Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aurinkosähkö / Vs: Älykäs LVV- ja kuormanohjaus
« Uusin viesti kirjoittanut ismo67 18.07.18 - klo:23:11 »
Mitenkäs olette käyttäneet hyväksenne älykästä kuormaohjausta kuten Wattrouter MX tai vastaavaa lattialämmitysvaraajan vastuksien ohjaukseen, silloin kun esim. ilmavesilämpöpumpusta ja sen lisävastuksista loppuu teho tai menee mykäksi ko. systeemi?

Minulla on Käytössä edelleen loistava Ouman EH800 sisäkompensaatioyksiköllä lattialämmitysveden älykkäässä säädössä.
Lisäksi minulla on OUman EXU800 joka oli aikaisemmin ohjaamassa kontaktoria 3 vaihevastukselle. Nyt on erilliset yksivaiheiset vastukset ja niitä ohjataan Watrouterilla SSR releillä.
Eli ajatusmallina olisi että Wattrouterin ajastuksia käytettäisiin niin, että mikäli Wattrouterin mittauspiste ANDI1:n PT1000 sensori antaa yli 103C,  niin laitetaan kaikki kolme 2000W vastusta päälle  8)
Tuossa Watrouterin ANDI1 kytkentäpisteessä sitten olisi 1400ohmin vastus, jonka kytkentäjohto kiertäisi EXU800 21 & 22 ( NO & C ) napojen kautta.
Nuo EXU800 NO (Normally Open) navat menevät minulla kiinni EH800:n toimesta kun lattialämmityksen shutti on ~100% auki eli kun varaajasta loppuu lämpöenergia, jostain syystä.
Muita ehdotuksia, miten saisi Wattrouterin ohjaamaan automaattisesti varaajan lämmitystä kun lämpöä ei tule:
1. Auringosta.
2. VILP:sta tms
3. VILP apuvastuksista tms.

http://ouman.fi/documentbank/EXU-800__installation_instructions__fi.pdf

Tuo Oumannin EXU800 NO ja C (Common) on potentiaalivapaita, joten tuo vastuskytkentä toiminnee?
En ole vielä tutkaillut tuota käytännössä kun vasta "pyöritellyt päässä".

PS. Ohessa kuvakaappaus ensimmäisistä päivän ylijäämäenergian ohjaamisesta 1000L varaajaan ja vieläkin tuo varaaja on keskeltä n.60C, Tämän varaajan läpi kulkee myös käyttöveden esilämmityskierukka.
2
Yleinen Keskustelu / Vs: Netistä poimittua linkkejä,kuvia ,juttuja
« Uusin viesti kirjoittanut ave 18.07.18 - klo:22:51 »
Hellettä piisaa , mutta konstit taltuttamiseen halvalla !  https://www.jokamies.fi/tee-se-itse-ilmastointi/
4
Yleinen Keskustelu / Vs: Tervetuloa!
« Uusin viesti kirjoittanut WION 18.07.18 - klo:13:45 »
Tälla viestillä foorumille sisään.
5
Omat projektit / Vs: Aurinkosähköhanke
« Uusin viesti kirjoittanut jolla 18.07.18 - klo:10:04 »

Jos on asennellut vaikka 250 tai 500 malleja niin kokemukset niistäkin käy.

ECUja ei ole mutta tässä kesällä kulmakunnalle tuli 3x500 mallia.  Nyt yksi ei enää tahdistu verkkoon. Invertteri matkalla APS:lle ja katsotaan miten takuu noissa nyt toimii...

Onkohan takuu mahtanut toimia?

Pitkällä tappelulla nyt lupasivat lähettää uuden yksikön. Toista kuukautta tuossa meni puheluja ja sähköposteja ees taas sinkoillessa tuon APS Euroopan toimiston kanssa. Joka prrkeleen asiaan piti odottaa kiinasta jonkun päälikön lupaa.
 Huomioitavaa tässä että näiden invertterien kanssa ei tule MITÄÄN nippeleitä paketissa (monissa ns laadukkaammissa on vähintään virtajohdolle liittimen osat mukana). Eli jos liitosjohdon haluaa niin mokoma pitää muistaa ostaa erikseen.  Täällähän ei mokomaa hokattu eli tuo pidempi johto napsastiin poikki ja suoraan kytkentäboksiin sisälle.  Tästäkös nuo ei oikein tykänneet tässä takuuhommassa...

Solax hoiti hienosti takuun, 3 päivää kylläkin meni ennenkuin vastaus tuli sähköpostiin, heidän ohjeiden mukaan tehdyt kahdet eri testaukset ja mittaukset kuvineen laitoin jotta pystyivät toteamaan vian, heti sen jälkeen tuli tehdasuusi laite kotiin toimitettuna

10 pinnaa Solaxille takuun toimivuudesta
6
Aurinkosähkö / Vs: Aurinkosähkön Järkevä Hyödyntäminen Johannesburgissa
« Uusin viesti kirjoittanut denzil dexter 18.07.18 - klo:08:08 »
Ota vain kylmästi laskin käteen. Lasket paljonko lämmin vesi tai sähkö maksavat ja paljonko niitä käytät ja mihin aikaan. Sitten mietit, haluatko tai voitko pienentää kulutusta edullisesti. Esimerkiksi jos suuri osa sähköstä menee viilentämiseen, voi olla hyödyllistä sijoittaa halpoihin, passiivisiin laitteisiin - markiisi, ikkunaluukut, varjostava puu jne...

Tuon jälkeen sinulla on tiedossa, että tarvitset sähköä tietyn määrän tiettyyn aikaan. Erilaisilla tuotolaskureilla voit arvioida, miten aurinkosähkö vastaa tuohon tarpeeseen. Laitteiston hinnan perusteella sitten päätelmä siitä, onko sijoitus järkevä.
7
Aurinkosähkö / Vs: Aurinkosähkön Järkevä Hyödyntäminen Johannesburgissa
« Uusin viesti kirjoittanut VesA 18.07.18 - klo:00:13 »
olin kesäkuussa Windhoekissa, joka nyt on vähän eri maassa mutta olot varmaan aika samanlaiset. Jostain syystä siellä oli hyvin vähän sähköpaneeleita, mutta kiinalaisia tyhjiöputkivehkeitä kuuman veden tekoon näki enemmän. Ehkä paikallinen sähkölaitos ei tykkää sähkön työntämisestä väärään suuntaan.
8
Aurinkosähkö / Vs: Aurinkosähkön Järkevä Hyödyntäminen Johannesburgissa
« Uusin viesti kirjoittanut Mail man 17.07.18 - klo:23:54 »
Minulla on sellainen käsitys, että siellä ne on aika kekseliäitä hyödyntämään aurinkoa monella tavalla ja myös että Eskom osin yrittää tätä jopa estää/säädellä, kun voi olla aika villiä menoa.  Siellä saattaa olla paneelia ristiin rastiin ilman lupia, mutta helppoheikit tietysti vetäisee omat piuhat tolpasta, niin ei tarvii laskuista huolehtia.

Lienee parasta paikan päällä selvitellä mitä ja miten kannattaa tehdä, mutta kyllähän siellä auringosta sähköä ja lämmintä vettä saa hyvin talteen ja kannattaa tietysti käyttää. Suuri energiasyöppö siellä lienee viilennys. Sähkön hinnoista ei ole suurta käsitystä, se kannattaa tietysti myös selvittää koska paneelit eivät välttämättä ole merkittävästi halvempia.
9
Aurinkosähkö / Aurinkosähkön Järkevä Hyödyntäminen Johannesburgissa
« Uusin viesti kirjoittanut Kapo64 17.07.18 - klo:19:52 »
Hei,
Ostin talon ja tontin Johannesburgista Etelä-Afrikasta. Osaisiko joku fiksu neuvoa aloittelijaa, miten siellä kannattaisi aurinkoenergiaa hyödyntää. Lämminvesivaraaja, muu kulutussähkö osin auringosta ja loput Eskom:lta. Talossa on kolme makuuhuonetta, eli jos mitoittaisi neljälle hengelle. Tiedän että aurinkoenergiaa siellä voi hyvin hyödyntää, mutta kovin erilaisia mielipiteitä kuulee, riippuen keneltä kysyy :)
10
Aurinkosähkö / Vs: Paistaa se aurinko risukasaanki
« Uusin viesti kirjoittanut Savonius 16.07.18 - klo:17:15 »
Meillä aurinko on korkeimmillaan noin puoli kahdelta iltapäivällä. Kuukauden puoliväliin mennessä oli kertynyt yhdestä 245W paneelista verkkoon päin heinäkuulta n. 24,3Kwh. Samaisesta paneelista tänä vuonna 241,81Kwh.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10