Jäsenen Kaido uusimmat tuotokset

 1. K

  Tuulimittari tuulivoimalan hankintaa ennen?

  Ja onko jollaki suositella kunnollista valmispakettia 300€ hintaluokassa. Vuoden data pitäisi saada käppyräksi että voisi laskeskella kannattavuutta.
 2. K

  Maateline aurinkopaneeleille

  Esim Orima valmistaa. https://orima.fi/orima-solar/maa-asennus-beeta/ Pätevä rakennesuunnittelija laskee aika nopeasti sopivat teräsrakenteet telineelle ja valmistus konepajassa tai itse jos on välineet.
 3. K

  10kw myllyä mastoon

  Oisko jotain speksejä heittää näille 5-10kW myllyille ja vähän hintoja? Meinasin jo tänään yhden kiinalaisen 10kW myllyn tilata, mutta kompastui tilaus maston puuttumiseen. Ei ole tälle vuotta varmaan aikaa alkaa mastoa rakentelemaan, kun työt haittaa harrastuksia.
 4. K

  Sähköllä lisätehoa kevään ja syksyn lämmitykseen

  Ei. Tuntematta kohdetta tarkemmin, voisiko nousuhormissa (se kotelo missä nämä IV-/tuuletys/radon putket nousee ylös) viedä noiden putkien rinnalla kaapelit? Mikäli mennään palo-osastosta toiseen pitää palokatkot ottaa huomioon. Ehjän vesikaton puhkomista kannattaa harkita tovi ennen toimeen...
 5. K

  Victron multiplus 2

  Vähän ohi aiheen, mutta mitä tämmöinen aggregaatti syö polttoainetta suhteessa sähköntuottoon? Jos tuo generaattori jossakin vaiheessa antautuu niin moottori kannattaa heittää ajettavaan ruohonleikkuriin :cool:
 6. K

  Yksinkertainen kattoaurinkokeräin

  Muutamia vuosi sitten laskeskelin keräimen valmistamista, mutta kokonaiskustannukset nousee liki samaan tai vähän suuremmiksi kuin halvimman aurinkokeräimen. Eristeeksi taisin laskea 100mm finnfoamin tai vastaavan levyn, jolla sai pakkaskelin hukkawatteja talteen edullisesti ja sääolosuhteilta...
 7. K

  Yksikide vai monikide aurinkopaneeli? Kertokaas kumpaa paneelia teillä on ?

  Paremman hyötysuhteen paneelien hyöty tulee esiin silloin, kun asennuspinta-alaa on niukasti. 400-600m2 tontilla loppuu äkkiä neliöt kesken katolta ja julkisivuista. Puhumattakaan ulkomailla tiiviisti rakennettujen asuinalueiden tilaongelmista. Ostin juuri noita edullisia Amerisolarin 285W...
 8. K

  Victron multiplus 2

  https://www.victronenergy.com/upload/documents/VE.Bus_Configuration_Guide/VE_Bus_Configuration_guide-en.pdf Bus / USB voi lukea dataa ja vaihtaa lataus modea jne, mutta MK3-USB tarvitaan jos haluaa päivittää firmistä tai tehdä muita muutoksia asetuksiin.
 9. K

  Tuulivoimala

  Mullakin on pystyssä, seinällä, ei tarvitse puhdistaa lumesta koskaan. 2-kerroksinen talo ja pitkät räystäät suojaa hyvin lumelta. Tänään tais parhaillaan olla 40% tuotto hetken aikaa. 20% tuotto useamman tunnin. Mittari on analoginen jännitemittari, joten hienon graafisen käppyrän piirtäminen...
 10. K

  Yksikide vai monikide aurinkopaneeli? Kertokaas kumpaa paneelia teillä on ?

  https://www.thermosun.fi/epages/thermosun.sf/sec7a9b471364/?ObjectPath=/Shops/Kuvaus/Products/100285 taitaa olla suomen edullisin Wp hinta toimituskulut huomioiden?
 11. K

  Tuulivoimala

  Edes 10kWp paneeleilla ei vielä saa juuri mitään tuottoa kolmena synkimpänä kuukautena.
 12. K

  kryptolouhinta-lämmitin

  Taitaa olla ne perustamiskustannukset laitteistolle aika suuret hyötyyn nähden. Laitteiston elinkaari ei mahda olla samaa luokkaa kuin tavanomaisten yrityskoneiden liisausajat, paljon vähemmän.
 13. K

  Tuloilma lämpimäksi tuulivoimalla

  Mitä tuollaisen voimalan vuosituotto on noin hihaheittona?
 14. K

  Talon alapohjan tuuletus

  Onko halkeamat kaivettavissa näkyviin, eli perustusten ulkopuolella vai rakennuksen alla? Aina voidaan injektoida halkeamia ja tehdä kosteutta läpäisemättömiä kalvoja, joilla useissa tapauksissa voidaan vesi ohjata pois kriittisistä paikoista. Tarvittaessa pumppaamo talon alle kosteuskuorman...
 15. K

  ILP ja paneelit

  Lähinnä ajatus oli, että paneelit syöttävät minkä syöttävät ja tuotto on mihin tehot riittää ilman siirtomaksuja. Pyöriikö sisäyksikössä sisuskalut verkkovirralla vai heikkiksellä? Ulkoyksikön elektroniikan kuvittelisi syövän heikkovirtaa.
Ylös