Kirjoittaja Aihe: Onko se kumminkin Vetyakku se tulevaisuuden akku?  (Luettu 4750 kertaa)

rotzi

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1724
http://www.uusisuomi.fi/autot/74584-talta-nayttaa-toyotan-ensi-vuonna-tuleva-vetyauto

jutusta lainattua:
Lainaus
Auton käyttösäde on runsas, ja auton täyteen tankkaaminen vie vain noin kolme minuuttia. Kuljettaja voikin odottaa kaikkea sitä mukavuutta, kuin mihin hän on tähänkin asti tottunut.

Vetyä voidaan tuottaa useista eri luonnonlähteistä, ja lisäksi sitä saadaan sivutuotteena esim. jätevesien käsittelyn yhteydessä. Vetyä voidaan tuottaa myös vedestä hyödyntäen sellaisia ehtymättömiä luonnonvoimia kuin aurinko- tai tuulivoima.

Tiivistetyn vedyn energiatiheys on merkittävästi akkuratkaisuja suurempi, ja vetyä on myös verrattain helppoa säilöä ja kuljettaa.

denzil dexter

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1058
Vs: Onko se kumminkin Vetyakku se tulevaisuuden akku?
« Vastaus #1 : 23.11.14 - klo:14:25 »
Tuollainen riittäisi viikoksi omakotitalon energialähteeksi. Kiinnostava laite. Lähinnä sen vuoksi, että autoteollisuudella on ollut tapana alentaa minkä tahansa uuden tekniikan hinta 1/10:aan lähtötasosta.
Minähän en mokoman pikkuhomman takia anna niin sanottujen ammattilaisten itseäni kyniä.

kotte

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1125
Vs: Onko se kumminkin Vetyakku se tulevaisuuden akku?
« Vastaus #2 : 23.11.14 - klo:15:38 »
Papereiden valossa tuo vetysäiliö ei vaikuta niin hohdokkaalta paikalliskäyttöön: Maksimipaine on toisen käden tietojen mukaan 700bar (Wikipedia). Energiaa hukkautuu aika lailla, kun muutenkin kevyttä kaasua joudutaan pumppaamaan tuollaiseen varastopaineeseen ja laskemaan sitten takaisin kuristamalla venttiilillä (hiukan nimittäin epäilen, ettei vielä uskalleta rakentaa pneumaattista moottoria, joka ottaisi saatavilla olevan paine-energian hyödyksi). On tuo säiliön täyttökin haastava prosessi jäähdytyksen ym. puolesta (ja taas menee energiaa hukkaan ...).

Olisivatkohan nuo onnistuneet rakentamaan vetypolttokennon, joka ei tarvitse platinaa ym. harvinaisia metallikatalyyttejä, mutta toimii silti protoninvaihtokennoille ominaisessa alle sadan asteen lämpötilassa?

Ilmaisenergia.info

Vs: Onko se kumminkin Vetyakku se tulevaisuuden akku?
« Vastaus #2 : 23.11.14 - klo:15:38 »