Kirjoittaja Aihe: aurinkokenno on kolmannen sukupolven aurinkoteknologiaa  (Luettu 2476 kertaa)

laturi

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 337
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/aurinkokennoilla_paljon_sovellusmahdollisuuksia_1769501.html
Osakopio tuosta edeltä:
Aurinkokenno matkii lehtivihreän yhteyttämistä, yksinkertaisimmillaan siinä kaksi lasilevyä on päällystetty titaanidioksidilla ja välissä on kerros mehua. Aurinkokennon hyötysuhde on pienempi kuin nykyisten piikennojen, mutta toisaalta sen hintakin on vain murto-osa piikennosta.

Onko sovellettavissa näihin omiin DIY projekteihin.
Tuo kiinnosti, jos hinta on murto-osa piikkennosta.
Tekee koko katon tolla!
http://emoncms.org/hhkn/foo 
Tietojen tulkinnan vastuu on lukijalla.Kaikki on vähän sinnepäin.


eros

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 453
Vs: aurinkokenno on kolmannen sukupolven aurinkoteknologiaa
« Vastaus #2 : 12.02.11 - klo:22:16 »
Luulen, että ei kannata, koska jos hyötysuhde heikko, niin häviää samantien puolijohdekennon ~17% hyötysuhteelle.

Aurinkopanelissa nimittäin sen itse kennon hinta on tippunut niin ales, että ei ole enään määräävä kustannus. ts. kiinalainen kenno on luokkaa 0.3-0.4e/w, mahdollisesti vielä vähemmän.(?)

Ts. esim lasi mille kennot liimata maksaa 50% kennojen hinnasta:
http://www.energiakauppa.com/shop/article_1014/ker%C3%A4inlasi-%28**-ei-sis.-toimituskulut%29.html?shop_param=cid%3D1%26aid%3D1014%26

sitten hartisit jolla liimaus, tai silikoni, taustalevy, johtokiinnittimet, telineet yms. Itse piikennot ovat enään vain yksi osa, alta 50% projektin kustannuksista.

Oma tilaamani 1kw diy  paketti lähimpään postiin jenkeistä maksoi 400eur. Ehkä kannattaa askarteluinto laittaa niiden pariin, tulee jotain toimivaa ja valmistakin joskus.

Silti on mietittävä tekeekö lämpöä vai sähköä, 17% vs. 60% hyötysuhde, 1:3.5, lämpöä helpompi/halvempi varastoida ja sen arvo on enemmän kuin 2/7 sähkön arvosta.

Tosin putkikeräimistä ei saa tehtyä kattoa, panelikeräimet taas vaativat enemmän varaajaa, kun eivät toimi niin hyvin talvella. Paneleilla myös ongelmana lumi, putkikeräimestä lumi menee läpi, jos alla tarpeeksi tilaa.
Paneleista ei saa myöskään kuumaa, kuten putkista, kuumalla höyryllä kun voi tehdä sähköä luokkaa 10-20% hyötysuhteella..

T:Eerin

Ilmaisenergia.info

Vs: aurinkokenno on kolmannen sukupolven aurinkoteknologiaa
« Vastaus #2 : 12.02.11 - klo:22:16 »