Jos nyt ymmärsin oikein, niin 330w paneelistosta häviää 145w kun lämpö on 95C. No onneksi tuli varuilta rakennettua ylikapasiteettia. Paneelit tulee kesämökille ja paikkaan missä suoraa auringonpaistetta on muutama iltapäivän tunti päivässä. Joten ajattelin ylikapasiteetin vain lisäävän tuottoa sateisiin päiviin ja aamuihin/iltoihin. Akkua ajattelin hommata 180ah verran, jolloin valot ja elektroniikan saa varmasti pelaamaan jopa parilla sadepäivälläkin.
Tuo nyt testissä oleva150 wattinen on nyt antanut 20V luokkaa lataussäätimeen ja akkuun menee 13,8 volttia. Akkujännite illalla on luokkaa 12,7-12,8V. Kyseessä siis 10 vuotta vanha 60ah akku.
Letkujäähdytys on tarkoitus pitää päällä vain kuumimmat kuukaudet, ja jokatapauksessa systeemi ajetaan alas talvikuukausiksi.
Tulisi nyt vaan kiinasta letkuliittimet, jotta voi koeajaa jäähdytyskierron. 80w paneeli, missä on pumpun paneelit, odottaa enää liiman kuivumista. Ehkä jo keskiviikkona pääsee testipenkkiin.
Tilasin myös pari 'digital intelligent thermostat regulator dc 12v 10A digital...'-juttua, yhteishintaan 8,50€. Ajatuksena on, että tuo nakkaa pumppuun virtaa, kun anturi näyttää paneelissa olevan kuumuutta tarpeeksi. Siis virta suoraan akulta ja jännitevahdin kautta. Jos vaikka tuo alkuperäinen ajatus, että pumppu toimii kun pumppujen paneeleihin tulee suoraa aurinko, ei toimikkaan.
Pumppujuttuja olisi tietysti ollut helppo rakentaa muillakin tavoin, mutta tuo letkusysteemi oli sikäli helppo, että lasin pystyi laittamaan noitten letkujen päälle. Sivuille vaan 7x10mm tiivisteliimaus pitämään lasia kiinni.
Yksi vaihtoehto olisi vanerin takapintaan iso litteä säiliö johon pumppu tuo vettä. Toinen, mitä mietin pitkään, olisi käyttää xps-levyä taustana, ja ajaa vain jysimellä tai kuumalankaleikkurilla urat letkulle. Tulisi kevyt paneeli.