Kirjoittaja Aihe: Aurinkosähkö konseptin kääntäminen päälaelleen  (Luettu 2717 kertaa)

Sähköala

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 14
Vs: Aurinkosähkö konseptin kääntäminen päälaelleen
« Vastaus #30 : 05.05.19 - klo:10:40 »
Yleisenä huomiona sanoisin että kannattaa tarkasti harkita alkaako rakentamaan omia epämääräisiä virityksiä sähköverkkoon, jonka seurauksena säästöjen sijaan voi olla hengen terveyden tai omaisuuden vahinkoja. Tämä ei ole provo vaan ihan aito huoli varsinkin sivullisille aiheutuvista vahingoista. (pelle peloton itse saa saadakin mitä ansaitsee;))

Edellisen kirjoittajan mainitsema Victron Quattro on sen sijaan hyvä esimerkki valmiista toimivasta, testatusta ja turvallisesta järjestelmästä (kunhan sen asentaa ammattilainen ja vielä sellainen joka tietää mitä tekee)
Victronin sivut ovat hieman sekavat, johtuen osin siitä kun systeemejä on hyvin monenlaisia. Tässä linkki yleisluetteloon jossa on hyvin kansantajuisesti esitetty erilaisia vaihtoehtoja laitteistokokoonpanoihin eri tarpeisiin.
Sivuilla 16-17 on tähän ketjuun ehkä parhaiten sopivat ratkaisut https://www.victronenergy.com/upload/documents/Brochure-Off-Grid,-back-up-and-island-systems_EN_web.pdf
Akkujärjestelmiin on tärkeää että laturi on säädettävissä toimimaan akuston vaatimalla tavalla, jotta elinikä elinikä sekä toimivuus voidaan taata. Myös monitoroinnin tarkkuus ja selkeys järjestelmän toiminnoissa on ehdoton vaatimus.

jolla

  • Aktiivijäsen
  • ***
  • Viestejä: 579
Vs: Aurinkosähkö konseptin kääntäminen päälaelleen
« Vastaus #31 : 05.05.19 - klo:11:40 »
hieman out, mutta sivuaa kuitenkin

onhan nyt jo paljon henkilöitä jotka minimoivat kulunsa, kylläkin toisten kustannuksella

suihkussa voi käydä milloin missäkin, ilmaiseksi (työnantaja tai muu taho), tai pientä oheiskorvausta vastaan (ilmaiset saunat, kuntien tukemat kuntosalit)
jos on tulipesä, niin siihen on todella helppo saada ilmainen energia, kylläkin omalla vaivalla
leipäjonoista saa ihan ilmaiseksi ja ihan jatkuvasti koko kattauksen, monet vielä myyvät ylimääräisen
itärajan tuntumassa bensa maksaa ~0,40€/l
ennen oli jonot liftareita! missähän lienevät?
jne

Ilmaisenergia.info

Vs: Aurinkosähkö konseptin kääntäminen päälaelleen
« Vastaus #31 : 05.05.19 - klo:11:40 »