Kirjoittaja Aihe: Ylituotannon ohjaus  (Luettu 1428 kertaa)

kallek77

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 8
Vs: Ylituotannon ohjaus
« Vastaus #15 : 23.09.19 - klo:20:47 »
Teen tuon kuormaohjauksen lämminvesivaraajalle aurinkoenergian tuoton mukaan, en ylijäämän. En oikein ymmärrä mihin ylijäämäominaisuutta voisi käyttää, muuta kuin viemällä sähkö johonkin varastoon kuten lämpövarasto tai akku. Minulla surplus-ominaisuus ei ollut päälle ennen kuin kävin räpläämässä meter valikosta Smartmeterin paikkaa sähköverkossa :D Pitää kokeilla invertterin toimintaa viikonloppuna, jos vain aurinkosähköä tulee, miten surplus valinta vaikuttaa.

Ajattelin käyttää sitä silloin kun muu kulutus pientä (ei pesukoneita jne päällä) ja tuotto suurta niin mahdollisimman vähän menisi sähköyhtiölle takaisin. Löytyi taas hyvä ohje jossa oli myös verkkoon syötetyn määrän rajoitus (juurikin muissa maissa ehkä tarpeellinen).

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.fronius.com/~/downloads/Solar%2520Energy/Technical%2520Articles/SE_TEA_Quick_Guide_How_to_set_up_Export_Limiting_using_the_Fronius_Smart_Meter_EN_AU.pdf&ved=2ahUKEwjvx9qYv-fkAhVjAxAIHRPXCssQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw3L8zo8L5XaqMCdDOJH6U0p

Ilmaisenergia.info

Vs: Ylituotannon ohjaus
« Vastaus #15 : 23.09.19 - klo:20:47 »