Pärjänneekö tuo voimakoneena ollenkaan vastaavalla lämpötilaerolla toimivan stirlingmoottorin hyötysuhteelle (jolle sillekin voi olla vaikea saavuttaa edes prosentin hyötysuhdetta, teoreettinen Carnot-maksimihyötysuhdekin on vain joitakin prosentteja)?
Ilmeisesti noilla jääkaapeilla mitä ollaan tehty magnetokaloriseen ilmiöön perustuen päästään Carnon maksimihyötysuhteen yläpuolelle reilusti koska magnetokalorinen ilmiö on reversiibeli eli ennalleen palautuva prosessi. Energiaa ei häviä jäähdytinmagneetin magnetisoituessa eikä magneettisuuden poistuessa.
Syy miksi noita ei ole meillä jo käytössä johtuu siitä että ei löydy ainetta jonka Curien piste soveltuisi jääkaapeihin eli vasta viime aikoina ollaan päästy + 13 C jäähdytyslämpötilaan mutta ei tuolla mitään jääkaapia saa aikaiseksi.
Ilmastointi yrityksiä kuitenkin asia jo kiinnostaa koska päästään eroon kylmäaineista ja saadaan parempi hyötysuhde kuin perinteisillä lämpöpumpuilla.
Tuo ajatus ilmiön valjastamisesta avaa uusia näköaloja mikäli tuolla saadaan yhtään puristettua energiaa noilla +20 C pinnoissa olevilla Curien pisteillä joita löytyy oheista aineilta ja yhdisteiltä.
Gd, FeRh, Gd5(SixGe1-x) x=0.5, La(Fe0.88Si0.12)13H1.0 näitä on lisää jonkinlainen lista nykyään tiedossa.