Kirjoittaja Aihe: marka_puu_lammittaa_kuivaa_paremmin  (Luettu 27019 kertaa)

Savonius

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1410
Vs: marka_puu_lammittaa_kuivaa_paremmin
« Vastaus #30 : 02.01.14 - klo:23:24 »

Kuulostaa oikein mukavalle tuo lattialämmitys hommeli! Taitaa olla aika paljo samoja vinkeitä kun allekirjottaneen uunihärvelissä jolla tosin lämmitän 1m3 varaajaa ja lattialämmitys + käyttövesi tulee sitten sieltä... nyt pakkasta -20 ja pärjää kun päivittäin uunia lämmittää kerran!

Syy miksi alkujaan loin miettimään tuota piipun ja hormisto palomuurin jäähdyttämistä oli piipun korkea lämpötila katon rajassa. Oli pakko välillä pitää  viikon pausseja puun poltossa kun llämpötilat alkoivat olla yli 70 astetta. Liimasin saneerauslaastilla tuollaisen 50cm x 180cm vanhan patterin piippuun. LItin siihen latialämmitykse putket, ylös menon ja lanurkkaan tulon ja kas kummaa lattiaan alkoi mennä 24 asteista vettä. Naurutti koko tammikuu, niin yksinkertainen se systeemi oli. Sitten tuli ahneus ja halusin päästä eroon viimeisestäkin sähköpaterista ja lisäsin  systeemiin tuon kupari-U:n noihin pesästä poistuneisiin savukaasuihin. Tuon U:n vesi kiertää vapaalla kierrolla 30 litran säiliöön joka nojaa päin sitä patteria. Säiliössä on kaksi vinoa jalkaa joten se painautuu tukevasti
patteria vasten. Tarvittaesssa tuon säilön vesi nousee 97 asteeseen ja lattiaan menevä runsaaseen kolmeenkymmeneen.
Kaikesta edelläolevasta seurasi  että piipun lämpö katonrajassa harvoin ylittää 45 astetta.

Savonius

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 1410
Vs: marka_puu_lammittaa_kuivaa_paremmin
« Vastaus #31 : 31.01.14 - klo:13:10 »
Kun noissa edellisissä viesteissä tulimainittua tuo 60 luvun keittiöhella Leinolux niin pistän tähän vielä tuohon virheelliseen topikkiin kuulumattoman jatkon.
Minua oli kiusannut tuon alkuperäisen arinan suuret raot jonka seurauksena tuhkan joukkoon joutui isohkoja kekäleitä josta seurasi se että tuhkan joukossa oli palamiskelpoista hiiltä huomattavasti ja tuhkaa sai tyhjennellä yhtenään. Kun arina tuli vaihtokuntoon päätin tehdä asialle jotain. Pädyin suraavanlaiseen ratkaisuun. Ostin kympillä romuttamosta  metrin palan 11cm leveää loppuunajettua tiekarhun reikäterää. Katkaisin sen keskeltä ja hitsasin palaset yhteen siten että ne muodostivat loivan veen. Sitten sovitin sen pesään ja leikkasin toisesta veestä ylimääräiset pois. Koska reikäterän reiätkin ovat melko suuria hitsasin niihin 17mm mutterit. Niihin reikäterän umpikohtiin porasin 10mm reiät. Koska ritilästä oli tultava täydellinen porasin 15mm terällä alapuolelta lajennukset sekä muttereihin että reikäterään porattuihin reikiin. Alapuolelta katsoen se näyttää olevan täynnä pieniä kraatereita. Edit: Tuo kraateri estää tuhkan takertumisen reiän reunoihin.
10 vuoden käytön jälkeen voin sanoa että siitä tuli täydellinen. Ankarasta käytöstä huolimatta se on aivan alkuperäisessä muodossaan täysin kulumattomana ja mikä parasta tuhka-astiassa ei ole muuta kuin tuhkaa.
 
Ps. Tuon reikäterän työstäminen kotikonenin oli yhtä h-tiä mutta kuten vanha sananlasku sanoo "Ahkera voitaa Onnisen miehet".
« Viimeksi muokattu: 05.02.14 - klo:23:10 kirjoittanut Savonius »

Ilmaisenergia.info

Vs: marka_puu_lammittaa_kuivaa_paremmin
« Vastaus #31 : 31.01.14 - klo:13:10 »