Kirjoittaja Aihe: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa  (Luettu 37867 kertaa)

Sun Energia

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #45 : 02.05.16 - klo:09:53 »
Lyhyt kuvaus menetelmästämme, joiden perusteella olemme laskeneet kunkin kattoneliön tuoton:
Olemme mallintaneet 300 miljardia neliömetriä Suomen maapinta-alasta ja maanpäällisistä kohteista xyz -koordinaatistoon. Laskemme auringonsäteilyn määrän kullekin neliömetrille erikseen huomioiden jokaisen neliömetrin ympäriltä 500-metriä säteeltään olevan ympyränmuotoisen alueen, jolta laskemme kaikki varjostavat elementit tarkasteltavalle neliömetrille. Projisoimme tarkasteltavan neliömetrin ympäristön taivaankannelle orbitaaliin, jonka perusteella laskemme auringonkulkumatriisimme perusteella auringonkulun taivaankannella ja varjostavien elementtien vaikutuksen tarkasteltavan neliömetrin suoraan säteilykomponenttiin. Laskemme kokonaissäteilyn kullekin neliömetrille huomioiden paikalliset säätiedot, kuten ilman lämpötilan, ilmankosteuden, pienhiukkaspitoisuuden sekä pilvisyystiedot. Tämän olemme toistaneet kullekin neliölle jokaisena vuoden tuntina. Olemme laskeneet varovaisesti arvioiden 10.000.000.000.000.000.000.000.000 laskutoimitusta laskeaksemme kattojenne säteilytiedot.

Nostan hattua, jos koet tämän yksinkertaisena.

Myönnän tämän jälkeisen kustannuslaskennan sen sijaan olevan verraten suoraviivaista. Siis sellaiselle, jolla on kokemus ja tietotaito kannattavuuden laskennasta. Eskalaation, inflaation, järjestelmän hyötysuhteiden heikkenemisen ym. tekijöiden huomioiminen ja kunkin tekijän diskonttaaminen nykyarvoon ei kuitenkaan onnistu jokaiselta kadulla vastaan tulevalta. Me olemme tehneet nämä puolestanne. Laskelmiemme perusteella rakennusten omistajat eivät pääse investoinnin kannattavuuden arvioinnissa oikealle hehtaarille, vaan oikealla aarille. Tai oikeammin neliömetrille. Mielestäni tämä on aika hyvin, mutta petrattavaa selvästi riittää.

Korostamme laskelmiemme tarkkuutta, sillä ne ovat ennennäkemättömän tarkkoja, mutta kerromme myös, että analyysimme perustuvat kolmansien osapuolten lähtöaineistoihin. Suosittelemme luonnollisesti myös kohdekäyntiä todellisen asennustilanteen arvioimiseksi. Emmehän tiedä mitään kattomateriaaleistanne tai -rakenteistanne, kattojenne kantavuuksista ym.

Lainaus palvelustamme:
Sun Energian palvelu ei korvaa ammattitaitoisen järjestelmätoimittajan kohdekäyntiä. Sun Energian palvelu on internetpohjainen rakennusten aurinkoenergian tuottomahdollisuuksien arviointiin tarkoitettu ohjelmistopalvelu, joka perustuu topografisiin aineistoanalyyseihin, tietomalleihin sekä simulaatiomenetelmiin. Tulosten tarkkuus riippuu kolmansien osapuolten tarjoamien lähtötietoaineistojen tarkkuudesta ja päivityssyklistä, eikä Sun Energia vastaa näiden tietojen oikeellisuudesta tai ajantasaisuudesta.

Onko nyt edelleen niin, että kommentoit palveluamme näkemättä sitä? Kirjoitukseni ovat vastineita kritiikillesi, eivätkä kritiikkiä sinulle. Lupaan myös noteerata kaiken kirjoittamasi, sillä palveluamme kehitetään kysynnän perusteella.

Antti Rousi
Sun Energia

Sun Energia

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #46 : 02.05.16 - klo:10:01 »
jos puidaan tuota kustannuslaskelmaa ja tma:n osalta

tuo tma:n laskeminen on hyvin hankalaa. paneleiden elinkaarta on hyvin hankalaa alkaa arvioimaan. yksi ukkonen tai raekuuro voi tuhota koko laitteiston. mm. saksassa on myynnissä paljon paneleita jotka ovat sääolosuhteiden vuoksi tuhoutuneet osaksi. käyttöikä näillä paneleilla on 1-6 vuotta pääsääntöisesti 3-5 vuotta. tuhoutuneiden määrä johtuu vain siitä että heillä on panelipinta-alaa niin suuresti että suurempi todennäköisyys sääolosuhteista johtuville rikkoutumisille. tosin saksassa voidaan jo alkaa jonkinlaista todennäköisyyttä laskemaan paneleiden todennäköisyydelle tuhoutua ennen aikaisesti aluekohtaisesti. tätä tuskin laskelmissa millään tavalla huomioidaan edes suuntaa-antavasti koska siitä ei ole suomen osalta saatavissa minkäänlaista luotettavaa statistiikkaa.

laitteiston osalta verkkovertti on se suurin kysymysmerkki ja kuinka monasti se pitää uusia. nykyisillä panelihinnoilla se vastaa n. 1/3 hankintahinnasta ja verkkovertin uusiminen jatkaa merkittävästi takaisinmaksuaikaa. en itse ole tähän nähnyt missään statistiikkaa millainen elinkaari verkkoverteillä on puhumattakaan sitten merkki ja mallikohtaisesta statistiikasta kestävyyden osalta joiden mukaan voitaisiin tehdä edes suuntaa antavia laskelmia. toki olettaa voidaan.

tällaisista tiedoista voisi olla valmis moni maksamaan.

Kommentoin laskentaamme tätä vielä lyhyesti ja palaan sitten tuottavampaan työhön. Mikäli tarkoitat "verkkovertillä" invertteriä, huomioimme invertterin hyötysuhteen laskun johdosta tapahtuvan aurinkosähkön vuosittaisen tuoton heikkenemisen laskelmissamme. Laskemme invertterin vaihdon tapahtuvan 15. vuotena hyötysuhteen laskiessa alle tietyn tason. Olemme sisällyttäneet tästä tulevan kustannuksen kannattavuuslaskelmaan.

Laskentamme on siis melkoisen tarkkaa. Ukkosten, raekuurojen ym. takia otetaan kotivakuutus. Aivan kaikkea kannattavuuslaskentaan on järjetön sisällyttää.

Antti Rousi
Sun Energia

Puuha

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 3725
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #47 : 02.05.16 - klo:10:18 »
kyllähän asiat kannattaa ottaa huomioon sillä vaikka kotivakuutus korvaisi laitteiston on saatava korvaus yleensä vähemmän kuin mitä ostohinta ikävähennyksen vuoksi ja myös omavastuu jää aina itselle maksettavaksi. toinen asia on myös se että osa hankkii laitteiston velkarahalla. tällöin voitanee sanoa edellä mainittujen tapahtumien liittyvän riskien hallintaan. mm. lähitapiolassa ikävähennys on 6% täysi vuosi. siis 5 vuotta vanha paneliston hankinta sekä asennuskustannuksista lähtee 24% ikävähennyksenä sekä vähennettynä omavastuu.

lisäys: mitä tuohon verkkoinvertterin elinikään tulee niin eri lähteistä lukeneena käyttäjien kokemuksien mukaan keskimääräinen hyvä elinikäodotus n. 10 vuotta. samaan suuntaan eliniät kääntyvät myös muussa elektroniikassa, elinkaaren jäädessä kuitenkin useassa tuotteessa alle 10 vuoden. asiasta olisi toki hyvä saada ihan exaktia tietoa sillä sen puutteessa on hyvin hankalaa toimia, voi vain olettaa.
« Viimeksi muokattu: 02.05.16 - klo:11:05 kirjoittanut Puuha »

Savonius

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 1547
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #48 : 02.05.16 - klo:11:47 »
Jotenkin jää kiusaamaan se että asiantuntija ei tiedä mitä eroa on tässä genressä verkkoinvertterillä ja invertterillä. Ja sitten on vielä tämä microverkkoinvertteri. Huh, kyllä näissä pää sekoaa.

Puuha

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 3725
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #49 : 02.05.16 - klo:11:56 »
Jotenkin jää kiusaamaan se että asiantuntija ei tiedä mitä eroa on tässä genressä verkkoinvertterillä ja invertterillä. Ja sitten on vielä tämä microverkkoinvertteri. Huh, kyllä näissä pää sekoaa.

mielestäni ei nyt jargoonisista seikoista kannata suuremmin alkaa puhumaan. ne eivät lopputulokseen vaikuta.

mielenkiintoista on se että laskeeko verkkovertin hyötysuhde iän myötä? tällaista väitettä en ole koskaan aikaisemmin kuullut ja paljonko sen mahdollinen vaikutus on? toki verkkoverttien hyötysuhde on muuttuva riippuen tehosta jota paneleilla saadaan ja ilmoitettu maksimaalinen hyötysuhde on tietylle tehoalueelle mitattu millä verkkovertti toimii optimaalisesti.

paneleissa tätä tehonalenemista kyllä tapahtuu n. 10-20% 20 vuodessa.

lisäys: kyseinalaistan laskelmien tulokset en itse laskukaavoja ja/tai laatimaanne järjestelmää laskennan suorittamiseksi sillä kuten itsekkin mainitsette lähdetiedoissa on todennäköisesti virheitä jotka heijastuvat laskelmissa saatuihin tuloksiin.

mitä itse palvelusta on sanottavaa vaikken sivustolle ole sisälle mennyt sen pitemmälle kun aletaan kyselemään osoitetta niin tällä voidaan katsoa optimaalisin paikka panelistolle omalla katolla. se todellinen hyöty mielestäni jää siihen ja on monelle hyvin arvokas tieto.
« Viimeksi muokattu: 02.05.16 - klo:12:27 kirjoittanut Puuha »

Ilmaisenergia.info

Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #49 : 02.05.16 - klo:11:56 »

Jussi

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 667
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #50 : 02.05.16 - klo:13:42 »
Mulla on tällä hetkellä Vattenfallin sopimus, siis ihan sähkön ostamisesta. Jos haluaisin myydä, niin ehdot olisivat tässä: https://www.vattenfall.fi/fi/omatuotanto.htm
 • Perusmaksu: 0 EUR/kuukausi
 • Hyvitys ylijäämäsähköstä: Pörssisähkön energiahinta snt/kWh (Suomen hinta-alueen arvonlisäveroton tuntispot-hinta, jos mikrotuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %.)
 • Välityspalkkio: 0,30 snt/kWh

Spot-hinta pyörii siellä noin 4 sentin paikkeilla per kWh. Asennettu Wp tuottokapasiteettia maksaa luokkaa suuruusluokkaa 2€ / Wp (mun pieni systeemini tähän mennessä 2.50 €/Wp) ja tuottaa noin 1 kWh/vuosi. Eli karkea lasku 2€/(4snt/vuosi) => 50 vuotta.

Eli erittäin karkeasti arvioiden rakentamalla tarpeettoman suuren järjestelmän, sen takaisinmaksuaika on huomattavasti pidempi kuin järjestelmän odotettu elinikä.

Minusta tuntuu, että "ylisuuren" järjestelmän kannattavuuslaskelmasta tulee hieman hankala saada oikea. Kun sehän myös riittää huonommalla kelillä paljon paremmin oman tarpeen tuottamiseen, kuin juuri täsmämitoitettu, joka pystyy siihen parhaassa kelissä. Tavallisena hyvänä aurinkopäivänäkin suuremman tuotto pysyy oman tarpeen kattavana ehkä jonkun verran pidempänä, mikä voi olla paikasta riippuen enemmänkin, kuin vain jonkun verran.

Sun Energia

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #51 : 02.05.16 - klo:17:21 »
Olet oikeassa Jussi. Palvelussamme laskemme kuitenkin rakennuksen omistajille kaikki kombinaatiot. Yritän havainnollistaa tätä kuvalla. Otin eräästä rakennuksesta sähkön kulutusprofiilin (havainnollisuuden takia klusteroin kulutuksen päivätasolle) ja mitoitin sille kaksi aurinkosähköjärjestelmää. Toinen on "oikein mitoitettu" ja toinen "ylimitoitettu". Ns. ylimitoitetun järjestelmän tuotto lisää aurinkosähkön hyödynnettävyyttä omaan käyttöön vihreällä merkityn alueen verran. Verkkoon dumpatun oman aurinkosähkön tuotannon kasvu näkyy punaisella.

On huomattava, että vihreä ja punainen alue eivät ole samanarvoisia. Punaisen alueen arvo on verkkoonsyötöstä saatu korvaus (esim. 4 cnt/kWh) ja vihreän alue vältetyn ostoenergian, siirtokustannusten ja näiden verojen arvo (esim. 11 cnt/kWh).

Järjestelmän investointikustannus kasvaa, mutta vastaavasti kasvavat myydyn aurinkosähkön määrä sekä omaan käyttöön tuotetun aurinkosähkön määrä (=vältetty ostosähkö) sekä samalla alenevat investoinnin yksikkökustannukset (€/Wp).

Melkoinen monimuuttuja siis, mutta toistan vielä: palvelussamme laskemme kattonne kaikki mahdolliset kombinaatiot lennossa.

Ja osoitehan oli http://sunenergia.com/


weatherc

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 128
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #52 : 02.05.16 - klo:17:58 »
Jokusen vuoden nettisivuja koodanneenna ja voisinko sanoa vanhana konkarina nettiostamisessa täytyy sanoa etten tuolta sivulta tilaisi yhtään mitään. Jää ihan liikaa kysymyksiä sekä tavallaan ylimielinen asenne ("ennenäkemättömän tarkka", "tunnemme kattosi" jne.) että painaisin mitään tilausnappia noilla tiedoilla mitä sivustolta on saatvissa.

- Missään ei ei kerrota että mihin data perustuu ja miten se on laskettu
- Ensimmäisenä ollaan pyytämässä rekisteröintiä - enhottomasti väärä tapa lähentyä potentiaalista asiakasta.
- Jo ensimmäinen lause etusivulla että "Tunnemme kattosi" saa karvat pystyyn.

Sun Energia

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #53 : 02.05.16 - klo:18:28 »
Aika ehdotonta. Olisiko sinulla tarjota joitain kehitysideoita? Miksi esim. "Tunnemme kattosi" saa karvasi pystyyn ja millä lailla "ennennäkemättömän tarkasta" huokuu ylimielisyys? Mielestäni nämä ovat faktoja ja erottautumistekijöitä, joilla haemme eroa muista pilipalilaskureista.

Kuinka suurelle osalle palvelumme käyttäjistä arvelet avautuvan seuraavan ja mitä lisähyötyä arvelisit tekstin tuovan hänelle:
Olemme mallintaneet 300 miljardia neliömetriä Suomen maapinta-alasta ja maanpäällisistä kohteista xyz -koordinaatistoon laserkeilausaineistoon perustuen. Laskemme auringonsäteilyn määrän kullekin neliömetrille erikseen huomioiden jokaisen neliömetrin ympäriltä 500-metriä säteeltään olevan ympyränmuotoisen alueen, jolta laskemme kaikki varjostavat elementit tarkasteltavalle neliömetrille. Projisoimme tarkasteltavan neliömetrin ympäristön taivaankannelle orbitaaliin, jonka perusteella laskemme auringonkulkumatriisimme perusteella auringonkulun taivaankannella ja varjostavien elementtien vaikutuksen tarkasteltavan neliömetrin suoraan säteilykomponenttiin. Laskemme kokonaissäteilyn kullekin neliömetrille huomioiden paikalliset säätiedot, kuten ilman lämpötilan, ilmankosteuden, pienhiukkaspitoisuuden sekä pilvisyystiedot perustuen Ilmatieteenlaitoksen säädata-aineistoihin. Tämän olemme toistaneet kullekin neliölle jokaisena vuoden tuntina. Laskemme investoinnin kannattavuuden huomioiden koko järjestelmän elinkaaren aikaiset kustannuserät sekä referenssitilanteen kustannukset. Diskonttaamme kaikki kustannukset ja säästöt nykyarvoon. Laskennassa hyödynnämme Tilastokeskuksen aineistoja ja Ympäristöministeriön laskentaohjeistusta.

Antti Rousi
Sun Energia

Edit. Palvelun käytettävyydessä on kiistatta viilaamista. Pidetään keskustelua yllä; kyllä se tästä lutviutuu
« Viimeksi muokattu: 02.05.16 - klo:18:35 kirjoittanut Sun Energia »

sam123

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 1047
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #54 : 02.05.16 - klo:19:52 »
Aika ehdotonta. Olisiko sinulla tarjota joitain kehitysideoita? Miksi esim. "Tunnemme kattosi" saa karvasi pystyyn ja millä lailla "ennennäkemättömän tarkasta" huokuu ylimielisyys? Mielestäni nämä ovat faktoja ja erottautumistekijöitä, joilla haemme eroa muista pilipalilaskureista.

Kuinka suurelle osalle palvelumme käyttäjistä arvelet avautuvan seuraavan ja mitä lisähyötyä arvelisit tekstin tuovan hänelle:
Olemme mallintaneet 300 miljardia neliömetriä Suomen maapinta-alasta ja maanpäällisistä kohteista xyz -koordinaatistoon laserkeilausaineistoon perustuen. Laskemme auringonsäteilyn määrän kullekin neliömetrille erikseen huomioiden jokaisen neliömetrin ympäriltä 500-metriä säteeltään olevan ympyränmuotoisen alueen, jolta laskemme kaikki varjostavat elementit tarkasteltavalle neliömetrille. Projisoimme tarkasteltavan neliömetrin ympäristön taivaankannelle orbitaaliin, jonka perusteella laskemme auringonkulkumatriisimme perusteella auringonkulun taivaankannella ja varjostavien elementtien vaikutuksen tarkasteltavan neliömetrin suoraan säteilykomponenttiin. Laskemme kokonaissäteilyn kullekin neliömetrille huomioiden paikalliset säätiedot, kuten ilman lämpötilan, ilmankosteuden, pienhiukkaspitoisuuden sekä pilvisyystiedot perustuen Ilmatieteenlaitoksen säädata-aineistoihin. Tämän olemme toistaneet kullekin neliölle jokaisena vuoden tuntina. Laskemme investoinnin kannattavuuden huomioiden koko järjestelmän elinkaaren aikaiset kustannuserät sekä referenssitilanteen kustannukset. Diskonttaamme kaikki kustannukset ja säästöt nykyarvoon. Laskennassa hyödynnämme Tilastokeskuksen aineistoja ja Ympäristöministeriön laskentaohjeistusta.

Antti Rousi
Sun Energia

Edit. Palvelun käytettävyydessä on kiistatta viilaamista. Pidetään keskustelua yllä; kyllä se tästä lutviutuu

Kannattaa tuhota kaikki kirjoitukset tältä foorumilta mahdollisimman nopeasti ja pysyä poissa tälläisiltä foorumeilta. Ei täältä saa mitään järkevää argumentaatiota yhtään mihinkään. Muutama sinne/tänne saunan taakse siroteltu EBAY:sta ostettu aurinkopaneeli tekee palstalaisista kaikkien alojen asiantuntijoita. Idiootteja ei voi voittaa...eikä heillä ole yhtään mitään annettavaa hienolle projektillesi.

Kansallinen katastrofi: http://tuulivahinko.fi/

rotzi

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 1781
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #55 : 02.05.16 - klo:20:05 »
Kannattaa tuhota kaikki kirjoitukset tältä foorumilta mahdollisimman nopeasti ja pysyä poissa tälläisiltä foorumeilta. Ei täältä saa mitään järkevää argumentaatiota yhtään mihinkään. Muutama sinne/tänne saunan taakse siroteltu EBAY:sta ostettu aurinkopaneeli tekee palstalaisista kaikkien alojen asiantuntijoita. Idiootteja ei voi voittaa...eikä heillä ole yhtään mitään annettavaa hienolle projektillesi.
Kompataan tätä, se on vähän niinku oppositio...sieltä on helppo aina huuvella mitä sylki suuhun tuo.  :D
Kohtuu asiatontakin viestintään mahtuu jo paljon muutamaan viestiin...

pökö

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 798
 • YV on YV, eikä sitä levitetä.
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #56 : 02.05.16 - klo:20:34 »
]Kompataan tätä, se on vähän niinku oppositio...sieltä on helppo aina huuvella mitä sylki suuhun tuo.  :D

Komppaan myös.
12m2 Solid Green SS20 tasot + 900 l D.I.Y.varaaja neljällä kierukalla + 110 l käyttövesilämmitin.
Aurinkokierukat 2xLK35, esilämmitys LK60 ja loppulämmitys LK80 + Nibe 1120 maalämpö

VesA

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 642
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #57 : 02.05.16 - klo:21:13 »
Aika ehdotonta. Olisiko sinulla tarjota joitain kehitysideoita? Miksi esim. "Tunnemme kattosi" saa karvasi pystyyn ja millä lailla "ennennäkemättömän tarkasta" huokuu ylimielisyys? Mielestäni nämä ovat faktoja ja erottautumistekijöitä, joilla haemme eroa muista pilipalilaskureista.

Kuinka suurelle osalle palvelumme käyttäjistä arvelet avautuvan seuraavan ja mitä lisähyötyä arvelisit tekstin tuovan hänelle:
Olemme mallintaneet 300 miljardia neliömetriä Suomen maapinta-alasta ja maanpäällisistä kohteista xyz -koordinaatistoon laserkeilausaineistoon perustuen. Laskemme auringonsäteilyn määrän kullekin neliömetrille erikseen huomioiden jokaisen neliömetrin ympäriltä 500-metriä säteeltään olevan ympyränmuotoisen alueen, jolta laskemme kaikki varjostavat elementit tarkasteltavalle neliömetrille. Projisoimme tarkasteltavan neliömetrin ympäristön taivaankannelle orbitaaliin, jonka perusteella laskemme auringonkulkumatriisimme perusteella auringonkulun taivaankannella ja varjostavien elementtien vaikutuksen tarkasteltavan neliömetrin suoraan säteilykomponenttiin. Laskemme kokonaissäteilyn kullekin neliömetrille huomioiden paikalliset säätiedot, kuten ilman lämpötilan, ilmankosteuden, pienhiukkaspitoisuuden sekä pilvisyystiedot perustuen Ilmatieteenlaitoksen säädata-aineistoihin. Tämän olemme toistaneet kullekin neliölle jokaisena vuoden tuntina. Laskemme investoinnin kannattavuuden huomioiden koko järjestelmän elinkaaren aikaiset kustannuserät sekä referenssitilanteen kustannukset. Diskonttaamme kaikki kustannukset ja säästöt nykyarvoon. Laskennassa hyödynnämme Tilastokeskuksen aineistoja ja Ympäristöministeriön laskentaohjeistusta.

Antti Rousi
Sun Energia

Edit. Palvelun käytettävyydessä on kiistatta viilaamista. Pidetään keskustelua yllä; kyllä se tästä lutviutuu

Noo.. hyvä se on täällä kohdata kaikki tämä täällä ennenkuin laittaa kaikki loput roponsa markkinointiin. Ihmisiä järkyttää aina uudelleen nähdä kuinka munasillaan ne ovat internetista jo vapaasti löytyvän datan kanssa, sitä myrkkyä pitää vaan annostella varoen. Todeliisudessa sillä kaavakkeellakaan ei pysty lisäämään kuin sähköpostiosoitteen verran sellaista tietoa jota palvelu ei voisi katuosoitteen avulla rakentaa käyttäjältä kysymättä rekistereistäkin, ja sähköpostiosoitteenkin usein saa jostain. Vakuutusyhtiöillä esmes ei moista häveliäisyyttä ole, niiden tarjouksiin on jollain automaateilla valmiiksi kaivettu rekistereistä jo ihan kaikki autot veneet ja muut kiinteistöt.. ja ihmiset, pelkän katuosoitteen pohjalta lähtien tietoja yhdistellen.. vaikka sellainen on kai luvatonta.

Veikkaisin tämän pienen gallupin pohjilta, että palvelun keulille kannattaisi sittenkin laittaa demo, jossa hanikoita saisi käännella antamatta heti omia oikeita tietojaan.. vaikkapa niin että paikasta/paikoista olisi ihan oikeita valokuvia sijoittelua haittaavien esteiden ja auringon kanssa. Ja sitten voisi katsoa kuinka systeemi sijoittelee paneelit demorakennuksen katolle jne. Tällä palautteella palvelun aloitus näyttää liian monen mielestä  tietojen kalasteluautomaatilta..

Puuha

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 3725
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #58 : 02.05.16 - klo:21:35 »

Kannattaa tuhota kaikki kirjoitukset tältä foorumilta mahdollisimman nopeasti ja pysyä poissa tälläisiltä foorumeilta. Ei täältä saa mitään järkevää argumentaatiota yhtään mihinkään. Muutama sinne/tänne saunan taakse siroteltu EBAY:sta ostettu aurinkopaneeli tekee palstalaisista kaikkien alojen asiantuntijoita. Idiootteja ei voi voittaa...eikä heillä ole yhtään mitään annettavaa hienolle projektillesi.

onko mielestäsi tuote valmis ja hyvä jos se kohtaa "melkoisesti skeptisyyttä" jo myös sivuston omistajan mielestä muutaman viikon aukioloajan aikana? tästä huolimatta ei kuitenkaan herätyskellot soi että jossain ollaan menty metsään ja pahasti.

rotzi

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 1781
Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #59 : 02.05.16 - klo:22:35 »
Veikkaisin tämän pienen gallupin pohjilta, että palvelun keulille kannattaisi sittenkin laittaa demo, jossa hanikoita saisi käännella antamatta heti omia oikeita tietojaan.. vaikkapa niin että paikasta/paikoista olisi ihan oikeita valokuvia sijoittelua haittaavien esteiden ja auringon kanssa. Ja sitten voisi katsoa kuinka systeemi sijoittelee paneelit demorakennuksen katolle jne. Tällä palautteella palvelun aloitus näyttää liian monen mielestä  tietojen kalasteluautomaatilta..
Aivan turhaa...noita 'itse hanikoissa' laskureita on jo tarpeeksi. Ja kyllä sillä demollakin demoilijan saa selville jos se nyt niin jotakuta kiinnostaa.
Tuo on jo nyt ihan ok juttu, sitä voi sanoa EI jos joku alkaa liian tyrkysti myymään paneelia...ei ole pakko ostaa pelkällä laskurin käytöllä.  ;D

Ilmaisenergia.info

Vs: Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa
« Vastaus #59 : 02.05.16 - klo:22:35 »