWh mikä ei ole paljoa. Tuulipäiviäkään ei ole ollut montaa, mutta kaikki mitä saa kerättyä on kotiinpäin. Turbiinin voisi päivittää jossakin vaiheessa pykälää isompaan malliin kunhan saan säätimen uuden version valmiiksi.

IMG_20230115_093138460.jpg
 

maanma

energiaonnellinen
Minulla 18W putkivalaisimen kuristin antautui muutaman tunnin airam led käytön jälkeen. Aspasta selvisi että kuristinta ei tarvita välissä. Ohituksella sain toimivaksi.
 

vesioinas

Active member
Led-sytytin on käsittääkseni vain oikosulku. Kokonaan ilman sytytintä ei pitäisi toimia.
***
Ja opin samalla, että kuristimen voi ohittaa ja kompensointikonkan voi jättää pois niin, että hyötysuhde ja tehokerroin paranevat. Muutokset toki omalla vastuulla ja vanha loisteputki lakkaa samalla toimimasta.
 
Viimeksi muokattu:

vesioinas

Active member
2-kanavainen DIN-kellokytkin ja sille bluetooth-moduli tilattu LVV:n ohjausta varten. Lisäksi aattelin kyhätä oman android-appsin kellon ohjelmointia varten. Tuntihinnat saa luettua omalta VPS:ltä, jossa pyörii entsoen skripti. Näin sen kunniaksi kun tänään alkoi pörssisähkösopimus vapaa-ajan asunnolla.
 

vesioinas

Active member
Sain kelluvan voimalan rikkoutuneen siiven lopultakin korjattua ABS-muovia sulattelemalla. Paikkailua varten on oma pieni kolvi ja siihen erilaisia kärkiosia. Siiven kärjestä oli lohjennut pieni pala pois ja lisäksi se oli murtunut kahdesta kohdasta kun oksa oli jäänyt jumiin ja pysäyttänyt siiven täydessä vauhdissa. Uusi epoksipinnoite puuttuu vielä - levitän sen kahdessa vaiheessa, koska rakenne on vähän monimutkainen ja hankala työstää yhdellä kertaa. Epoksilla saa siipeen kovan pinnan. Lopuksi varmistan, ettei roottorisiipi ota kiinni staattorirunkoon. Ainakin ennen irroitusta välykset olivat yhä kunnossa. Laitan voimalan puroon kunhan pakkaskausi on ohi. Ehkä pakkasia ei edes tule enää.
***
Epoksit levitetty ja siipi valmiina.
Screenshot 2023-01-19 19.34.37.png
 
Viimeksi muokattu:
Ylös