Kirjoittaja Aihe: Teollisuusetanolin tislaus  (Luettu 10697 kertaa)

VesA

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 642
Vs: Teollisuusetanolin tislaus
« Vastaus #15 : 22.02.16 - klo:16:00 »

hevonpaskoo on kyllä jätettä mutta sitä toki saa tuotteistaa jolloin se ei enää ole jätettä. eräshän pussitti paskoo ja myi sitä lannoitteena. siis vain pussitus oli riittävä tuotteistus muuttamaan jätteestä hyödykkeeksi.


Toki, mutta ennenkuin sen paskan saa pussittaa pitää analysoida paskan sisältö ja osoittaa se haitattomaksi, hallita ammoniakki- sun muut päästöt ja hakea monenlaisia ympäristölupia.. ihan muutamalle pussille alkaa olla raskaan puolella.

kotte

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1126
Vs: Teollisuusetanolin tislaus
« Vastaus #16 : 22.02.16 - klo:16:33 »
käsittäkseni toki biokaasua saa tehdä mutta homma tyssää varastointiin kuten monen muun palavan aineen kanssa ja yleensä silloin viimeistään paloviranomainen lopettaa toiminnan aika tehokkaasti.
Näin varmaan on. Itseäni kiehtoo kumminkin ajatus säilöä biokaasua (tai oikeammin sen metaania) metaaniklatraattina, eli pumppaamalla metaania 0-asteiseksi jäähdytettyyn vesitankkiin muutaman kymmenen barin paineella, jolloin metaani yhtyy veden kanssa jäämäiseksi pinnalle nousevaksi klatraattihileeksi, jossa metaanin osuus painosta on luokkaa kahdeksasosa. Metaania saisi siis varastoiduksi samaan tilavuusmäärään kuin kaasuna useamman sadan barin paineisena ja vedellä täytettyjen tankkien kanssa puuhailu on turvallisempaa kuin kaasutäytteisten (kaasuautoissahan käytetään tyypillisesti 50 barin varastopainetta). Jäähdytys valitettavasti vaatii energiaa, mutta hiukan suuremmassa paineessa homma periaatteessa onnistuu myös 4 ... 5 asteessa varastointivaiheessa, eli syvälle maan alle haudatuilla säiliöillä, kunhan jäähdytyksestä huolehditaan täyttövaiheessa lisättävän kaasun lämmittäessä säiliötä.

denzil dexter

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1058
Vs: Teollisuusetanolin tislaus
« Vastaus #17 : 22.02.16 - klo:16:59 »
Kylmennyshän ei suinkaan vie energiaa, vaan tuottaa sitä, nus nus. Käytännössä jotain maanalaista säiliötä käytetään maalämmön lähteenä ja lämpöpumpun kompuraa voi sitten pyörittää metaania käyttävällä polttomoottorilla.
Tuo olisi kyllä kiinnostava vaihtoehto, koska varastointiongelma pienenisi selvästi. Normaalisti kun kaasua tarvittaisiin luokkaa kuutiometri yhtä alkoholilitraa vastaamaan.
Minähän en mokoman pikkuhomman takia anna niin sanottujen ammattilaisten itseäni kyniä.

Ilmaisenergia.info

Vs: Teollisuusetanolin tislaus
« Vastaus #17 : 22.02.16 - klo:16:59 »