Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Se on vähän samanmoista tuo PV sähköstä saatava korvaus kuin auton keskinopeus, se aiheuttaa illuusiota että nyt lompakossa ropisee kun huiput rikkoo pilviä, mutta lopputulos pidemmältä ajalta on kumminkin jossain 'normaalissa' 4-6c/kWh. Autossakin saa illuusion että nyt voitetaan paljon aikaa kun ajetaan 120km/h kunnes tulee niitä taajamia, työmaita, hitureita sun muita jotka palauttaa maanpinnalle ja keskinopeus onkin 'normaali' 80km/h.

Tuossa taas tuo PV:n 'taajama' eli viikonloppu:
2
Yleinen Keskustelu / Vs: Netistä poimittua linkkejä,kuvia ,juttuja
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 11:52 »
Sähköasennusten laatu näkyy nykyisin olevan mitä sattuu jännite- ja virtatasosta riippumatta. Eli asennuta ensin ja korjaa itse perässä. Ajatus taas vahvistui, kun tarkastin (ja korjailin) hyvämaineisen autosähköpajan tuotoksia:Absoluuttisen löysä liitos auton toiminnan kannalta kriittisessä piirissä. Tuosta olisi seurannut ties mitä, jollen olisi huomannut.
3
Yleinen Keskustelu / Vs: Netistä poimittua linkkejä,kuvia ,juttuja
« Uusin viesti kirjoittanut Mekaniker tänään kello 11:28 »
Olen katsonut eri maiden uutislähetyksiä ja ympäri maailmaa alkaa viranoimaiset olla huolissaan tulipaloista jotka saavat alkunsa juuri aurinkopaneelien sähkövioista...
Alkaa olla "tuubi" tulvillaan erilaisia vikatilanteita :-\

Jos nyt päättää hankkia ongrid laitteiston, miten varmistun liittimien/johdotuksien materiaalilaadusta tavallisena ihmisenä?
Ne jotka asentaa ne katolle viis veisaa mukanatoimitetun tavaran laadusta?
4
Aurinkosähkö / Vs: Mille yhtiölle myydä ylijäämäsähkö?
« Uusin viesti kirjoittanut Savonius tänään kello 11:12 »
Akkusähköllä on oma verkkonsa eli johtonsa. Akkuja on 8 kpl 235Ah Exidejä  24V kytkettynä. Invertteri on Westechin 1000W siniaalto. Se on hybridi. Sen hienoin ominaisuus on säädettävä akkujännite jolloin se siirtää kuorman verkkosähkölle. Siirtoa ei mistään huomaa jollei käy invertteriltä katsomassa. Käytän 23,6V. Kuormitettuna kun se tuossa kohtaa siirtyy niin akun napajännite on noin 24V. Akuista puolet on uusina hankittuja loput ns. romuakkuja jotka sulfaatin poiston jälkeen ovat kuormitettuna antaneet tuon 235Ah. Käytöön invertteri ja pääosa akuista on hankittu tämän vuosikymmenen alkupuolella. Tuossa invertterissä on sulfaatin poisto ohjelma mutta käytän itse siihen 10A Cetechiä. Invertteri siis siirtää kuorman verkkoon 23,6V ja odottaa akkujännitteen nousevan 28,4 volttiin jonka jälkeen siirtää kuorman akuille. Useimmiten siirrän kuorman akuille aiemmin jos on kunnon paiste. Viimeksi kun meni vekkosähkölle oli joulukuu. Akkusähkö verkkoa käyttää  televisiot, kaikki laturit, lattialämmityksen pumppu, ulko ja osa sisävaloista ja reitittimet. Jännitteen alentajan kanssa myös tuo 1100W sähkösavustin käyttää akkusähköä jos sitä on saatavilla.
5
Totta, onhan se tietenkin tärkeää silloin kun on paljon kulutusta silloin kun aurinko ei paista. No, halvan sähkön tunteinakin kulutettuun lisätään siirtomaksu joten kilovattitunnille tulee hintaa vielä pikkuisella miinus spotillakin.
Itse otan akuista neljän kilovattitunnin kahta puolta vuorokaudessa. Kolme 285W paneelia aurinkoa seuraavassa telineessä lataa akkuja.

Minkälaiset akkusysteemit Savoniuksella on? Entä inventeri? Ilmeisesti joku hydridi-malli?
6
Tuulivoimakeskustelu / Vs: Käänteentekevä tehokas VAWT ( H-darrieus).
« Uusin viesti kirjoittanut topspeed tänään kello 08:32 »


50000 gtä 25 m/s tuulessa.

Itse veikkaan noin 80% hyötysuhdetta...ei millään pahalla.
7
Yleinen Keskustelu / Vs: Netistä poimittua linkkejä,kuvia ,juttuja
« Uusin viesti kirjoittanut ave tänään kello 06:05 »
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/aurinkopaneelijarjestelman-syottojohdotukset-syttyivat-juvalla-voi-karahtaa-huonon-liitoksen-tai-vaaran-kaapelin-takia/b41305cc-13ec-4bc1-afc1-f9961167584c
Tasajännitteelle raja on 120 volttia?
Koska on muuttunu 50v 120v ?
Lainaus tukesin sivulta8.
 Suojajännitteellä toimivien sähkölaitteistojen asentaminenTavallinen sähkönkäyttäjä saa tehdä enintään 50 V:n vaihtojännitteellä ja enintään 120 V:n tasajännitteellä toimivien sähkölaitteistojen asennus- ja korjaustöitä, jos hän on näihin tehtäviin sekä niitä koskeviin turvallisuusvaatimuksiin perehtynyt tai opastettu. Suojajännitteellä toimivia laitteistoja ovat mm. akkukäyttöiset järjestelmät niitä varaavine aurinkokennoineen sekä suojajännitemuuntajalla syötetyt valaistusjärjestelmät ja lämmityskalvot. Näissä järjestelmissä on erityisesti otettava huomioon valokaarivioista, ylivirroista tai löysistä johdinliitoksista johtuva palovaara. Hankkiessasi suojajännitteellä toimivan järjestelmän, turvallisin vaihtoehto on antaa sen asentaminen sähköalan ammattilaisen tehtäväksi.
8
Yleinen Keskustelu / Vs: Robottiruoholeikkuri ja niiden ominaisuudet
« Uusin viesti kirjoittanut Puuha 15.06.19 - klo:23:54 »
Nyt on kaksi päivää n. 8h päivää jurnannut ja 2/3 pihasta on leikattu kertaalleen. Nyt illasta lähti viimeistä 1/3 hoitamaan mutta kello kävi ja kone lähti levolle.

Kiertelee aamusta mestat lävitse ja jää pyörimään sinne missä nurmi on pitkänä. Käy päivisin myös tekemässä täsmäiskuja muualla jos vaikka olisi ruohikko ottanut kasvupyrähdyksen mutta palaa nopeahkosti sinne missä nurmi on pisimmillään tai missä ei ole vielä käynyt samalle vuorokaudelle etsien sitä pisintä nurmea.

On myös oppinut tässä parissa päivässä mm. tikapuiden paikan oseten kiertää tätä nykyään ne osumatta niihin. Pätkä pensasaidasta menee myös vanhalla muistilla ohi kulkiessa osumatta.
9
Asuminen ja rakentaminen / Vs: viilennystä
« Uusin viesti kirjoittanut Puuha 15.06.19 - klo:23:38 »
Tässä muuten yksi sellainen video mikä vähän kertoo eroista onko sitten yksi vai kaksi putkinen siirrettävä ilmastointilaite.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=LlX-iKldMY8

Samassa myös sitten varsin monimutkainen ohjeistus seikkaperäisesti kuinka pienehköstä pahvilaatikosta, teipistä, kuminauhasta ja putken pätkistä saa loihdittua muutamassa minuutissa siirrettävästä ilmastointilaitteesta kaksi putkisen (videolla kyllä kolmiputkinen mutta emmä tartu siihen). Vasso go! Hyödyntäkää.
10
Totta, onhan se tietenkin tärkeää silloin kun on paljon kulutusta silloin kun aurinko ei paista. No, halvan sähkön tunteinakin kulutettuun lisätään siirtomaksu joten kilovattitunnille tulee hintaa vielä pikkuisella miinus spotillakin.
Itse otan akuista neljän kilovattitunnin kahta puolta vuorokaudessa. Kolme 285W paneelia aurinkoa seuraavassa telineessä lataa akkuja.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10