Kirjoittaja Aihe: Aurinko-puu-sähkö-lämmitteinen talo  (Luettu 1310 kertaa)

virtuaaliharri

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 128
    • Blogi
Aurinko-puu-sähkö-lämmitteinen talo
« : 11.12.16 - klo:21:42 »
Tässä vielä yksi hahmotelma, ja saa olla osaltani viimeinen tänä vuonna. :)

Tässä maapohjan rooli lämpövarastona on pienin, sinne lähinnä tungetaan kesällä syntyvä ylimääräinen lämpö. Tuo lämpö myöhentää varsinaisen lämmityskauden alkua. Puukattila yhdessä aurinkolämmön kanssa riittää täyttämään nykyiset rakennusmääräykset ja sähkövastukset puolestaan tuovat varmuutta ja mukavuutta järjestelmään.

Koska hyödynsin aiempia piirustuksiani pohjana, niin mukavuussyistä laitoin puukattilan ulkopuolelle tuuliohjaimen taakse. Toki siellä olisi kivasti tilaa ja polttopuutkin saisi sinne suojaan, jos palosuojamääräykset saisi jotenkin näppärästi täytettyä. Varmaankin kattilahuone pitäisi palovillalla eristää ja tilan lämmitykseksi riittänee pelkkä kiertovesipumpun pitäminen käynnissä. Näköjään tulivat varaaja ja kattila eri korkeuksille, joten saattaisi jopa painovoimainen kierto riittää.

Liittyykö muuten alapohjan ja maapohjan lämmittämiseen tässä ratkaisussa - tai ehkä yleisemminkin - jotain riskejä? Bakteerit ainakin tykkäävät kohtuullisesta lämmöstä, mutta eipä tuossa niille paljoa syömistä olisi.

Ilmaisenergia.info

Aurinko-puu-sähkö-lämmitteinen talo
« : 11.12.16 - klo:21:42 »