Jäsenen Raksaaja uusimmat tuotokset

 1. R

  Porakaivo???ko autuus?

  Katselisin ennemmin siihen navetan ympäristöön. Oisko siinä jossakin kohtaan joutomaata 1000-2000m2 jonne putken voisi upottaa 500m-600m putkea vaakatasoon...?
 2. R

  Kysymyksiä sähköistä ymmärtäville.

  Monenlaista kulmaa tuli kesällä kokeiltua, kun paneli on "irtojalustalla" maassa. Paneelilta tulevan jännitteen mittasin Fluke ja se näytti samaa kuin Epever. Pitänee vielä joskus mitata virtakin Flukella jos vaikka Epeverin virranmittauksessa on heittoa.
 3. R

  Kysymyksiä sähköistä ymmärtäville.

  Samanlainen havainto itselläkin. Viime kesänä parhaimmillaan sain 275W panelista irti 230W täysin pilvettömällä +20c kelillä, kun panelin ja säätimen välissä 25 metriä 6mm2 piuhaa.
 4. R

  Kysymyksiä sähköistä ymmärtäville.

  Hyvältä vaikuttaa. Akkujen riittävyys kannattaa laskea laskimella/excelillä. Joku tarvitsee akkuja paljon ja toinen ei. Ehkä kaikista kriittisintä akkujen suhteen on, että vietetäänkö mökillä aikaa pidempiä aikoja myös silloin kun aurinko ei paista. Joku käy mökillä vain 1-3 päivää kerrallaan ja...
 5. R

  Aurinkopaneelien mietintää

  Mikä niissä Freebon vehkeissä maksaakaan? https://www.freebo.fi/avoimet-tyopaikat Jos vuosia sitten jo niillä ole yli 100 kaupustelijaa töissä (ainakin mainostivat), niin mikähän mahtaa olla lukumäärä nykyään. Onko ajanvarausyksikkö Ständi Prisman aulassa? :)
 6. R

  Off grid mökin sähköistys

  Itse laittaisin Wallaksen vastaamaan syksyn ja talven lämmitystarpeista. https://www.wallas.fi/kauppa/tuote.php?tr=3&t=40CC%20WINTER
 7. R

  3,3c/w 41.2kw aurinkovoimala taloudellinen kannattavuus - 7v takaisinmaksu?

  Alkaa täälläkin paneelikauppa käymään kunhan sähkön hinta saadaan hinattua samalle tasolle kuin muualla. Noin 10 vuotta sitten useissa euroopan maissa sähkönhinta (sisältäen siirron ja verot) oli luokkaa 20 snt/kWh. Meillä on vielä matkaa tuohonkin... "Sähkön hinta Saksassa oli 292 euroa...
 8. R

  Neuvoa mökin sähköistykseen?

  Ihan näin uteliaisuuttaan kysyisin, että mistä päättelit että valitsemani paneli ja akku olisi jotenkin pieni minun käyttöön?
 9. R

  Motiva: Aurinkosähkön paloturvallisuus -projekti 2020-2021

  Jonkun pitää kertoa sille palomiehelle, että voi ihan huoletta sammuttella vaikka katolla olisi 5000 VDC aurinkopaneelijännitteet.
 10. R

  Neuvoa mökin sähköistykseen?

  Onneksi ei montaa minuuttia tarvitse päivässä käyttää...eikä joka päivä. Maks. 10Ah/vrk
 11. R

  Neuvoa mökin sähköistykseen?

  Invertteri on mitoitettu hiustenkuivaajan mukaan, mutta toki sillä voi mikroaaltouunia ja kahvinkeitintäkin sitten käyttää vuorotteluperiaatteella jos tulee hommattua.
 12. R

  Akkujen lataaminen aggregaatin "12V raakasähköllä" ?

  Jos 12V lähdön kytkee suoraan kiinni akkuun, niin 12V lähdön oikosulkusuoja laukeaa tai 12V lähtö rikkoutuu.
 13. R

  Tracer MPPT ja PWM samaan akkuu kiinni, mitä menee rikki?

  Mutta onko paneelit 12/24V voltin jännnitteellä? No jos tuntuu, että tuolla on jotain merkitystä niin toinen paneeli on 18V (eli 12V) ja toinen on 31,76V (eli 24V) Kaikki kuormat erotusreleiden ja sulakkeiden kautta akkuun. Eli kysymys kuuluu meneekö jotain rikki vai toimiiko kaikki niin kuin...
 14. R

  Tracer MPPT ja PWM samaan akkuu kiinni, mitä menee rikki?

  En kytke paneeleita akkuun vaan säätimet, jotka on tarkoitettu 12v akun lataamiseen.
 15. R

  Neuvoa mökin sähköistykseen?

  Jos/kun ei auringosta ole saatavilla tarpeeksi sähkö, niin aggrekaatti + akkuvaraaja (40A) hoitaa homman.
Ylös