Kirjoittaja Aihe: Maakaapeli putkeen  (Luettu 415 kertaa)

juhe

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 27
Maakaapeli putkeen
« : 09.04.19 - klo:08:25 »
Onko jotain erityisempää säädöstä kun pistää alle 120 V DC jännitteellä käytettävän maakaapelin maahan? Putkeen sen nyt taidan laittaa, niin ei tarvitse niin äkkiä kaivaa pihaa uudestaan. Samaan putkeen voi sitten myöhemmin vetää LAN-kaapelin tai jotain muuta. Yhden vesiletkun/-johdon pistän sinne. Vielä kun käyttää salaojaputkea, niin saattaa pikkusen kuivattaa pihaa.

Nyt maa tuntuu jo pääosin olevan riittävän sulaa lapiolla kaivamiseen. Muutamissa kohdissa on jäätä, mutta pehmeät kuorittuna nekin osat pian sulaa ja kaivaa. Maakaapelin suhteen ei kai ole suurempaa haittaa vaikka se meneekin salaojaputkeen? Vesi ja routa vaikuttaa vähän eritavalla kuin suoraan saveen pistettäessä.

Jos ne paleelit laittaisi talon katolle, niin olisi vähemmän piuhaa, mutta enemmän kiivettävää (ja ehkä tulee kattoremontti). Nytten menee ulkorakennuksen eteläpäätyyn ja aikomus laittaa joku yksinkertainen kulman säätö. Saa sitten talveksi melko pystyyn ja kesällä jonnekin 30..40 asteen kulmaan. Nyt paneelit tulee 2x2 eli kaksi sarjaan ja ne rinnan. Tiedä sitten kannattaisiko levittää paneeli rivistöä vielä kahdella eli olisi 3x2 (kolme sarjaan). 285W paneeleita. Löysin 290 litraisen lämminvesivaraajan, jonka kilpivastus on rikki. Sitä vastusta sinänsä en juuri pääsisi hyödyntämään suoralla vastuskytkennällä eli melkein etu tuossa käytetyssä. Näkee sitten pitääkö vettä... myyjän mukaan sen puoli OK. Eli riittäisiköhän max 1,7 kW paremmin lämminvesivaraajan lämmitykseen kuin max 1,1 kW. Neljä lämpimän veden käyttäjää.

Sinänsä neljä paneelia voisi laittaa sarjaan, kun tuossa paikassa ei puut paljoa varjosta (aamulla ennen klo 7 on varjoa). Kun tekee itse sähköjen kytkentöjä, niin kallistun isompiin virtoihin kuin isoihin jännitteisiin. Jos salaojaputken pistää riittävän syvälle, niin sen ehkä voisi ottaa ammattilaisen kytkemänä käyttöön?? Katsoo nyt paljonko jaksan ojaa kaivaa ja kannattaako niin syvälle mennä.

Ilmaisenergia.info

Maakaapeli putkeen
« : 09.04.19 - klo:08:25 »