Kirjoittaja Aihe: Kustannustehokas energiansäästö ja ympäristön huomioiminen rakennuksissa  (Luettu 10679 kertaa)

Raksaaja

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 113
ikkunoiden vaihto on myös yksi jota perustellaan energiansäästöllä ja kustannussäästöillä. loppupeleissä niiden vaikutus on kovin marginaalinen energiankulutukseen mutta lisäävät kyllä asumismukavuutta jota kautta ikkunoiden uusiminen on perusteltua monesti.

Muistan joitakin vuosia sitten nähneeni Motivan tai VTT:n asiantuntijan lausunnon jossakin verkkomediassa, että 3-lasista ikkunaa ei ole taloudellisesti järkevää vaihtaa uuteen eikä aina edes hyväkuntoista 2-lasista. Yläpohjan villoista tuumasi, että 30 sentistä ylöspäin lisääminen ei välttämättä taloudellisesti järkevää. Itse tein energiajuniorilla 5 vuotta sitten laskelmia vanhempieni taloon eikä yläpohjan eristyksen lisäys 20cm => 40cm ei vaikuttaisi juuri mitään. Takaisinmaksuaika toistakymmentä vuotta öljylämmitystalossa.

Tuo energiajuniori on kyllä näppärä avustaja energiaremonttia suunnitellessa tai uuden rakennuksen "speksejä" miettiessä. Pitää vain olla huolellinen, että tulee oikeat tiedot ja oikeisiin paikkoihin.

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=976.0

« Viimeksi muokattu: 28.10.14 - klo:09:21 kirjoittanut Raksaaja »

Puuha

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 3720

Siellä mökillähän sitä on hyvä kokeilla. Saattaa siitä jotain oppia jäädä mieleen arkielämäänkin. Samanlailla täällä mökkiraksalla on kesä menty, kun aurinkopanelit on viellä valintavaiheessa. Tavallaan helppoa, kun samaa systeemiä on vuosikaudet jo veneen kanssa harjoitellut.

muistan itse ajan kun tuli katsottua mv-tv:tä kynttilän valossa mökillä joskus 80-luvulla.

suomi on kuitenkin sen verran teollistunut maa ettei täällä tule sellaista tilannetta ennen kuin koko teollisuus kuihtuu että pitäisi alkaa elämään kuten akun kanssa. teollisuus vaatii koko ajan energiaa joten se takaa meille kyllä hyvin sitä saataville. epäilisin että ensimmäisten joukossa tällainen tulee ns. fiksun energiaverkon myötä tuonne saksaan käyttöön jolloin jos ei kotimaista tuotantoa ole niin kulutuslaitteita aletaan tiputtamaan sitä mukaan pois verkosta.

tuo kulutuksen ohjaus ulkopuolisin voimin tulee olemaan aika varmaan se millä aletaan ohjailemaan ihmisten kulutusta halutaanpa tai ei. odotan tätä aika pelon sekaisin tuntein sillä se voi aiheuttaa sen että tietyt tahot saavat aikaan suuria ongelmia pakottaen tätä hyväksikäyttäen tuhlaavaan energiansäästöön.

nykyään energiaa pidetään myös liian itsestään selvänä asiana. ei ole kuin n. 40 vuotta kun viimeinen suomen kolkka sai sähköt kun taas ensimmäinen 1890-luvulla. käytännössä jos sähköt katoaa myös koko paikkakunta seisahtaa lähes 80% jos katkosta riittää pitempään ja usempia vuorokausia ollaan jo lähellä 100%. valmudet tällaisiin on ovat ihmisillä aika heikot ja siksi näihin mahdollisuuksiin tulisi jo nyt alkaa kiinnittämään huomiota niin että tietynlainen varmuus olisi olemassa sähkön saanninosalta. sitä voidaan toki pohtia kuinka se tehdään sitten kustannuspohjaisesti järkevästi luontoa unohtamatta.

HeTi

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 123
Helsingin Energia voi katkaista sähkösi sopimuksesta ja maksaa korvauksen

http://www.hs.fi/talous/a1414471077432

Ilmaisenergia.info