Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
12
Aurinkosähkö / Vs: Mistä pidempiä Schletter Solo05 kiskoja
« Uusin viesti kirjoittanut Jalluwaan 23.08.19 - klo:07:01 »
Eiköhän tuo Schletter ole, ainakin näyttää ihan samalta....
13
Aurinkosähkö / Vs: Mistä pidempiä Schletter Solo05 kiskoja
« Uusin viesti kirjoittanut Helios 22.08.19 - klo:21:47 »
Onkos jollain kokemuksia tuosta kiskosta?
14
Aurinkosähkö / Vs: Vaihenetotus
« Uusin viesti kirjoittanut don 22.08.19 - klo:19:41 »
Moro

Kirjoittakaa ihmeessä Työ- ja elinkeinoministeriöön aiheesta ja näistä ristiriitaisuuksista mitä näyttäisi nykyisessäkin mitauksessa ja hinnoittelussa olevan,onhan heidän otettava asioihin kantaa jos on aihetta ja voi olla että eivät edes ole"kartalla" kaikista asioista.Ministeriöissähän käy lobbareita mutta eihän heidän tarvitse kaikista asioista kertoa vaan niistä mitkä ovat heille hyviä silloin he eivät puhu palturia mutta eivät silti kaikkea.
15
Aurinkosähkö / Vs: Vaihenetotus
« Uusin viesti kirjoittanut kotte 22.08.19 - klo:19:29 »
Onpa kimurantti asia. Eikö tuon perusteella myös pörssihintainen sähkön hinnoittelu ole mittalaitedirektiivin vastainen, kun hinta vaihtelee tunnettain?

Sinällään mittalaitedirektiivi vaatisi ehdottomasti päivittämistä nykyaikaan, jos se määrää kuten todettua. Onhan nuo tuntikohtaiset tuotto- ja kulutustiedot haettavissa tarkasti verkosta. Ja jos kulutetulla ja tuotetulla sähköllä on eri hinta (minkä asian verottaja ja ao. verottajan toimenpiteet oikeuttava lainsäädäntö on osaltaan sementoinut muiden asiaperusteiden ohella), niin kulutus ja tuotto on joka tapauksessa kirjattava omiin laskureihinsa, jotta mittari täyttäisi edes alkeellisimmat rekisteröintivaatimukset direktiivin vaatimuksista nyt puhumattakaan. Noiden laskureiden pohjalta ei vielä voi suoraan kertoa laskun tai hyvityksen suuruutta, kuten ei voi kertoa siinäkään tilanteessa, että sähkön hinta muuttuu joko tiettynä ajankohtana tai sitten jatkuvasti kellon, vuorokaudenajan, vuodenajan tms. perusteella tuntematta sähköntoimitussopimuksen tariffirakennetta. Sähköyhtiöthän voisivat aivat hyvin kilpailla sen jälkeen keskenään netoitusperiaatteensa ehdoilla ja samakin yhtiö voisi tarjota eri vaihtoehtoja erilaisin tariffirakennevaihtoehdoin.

Sinällään tunnin mittausikkuna lienee lyhenemässä, ehkä aluksi luokkaa neljännestuntiin, mikä olisi sekin varsin hyvä netoitusväliksi. Hetkellisen vaihenetotuksen puuttumisen kaltaista typeryyttä tuo mittausjakson aikainen netotus ei kuitenkaan poista. Päin vastoin, vaihenetotuksen puute tekee tuntikohtaisen netotuksen toteuttamisen mahdottomaksi oikealla tavalla vääristämättä lukuja kuluttajan tappioksi nykyisen sähkön verotusrakenteen vallitessa. Taitaa vaihenetotuksen puute ollakin suurin syy, miksi asia on jämähtänyt ikuiselta vaikuttavaan selvittelytilaan.
16
Aurinkosähkö / Vs: Vaihenetotus
« Uusin viesti kirjoittanut jolla 22.08.19 - klo:19:21 »
nythän näille ministeriön äijille pitäisi viimeistään antaa lopputili, eikö mitään vastuuta ole kun "vahinko on tapahtunut", tuohan on jo selvä virkavirhe
jos minä mokaan, niin vastaan siitä
voi hemmetti, ja koko kansa kärsii......jo kymmenen vuotta
17
Aurinkosähkö / Vs: Vaihenetotus
« Uusin viesti kirjoittanut don 22.08.19 - klo:16:40 »
Moro

Sain vastauksen Työ- ja elinkeinoministeriöstä Tatu Pahkalalta,fiksua kun vastasivat ja ihmeen nopeasti,aika jännät kiemurat on netottavaksi siirtymisessä,luulen ettei vastaajalla ole mitään kirjeen julkaisemista vastaan kun jos sieltä joku muu asiaa kysyy saa surinpiirtein samanlaisen vastauksen eli tässä osa kirjeestä se olennainen:


Tämä asia on tosiaan ollut vireillä jo pitkään. TEM:ssä oli jo vuonna 2009 annetun tuntimittausta koskevan asetuksen (66/2009) myötä tarkoitus saattaa tuntinetotus kaikille asiakkaille, ts. tasejakson (nykyisin yksi tunti) aikana asiakkaalle tulisi vain yksi lukema (tuotanto tai kulutus). Eli jos tunnin sisällä asiakas sekä syöttäisi verkkoon että ottaisi verkosta, summattaisiin nämä lukemat tälle tunnille ja tunnille rekisteröitäisiin yksi lukema.

 Asetuksen mukaisesti verkkoyhtiöt lähtivät asentamaan älymittareita asiakkailleen ja lopputulemana älymittarit asennettiin kaikille asiakkaille vuoden 2013 loppuun mennessä. Valitettavasti asetuksen sanamuoto ei ollut riittävän selkeä ja yhtiöt tulkitsivat asetustekstiä aika vapaamuotoisesti eikä tuntinetotus toteutunut kaikkien verkkoyhtiöiden asiakkaille. Tämä kävi meillä ministeriössä ilmi vasta, kun vahinko oli jo tapahtunut, eli kun mittarit olivat asennettu. Lähdimme valmistelemaan täsmentävää lainsäädäntöä ja kaikki oli jo valmista vuoden 2015 lopulla, mutta sitten vastaan tuli uusi ongelma: mittauslaitedirektiivi. Direktiivissä sanotaan, että mittarilta pitää pystyä lukemaan laskutuksen pohjana olevat tiedot ilman apuvälineitä. Käytännössä siis direktiivin mukaan mittarilta pitäisi pystyä lukemaan suoraa tuntikohtaisesti netotettu tuntilukema. Asennettujen mittareiden kautta ei käytännössä pääse tarkastelemaan koko laskutuskauden tuntilukemia. Uhkana on siis, että kaikki meidän älymittarit olisivat direktiivin vastaisia. Viranomaisina emme voi tehdä direktiivin vastaista lainsäädäntöä ja pyrimme kaikin tavoin välttämään tilanteen, jossa kaikki mittarit tulisi vaihtaa. Tästä syystä valmistelu on ollut nyt seisahduksissa hyvän tovin.

 Olemme nyt selvitelleet asiaa laajasti muiden maiden viranomaisten ja komission kanssa ja toivomme saavamme asiaan selkeyttä vuoden loppuun mennessä. Tavoitteenamme on antaa selventävä asetus ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla, mutta osaltaan tämä riippuu komission myötämielisyydestä. Valitettavasti nämä prosessit vain ottavat aikaa etenkin kun kyse on kaikkia jäsenmaita koskevasta EU-tasoisesta sääntelystä.
18
100 €:lla saa lähes 1MWh energiaa verkosta nettona (kiinteät sähkömaksuthan eivät nouse teit niin tai näin). Tavanomainen lyijyakku kestää tyypillisesti korkeintaan 1000 täyttä purkaussykliä, kun purku tehdään vain osittain (akkua siis puretaan osittain tuhansia kertoja). Mitä syvemmälle puretaan, sitä vähemmän täysiä syklejä saadaan, mutta tullaan toki toimeen vähemmällä määrällä akkuja. 12V 100Ah:n akku pystyy varastoimaan korkeintaan n. 1kWh energiaa täydellä purkusyklillä, kun otetaan purkuhäviötkin huomioon. Muilla akkukemioilla ei tilanne paljon tästä poikkea, kun esimerkiksi litium-pohjaiset akut ovat vastaavasti hinnakkaampia, vaikka kestävät useampia lataus--purku -syklejä.

Eli verkosta otettu energia ei maksa juuri sen enempää kuin mitä tulee lisäkustannuksia akkujen kulumisesta, kun akkuja ladataan ilmaisella sähköllä ja puretaan verkkosähkön kulutuksen vähentämiseksi oman tuoton kuoppien aikana. Ylijäämäsähkön mahdollinen myynti verkkoon tuottaa edes sen verran, että peli luultavasti kääntyy verkkoon myynnin eduksi puskuriakkujen käytön sijaan ylimääräisten härpäkkeiden kustannusten välttämisestä puhumattakaan. Ympäristön ja luonnonvarojen säästävän käytön kannalta myynti verkkoon on ehdottomasti parempi vaihtoehto, jos tällä vältetään akkujen hankinta kokonaan.
19
Aurinkosähkö / Vs: Huipputuoton jälkeinen boostaus akusta oman tuotannon optimoimiseksi
« Uusin viesti kirjoittanut HeTi 22.08.19 - klo:15:59 »
Onkos ketään toteuttanut esim. 36V akkuratkaisulla jälkiboostausta halutulla hetkellä akuista paneelien tuoton pudotessa epäoptimaalisen kulman vuoksi.

Ajatus siis on, että ylituotannon aikana osa paneeleista lataakin kontaktori ohjattuna akkuja. Kontaktori(t) siis supistavat vaiheen tuottopiiriä ja siirtävät paneleita akkusäätimelle.

Myöhemmin haluttuna hetkenä nuo akut tuodaan paneelien rinnalle.

Toiminta ajastettuna tai muulla ohjauksella.

Ratkaisu lienee kelvollinen kun paneeleja ei ole kytketty isoihin sarjoihin.

Eikös hybridi invertterit toimi juuri noin.
Omassa MppSolarissa voi valita järjestyksen miten kuorma hoidetaan.
Esim. SBU valinnalla Solar-Battery-Utilility -> Aurinko syöttää kuormaa ja lataa akkuja, jos aurinko ei riitä otetaan akuista. Jos akut tyhjenee kytketään verkkovirta peliin, samalla ladataan akkuja jos halutaan tai sitten annetaan auringon hoitaa lataus.
20
Aurinkosähkö / Vs: Paistaa se aurinko risukasaanki
« Uusin viesti kirjoittanut Savonius 22.08.19 - klo:12:31 »
Lämmitä /kuivata vaikka polttopuita ylimääräisellä sähköllä, mutta älä anna sitä sähköyhtiölle ilmaiseksi ?
Viimeisen 28 vuorokauden aamu 8 ja ilta 20 välisenä aikana tuotetusta sähköstä on veroton hyvityshinta n. 5,9 senttiä. Tällä hetkellä veroton on 6,98 senttiä. Kun maksan energiasta 5,29 senttiä en tuota hyvityshintaa mitenkään huonona pidä.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10