Kirjoittaja Aihe: ECauge laitteisto  (Luettu 2466 kertaa)

Puuha

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 3697
ECauge laitteisto
« : 20.04.14 - klo:16:10 »
Onkos näistä olemassa kokemusta ja mitä ne vaativat käyttäjältä toimintaan saattamiseksi?

http://www.egauge.net/
« Viimeksi muokattu: 20.04.14 - klo:17:02 kirjoittanut Puuha »

sam123

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 1047
Kansallinen katastrofi: http://tuulivahinko.fi/

tyrni

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 18
Vs: ECauge laitteisto
« Vastaus #2 : 22.04.14 - klo:11:39 »
Minun laitteiston on asentanut Oulun Ammattikorkeakoulu Tuurinko-projektin tarpeisiin.  http://www.oamk.fi/hankkeet/tuurinko/
Sivustolta löytyvä Henry Hinkula on lupautunut antamaan kiinnostuneille lisätietoja. Ohessa hänen lyhyt kuvaus pyynnöstäni.

Kyseessä on amerikkalaisen firman tuote. Samankaltaisia laitteita on muillakin valmistajilla, mutta ainakin meidän kokemusten mukaan eGauge on ollut riittävän yksinkertainen, luotettava ja toimiva kampe (kunhan sen saa vaan konfiguroitua oikein…). Tiedonsiirto PLC:n kautta on käytännössä toimiva ratkaisu, eikä tarvitse miettiä ethernet –kaapeloinnin toteuttamista sähkökaapin sisälle. Laitteen uusimman version tekniset tiedot löytyvät täältä http://www.egauge.net/products/EG3010/ ja verkkokauppa täältä https://www.egauge.net/eos/index.php  Käsittääkseni eGaugella ei vieläkään ole Euroopassa jälleenmyyntiä.

Omiin tarpeisiini seuranta on tosi mainio, se suorastaan koukuttaa, mutta antaa myös tietoa jonka perusteella voi kehittää omaa energian käyttöä ja tuottoa.

STP

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 96
Vs: ECauge laitteisto
« Vastaus #3 : 22.04.14 - klo:13:05 »
Asentaminen on käytännössä samanlaista kuin minkä tahansa muun tehonkulutuslaitteiston asennus, virtamuuntajat mitattavien piuhojen ympärille kiinni, käytännössä siis sähkökaapissa tehtävä hommeli, koska nollajohdin(=paluuvirta) ei saa tietenkään tulla muuntajan läpi takaisin. Lisäksi pitää tuoda vähintään yksivaiheinen sähkönsyöttö jolla egauge kommunikoi ulospäin *PLC:n kautta ja ottaa käyttösähkönsä. Kolmivaiheisella sähkönsyötöllä saa tarkemman mittauksen kun kaikkien vaiheiden jänniteet ja vaihekulmat saadaan oikein. PLC-mokkulan joutuu laittamaan johonkin kiinni, että saa datan sitten ethernettinä pihalle ja maailmalle ja tämä pitää olla egaugen L1:stä vastaavassa vaiheessa kiinni.

Kun nettikonffauksen saa osumaan oikein alkaa laite lähettämään dataa suoraan tuonne egauge:n serverille, huolehtii firmwarepäivitykset itse jne. mitä linux-purkki nyt osaa ja pystyy tekemään. Virtamuuntajat joutuu asettelemaan oikein ja suunnat tietty, että onko kulutusta vai tuottoa, nimet, värit graafiin jne. nämä menee webbikäyttöliittymää kliksutellen.

Systeemissä on mahdollisuus tehdä virtuaalilaitteita, esim. tuossa 894:n konffauksessa "Tuulivoimalan tekniikka" pitää sisällään tasasuuntaimet (omassa vaiheessaan) ja kahteen muuhun vaiheeseen kytketyt pistorasioiden kulutukset joissa on sitten logiikat, UPSit, tuulimittareiden lämmitykset, sähkötilan lämmitykset, kääntömoottorit jne. perässä.

Yhteensä tuossa asennuksessa on 9 virtamuuntajaa, kolme talolle, kolme tuulivoimaloille ja kolme tekniikalle. Tilaa olisi vielä kolmelle. Tuulennopeus on systeemissä olemassa myös virtaviestinä 4-20mA, sille tehdään jossain vaiheessa sovitin joka tulee myös kiinni egaugeen, ja saadaan tuulennopeus mukaan graafeihin. 1mA kun vastaa tässä tapauksessa 3.125m/s tuulennopeutena, niin egaugen resoluutio loppui kesken ja sen vuoksi sovitin väliin...

*PLC = Power Line Communication, eli sähköverkon kautta tapahtuva tiedonsiirto.

Puuha

 • Aktiivijäsen
 • ***
 • Viestejä: 3697
Vs: ECauge laitteisto
« Vastaus #4 : 22.04.14 - klo:13:56 »
eipä taida sitten minun tietämys riittää kyseiseen laitteistoon asennuksen osalta. minkäköhän hintainen mahtaa olla? hintoja kun katsoin ei oikein selkoa saanut mitä tarvitaan ja kaikki piti hankkia erikseen.

tähän törmäsin isonmaailman keskustelusivuilla jossa laitteisto oli kytketty off-grid järjestelmään.

Ilmaisenergia.info

Vs: ECauge laitteisto
« Vastaus #4 : 22.04.14 - klo:13:56 »