Ilmaisenergia.info

Energiakeskustelu => Tuulivoimakeskustelu => Aiheen aloitti: Wussy - 30.10.09 - klo:15:01

Otsikko: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 30.10.09 - klo:15:01
Olen hiljaa mielessäni pähkäillyt seuraavanlaista kestomagnetoituageneraattorimallia,
jonka huolto ja kokoonpano onnistunee vain radiaalina.

- Generaattorissa magneetit liitettäisiin kuvan vihreään osaan (vuorotellen plus miinus, plus miinus). Vihreä osa on siis roottori, joka pyörii.

- Hammasratas käämitys olisi taas käämitty siniseen osaan. Sininen osa olisi staattori, joka pysyy paikallaan.
Käämi kulkisi sisäkehältä ulkokehälle niin, että sekä saman magneetin plusnapa että miinusnapa osuisi samaan aikaan samalle hampaalle. Hammasrataskäämitys kulkisi siis niin, että käämi kulkee sisäkehältä kohtisuoraan ulkokehälle (= hammas numero 1). Tämän jälkeen käämi kulkee ulkokehällä ulkokehänmuotoisesti vähän myötäpäivään. Sen jälkeen käämi tulee ulkokehältä takaisin sisäkehälle (= hammas numero 2).

Tuossa ei roottorin eikä staattorin runko saa olla permeabiliteettinen, vaan magneettivuo kulkisi käämiä pitkin.
Se, että roottori on muovia toisi lisää herkyyttä.

(http://windesol.fi/windesol/images/thumb/8/8b/Radiaalivuomallin_rakenne.GIF/180px-Radiaalivuomallin_rakenne.GIF)


Vaan miten tohon muoviseen generaattorimalliin saisi tehtyä rungon osat tai mistä ne löytäisi.
Jostain rännikaivostako?  ??? ???
(http://kauppa.taloon.com/kuvat/k/uponor/pieni/salaoja-rannikaivo.jpg)
 
______


Törmäsin tossa muuten lontoon kieliseen kirjoitukseen, jossa kerrotaan Oxfordin professorin suunnitelleen edullisen tuuligeneraattorin induktiomoottorista.
http://www.guardian.co.uk/technology/2009/aug/19/micro-wind-power-turbines (http://www.guardian.co.uk/technology/2009/aug/19/micro-wind-power-turbines)

Googletin löytääkseni lisää tietoa ja törmäsin jonkun suunnittelmaan tehdä aksiaalinen induktiotuuligeneraattori. Miten on, mahtaisiko toimia?
(http://i18.photobucket.com/albums/b106/mspeir/Generator.jpg)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 30.10.09 - klo:16:39
Tässä on jonkinlainen kuva siitä, että mitä tarkoitin yllä olevalla hammasratas käämityksellä:
(http://www.aijaa.com/img/t/00750/5169549.t.gif) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5169549.gif)


Se että kuinka syvällä magneetit ovat staattorin sisällä voi, joka jarruttaa tai keventää kuormaa.
Eli joku puoliveltto venttiilinjousi roottorin  taakse ja kun tuulee kovemmin niin roottori painuu enemmän staattorin sisälle ja vastus kasvaa.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 01.11.09 - klo:20:28
jotenkin tuo ajatus tuntuu vähän ohiampuvalta sillä pienillä tuulilla magneettien pitäisi olla koko mitaltaan käämien sisällä jotta tuotto olisi mahdollisimman hyvä ja jännite mahdollisimman korkea.

jos käämityksen tekee tuollai hammasratastyyppisesti niin suosittelen kyllä käyttämään sitä vain 2d eli samassa kerroksessa. tällöin jää nuo puolelta toiselle menevät ylimääräiset kuparipätkät pois , nehän eivät tuota mitään.

mitä ideointiin yleensä olen taas mielessäni pyöritellyt myrskysuojausta jossa ei ole peräsintä vaan turbiini kääntyy tuulen voimakkuudesta ylöspäin. turbiini olisi mastosta katsottuna tuulen alapuolella. tässä suojauksessa on se hyvä puoli että sitä on helppo säätää vaikka itse genun ja roottorin vaihtaisi ilman että tarvitsee tehdä koko runkoa uudelleen. ihmetyttää vain miksi tällaisia ei juurikaan ole markkinoilla olevissa myllyissä käytössä.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 02.11.09 - klo:15:44
jotenkin tuo ajatus tuntuu vähän ohiampuvalta sillä pienillä tuulilla magneettien pitäisi olla koko mitaltaan käämien sisällä jotta tuotto olisi mahdollisimman hyvä ja jännite mahdollisimman korkea.

jos käämityksen tekee tuollai hammasratastyyppisesti niin suosittelen kyllä käyttämään sitä vain 2d eli samassa kerroksessa. tällöin jää nuo puolelta toiselle menevät ylimääräiset kuparipätkät pois , nehän eivät tuota mitään.

Mutta silloin magneettien pituus vähenee puolella, joka puolestaan tarkoittaisi käämikierrosten tuplaantumista vähintään puolella.
Vähintään puolella sen takia, että käämiin vaikuttavan keskimääräisen magneettivuo heikkenee sitä enemmän mitä kauemmas käämien keskipiste magneetista menee.

Toi puliveltto venttiilinjousi jarru oli lähinnä tarkoitettu heitoksi, jolla halusin kuvat sitä, että miten "ilmanvälin" säätö toimisi tässä.
Kuten mainitsit niin jarruna tai ylipäätänsä sovelluksena se tosiaan ei välttämättä toimisi. Vaikkakin tuolla tavoin roottoriin ja turbiiniin saattaisi saada varastoitua kineettistä energiaa kunnes tuulennopeus olisi riittävä ja latauskierrokset alkaisivat. Samalla herkkyys lisääntyisi.


Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 02.11.09 - klo:18:58
Vähintään puolella sen takia, että käämiin vaikuttavan keskimääräisen magneettivuo heikkenee sitä enemmän mitä kauemmas käämien keskipiste magneetista menee.

Eli jos esimerkiksi käämiin kohdistuisi matalammalla käämityksellä keskimäärin 0,5 teslaa ja korkeampaan käämitykseen kohdistuisi keskimäärin 0,4teslaa eli käämitystä tarvittaisiin äkkiseltään laskettuna 20% enemmän (0,4:0,5= 0,8).
Jos 3d käämityksessä alunperin tarvittaisiin 100 käämikierrosta ja se toteutettaisiinkin 2d:nä niin käämikierroksia tarvittaisiin 220kierrosta (100+100+20).

Mutta tässä kun ei ole staattorin molemminpuolin magneetteja, niin keskimääräinen tesla arvo on todennäköisesti pienempi kuin 0,5.
Jos esim matalammalla käämityksellä käämitykseen kohdistuisi alunperin vain 0,3 teslaa ja korkeampaanan käämitykseen 0,2teslaa niin lisääntyneen käämityksen tarve olisi jo 33%


(http://www.aijaa.com/img/t/00785/5188750.t.gif) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5188750.gif)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: antero - 02.11.09 - klo:20:59
Ehdottaisin, että jätät ajatuksen.
Tuulivoimalan tulee olla mahdollisimman toimintavarma.
Jäätävät olosuhteet, myrskytilanteet ym.
Olennaista on iso siipipinta ala ja matalilla kierroksilla/matalalla keskituulella saavutettu tuotto ja varma myrskynsuojaus.

Tuon kun luet läpi;

http://www.poikkis.net/index.php?board=28.0 (http://www.poikkis.net/index.php?board=28.0)


Antero
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 02.11.09 - klo:23:50
Mitä eroa innovaatiolla ja imitaatiolla?

Tarkoitukseni ei ole olla tyly, enkä liioin vähättele poikkiksen projektia.
Kyseessä on kuitenkin oma aivopieruni, jonka saatan joskus kokeilumielessä omaksi ilokseni toteuttaa.


Magnettikauppiaista on ainakin 2 ulkomaista EU:n sisällä toiminutta verkkokauppaa talousmyllerrysten keskellä lopettanut toimintansa, mikä nostaa magneettien hintaa tai ainakin hankaloittaa niiden hankkimista. Luullakseni käämilankojen hinnatkaan eivät ole oleenaisesti laskeneet talousmyllerryksen keskellä, vaikka kuparin hinta onkin laskenut (koska varastossa on aiemmin hankittua lankaa jossa sen aikainen kuparilisä).

Eli Tee-Se-itse kustannukset ovat nousseet, mutta valmiiden generaattoreiden hinnat ovat olleet laskussa, jolloin tee-se-itse tuotteissa täytyy kustannuksia karsia tai se tulee hyvinkin äkkiä kannattamattomaksi. Tämän takia ajatukseni lähtee ainoastaan siitä ajatuksesta, että on vain yksi roottori eli vähemmän magneetteja ja minimaalinen määrä kuparilankaa.

Aivopieru staattorin rakenne ja staattorin käämiminen ei ole se ongelma.
Ainut ongelma on roottorin kestävä rakenne, rautakaupasta täytyy löytyä materiaalit ja roottorissa magneettien välittömässä läheisyydessä ei saa olla metallia.Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: antero - 03.11.09 - klo:00:21
Kiitos palautteestasi.

Kokeile nyt ihmessä tuota "aivopierua". Jos ei kokeile, niin ei opi.
Yrityksen ja erehdyksen kautta oikeastaan kaikki on keksitty.
Oppia kehdosta hautaan on mottoni ja ikä on mielentila..muuten en kai itsekään olisi alkanut kokeilemaan..  Täytyy muistuttaa itseään, taas.. tässä !
Esitin mielipiteeni, kun olen jokusenkin testaillut..

Antaa palaa !

Jos tuon saisit onnistumaan, ratkaisisi monta kärpästä yhdellä iskulla.

Antero

Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 03.11.09 - klo:07:05
ilmassa magneettivuo kulkee huonosti. jne. jne.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: antero - 05.11.09 - klo:00:34
Jatkaisin tuota ajatustasi omalla jatko aivopierullani;

- Jos luotettavasti saisit säädön onnistumaan tuolla "lähentämistekniikalla"  ja ylimitoitetuilla magneeteilla/käämityksellä ja suurella generaattorin kehällä voisi se tarkoittaa;

Kyseinen tuulivoimala voitaisiin kytkeä ns kuormaan kuin kuormaan, lämmitys ja lataustarkoituksessa ilman säädintä. Tietenkin jännitealue jotenkin määriteltynä, mutta kuitenkin huomattavan monipuolisempi kuin nykyiset "käämitykset" jne
Erityisenä etuna olisi kierrosluvun säätö vakioksi, edellyttäen että generaattorin kehä iso ja jarruttava.(iso suhteellinen kehänopeus generaattorissa ja tuotto jo pienillä kierroksilla ja jarrutusominaisuus hyvä. Roottorin=siipien kierrokset alhaiset, ääniongelmat ym ratkaistu.)
Tätä voisi käyttää erityisesti myös ns down wind malleissa, jotka ovat tehokkaita , mutta myrskysuojaus on erityisen ongelmallinen.
Hawt voimalassa, etuna tästä tekniikasta olisi, että siipipinta voisi olla maximaalinen, ylimitoitettu, joka tarkoittaisi suurempaa ja tuottoa jo alemmilla tuulilla ja tupla myrskysuojausta !!  

Tässä monikäyttövoimalassa ei tarvittaisi säädintä ja säätäisi oman "vastuksensa" laajalla skaalalla, joka voisi olla säädettävissä helposti esim jousen säädöllä, jolla voitaisiin säätää jänitteen vastus suhteessa kuormaan ja haluttuun siipi pinta alaan esim matala- tai keski- tai korkea tuuli olosuhteissa.
Eri siipipinta aloja ed mainittuihin.

Pienvoimaloihinhan on yritetty ratkaisua monenlaista asiassa pitch control, eli siipikulman säätö. (vipuviidakko)
Olen sattumoisin harrastanut helikopterilennätystä sähköllä ja polttiksella.

Tämä lähentämistekniikka on huomattavan varmempi, säädettävämpi jne (yksi liikuuva osa, verrattuna vipuviidakko/ jäätävät ym olosuhteet) ja monipuolisempi ed mainituilla ehdoilla.

To go where no man has never gone before..

Patenttitoimistohan on ajan saatossa yritetty panna kiinni.. jos jokusenkin kertaa.

Suomen uusi Nokia !


Antero
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 05.11.09 - klo:00:43
Esitin mielipiteeni, kun olen jokusenkin testaillut..
Olen huomannut, että sinulla on useammasta myllystä kokemusta ja testidataa, eikä tarkoitukseni ollut ärähtää sinulle mielipiteen esittämisestä. Tarkoitukseni oli vain saada keskustelu takaisin oikeille raiteilleen.


Mutta asiaan..
Siihen että pääsen testailemaan tai rakentelemaan generaattoria saattaa kulua niin kauan aikaa, että monella on jo silloin hiukset ja parta vetäneet harmaaksi.. Ei vaan, ongelmana on oikeastaan se, että tarvikkeet ja työkalut lähestulkoon kaikki mökillä ja kerrostalokämpässä ei ihmeitä kolinoita voi kolistella.

Väsäsin aivopierusta pari lisäpiirustusta, jos vaikka joku haluaa myös testata..

Kuva 1:
- Toivottavasti kuvasta pystyy hahmottamaan, että käämitys käämitään (=lanka ujutetaan koloihin)  samalta puolelta mistä roottori menee staattorin sisälle.
- Staattori kiinnitetään napaan tai akseliin staattorin takaosasta.
- Kuvan tuki (vihreä väri) on staattorin ainoat metalliosat, jotka ovat lähellä magneetteja. Metallitukien leveydestä lisää kuvassa 2.
- Kuvan kierretangot ja mutterit mahdollisimman kauas magneeteista.
- Urat/reiät joissa käämilanka kulkee voisi olla hyvä laittaa muoviletku, joka on pitkittäissuunnassa viilletty auki. Käämilanka ei pääse käämintävaiheessa pärkyämään. Urien/reikien koko riippuu käämien kierrosmäärästä ja langan paksuudesta (m2).

Kuva 2:
Kuva 2 on äärettömän vaikea piirtää paint ohjelmantyylisellä ohjelmalla 3d muotoon. Kysykää jos ette ymmärrä.
- A ja B mittojen suhde on tärkeä
- Kuva pätee tietty vain silloin, jos tuet ovat metallia.

Kuva 1:
(http://www.aijaa.com/img/b/00540/5203251.gif) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5203251.gif)Kuva 2:
(http://www.aijaa.com/img/b/00475/5203254.gif) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5203254.gif)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 06.11.09 - klo:15:32
kysyppä polelta tuosta.

epäilen että genun hyötysuhde on pienempi, joku 70-75%.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 06.11.09 - klo:17:00
Lainaus
Jatkaisin tuota ajatustasi omalla jatko aivopierullani;
- Jos luotettavasti saisit säädön onnistumaan tuolla "lähentämistekniikalla"  ja ylimitoitetuilla magneeteilla/käämityksellä ja suurella generaattorin kehällä
Vastaus off gridille:
Lähentäminen jousen lisäksi vaatisi toimiakseen roottorin lineaarilaakeroinnin tai sitten roottori pitäisi asentaa pyörimään "iskunvaimentimen" varteen.
(http://www.vxb.com/ball-bearings-images/lme20uu-2.jpg)
(http://www.carwaxzaino.fi/trolli/shop/files/products/etuvakiiskariog93_m.jpg)


Lainaus
kysyppä polelta tuosta.
epäilen että genun hyötysuhde on pienempi, joku 70-75%.
Vastaus Puuhalle:
Epäilemättä 1 roottorisen hyötysuhde on pienempi kuin 2 roottorisen. Mutta se, että kuinka paljon hyötysuhde on pienempi onkin jo euro per watti kysymys. Tässä kilpaillaan €/w ja hyötysuhteiden kanssa kuitenkin samassa sarjassa 1 roottoristen kanssa.


Olisihan se mielenkiintoista kuulla Polenkin mielipide/näkemys asiasta, mutta en tiedä miten häneen saa kontaktin. Pitäisi ilmeisesti YV:tä laittaa tiedefoorumilla. Jos joku on Polen kanssa tekemisissä niin kysykää häneltä, että josko hän viitsisi kertoa mielipiteensä..--

Tässä on vielä linkki, jossa on käsitelty roottorin eri sydänaineiden vaikutusta magneettivuohon.
LINKKI (http://lipas.uwasa.fi/~mave/SAH104/Generaattori.pdf)//EDITOIN LINKIN TOIMIVAKSI..
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 06.11.09 - klo:17:48
en tiedä mikä tuossa oikein jarruttaa toimivuutta. jostain mielen perukoilta kuitenkin tulee sellainen tunne ettei ole aivan niin toimiva havtissa mutta esim. wavtissa voisi olla kovakin sana.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: NdFeB - 06.11.09 - klo:21:44
Katsoin pikaisesti kuvat, mitä ketjussa on. Viimeisistä kuvista en ymmärtänyt, minkälaista rakennetta haettiin, mutta ensimmäisissä kuvissa ei magneettien takana ole mitään, mikä linkittäisi magneettivuon. Tällöin vuo kulkee viistottain käämien ylitse, magneetin laelta viereiseen, ja jää erittäin heikoksi pitkän ilvälin takia.

Magneettipiiri pitää ensin miettiä kuntoon, ennen kuin tämän mietiskelyä kannattaa muuten jatkaa.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 06.11.09 - klo:23:00
Katsoin pikaisesti kuvat, mitä ketjussa on. Viimeisistä kuvista en ymmärtänyt, minkälaista rakennetta haettiin, mutta ensimmäisissä kuvissa ei magneettien takana ole mitään, mikä linkittäisi magneettivuon. Tällöin vuo kulkee viistottain käämien ylitse, magneetin laelta viereiseen, ja jää erittäin heikoksi pitkän ilvälin takia.

Magneettipiiri pitää ensin miettiä kuntoon, ennen kuin tämän mietiskelyä kannattaa muuten jatkaa.

Yritän pikaisesti vastata.
(Voin yrittää piirtää lisää epämääräisiä kuvia viikonlopunaikana, mikäli selvennyksiä aivopierustani kaivataan..)

Kuvassa olen yrittänyt piirtää roottori, jossa on 12 magneettia ja staattorin jossa on vain yksi vaihe (jos useampi vaihe niin kuvan lopputulas vieläkin epäselvempi).
- Kuva 2 on piirretty janaan/suoraksi, joten siitä puuttuu ympyrän muoto. Kuvittele kuva kaarevaks/ympyrän muotoiseksi.
- Kuvan 2 vasemmanpuoleisin vihreä osa on metallituki (vihreitäosia on ulkokehällä 4kpl (= 2kpl+2kpl) ja sisäkehällä 4kpl eli yhteensä 8kpl). Vasemmanpuoleisin metallituki (=vihreä värikoodi) on asennossa kello 12.00 ja seuraava vasemmalta on kello 13.00, jne..
- Kun magneetit osuvat kuvan nro 2 vasemmanpuoleisen tavan mukaan niin vuo kiertää "käämien ohi". Mutta, kun magneetit osuvat käämien kohdalle (= kuva 2 oikeapuoli) niin vuo kiertää käämien kautta kuten viestiketjun neljännessä kuvassa (=alempi kuva) käämi kulkee.
(ilman permabiliteetti on pienempi kuin kuparin)


Kuva 2:
(http://www.aijaa.com/img/b/00475/5203254.gif)

Viestiketjun neljäs kuva:
(http://www.aijaa.com/img/t/00750/5169549.t.gif)


PS. Olen odottanut kriittisiä, mutta asiallisia suhtautumosia aivopierusta. Olen odottanut myös mm. nimimerkin ndfeb kylmänviileä kritiikkiä ja kiitos ndfebille jo esitetystä kritiikistä!. En tarkoita, ettenkö arvostaisi muidenkin esittämää kritiikiä, mutta nimimerkille ndfeb kritiikin esittäminen on ominaista ja odotettua (Otappa tämä ndfeb kiitoksena :) ).


Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: NdFeB - 07.11.09 - klo:17:23
http://www.femm.info/wiki/HomePage (http://www.femm.info/wiki/HomePage)

Tuossa olisi näppärä ohjelma näiden magneettiprobleemien simulointiin. Sillä näkisi kätevästi arvailematta, miten hyvin mikäkin konfiguraatio toimii.

Jollekkin innokkaalle jäsenelle tässä hyvä harjoitustyö mallintaa tämä kyseinen idea ;)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Jussi - 07.11.09 - klo:21:55
"vuo kulkee näin, EHKÄ"
Tuo ehkä on ihan hyvä, koska se vuo ei taida kulkea noin. Vuolla on oltava reitti magneetin s-navasta n-napaan jotain muuta kuin ilman kautta.
Liikkuvan ja kiinteän osan välissä on tietysti toiminnallisista syistä oltava ilmaväli, mutta mahd. pieni.
Ison kestomagneetin vuo ei kulje ohuessa pellissä, muuntajan raudan mitoitusohjeista voisi löytyä vinkkiä pinta-ala/haluttu teho.
(joku kohta lisää, että kulkee pellissä, mutta niitä pitää olla paljon)
Johdinkierrokseen indusoituvan jännitteen suuruus on riippuvainen ainoastaan magneettivuon (voimakkuudesta ja) muuttumisnopeudesta.
Tuo voimakkuus tuli mukaan siksi, että vahvassa kentässä on ehkä helpompaa saada aikaan pitempikestoinen nopea muutos. Faradayn
induktiolakiin se ei muistaakseni kuulu.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Wussy - 08.11.09 - klo:19:08
Tässä on yksi kuva lisää, joka täydentää kuva numero kakkosta.
(http://www.aijaa.com/img/b/00051/5221798.gif) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5221798.gif)Ison kestomagneetin vuo ei kulje ohuessa pellissä, muuntajan raudan mitoitusohjeista voisi löytyä vinkkiä pinta-ala/haluttu teho.
(joku kohta lisää, että kulkee pellissä, mutta niitä pitää olla paljon)
Yksi mahdollisuus diy projektissa olisi kääriä tukien päälle metallista pakkausvannetta (ja käytettyjä teräsvanteen pätkiä saanee monesta paikasta ilmaiseksi).


http://www.femm.info/wiki/HomePage (http://www.femm.info/wiki/HomePage)
Tuossa olisi näppärä ohjelma näiden magneettiprobleemien simulointiin. Sillä näkisi kätevästi arvailematta, miten hyvin mikäkin konfiguraatio toimii.
Jollekkin innokkaalle jäsenelle tässä hyvä harjoitustyö mallintaa tämä kyseinen idea ;)
Hyvä idea!
Mutta minä olen ulkona FEMM mallinnuksen tekemisestä, koska en yksinkertaisesti ymmärrä ohjelmasta hölökäsen pöläystä.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 27.05.19 - klo:19:09
Osaisko joku oikeesti duunata aksiaalivuo genen ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 27.05.19 - klo:20:50
Osaa aika moni. Eikä edes ole vaikea kun on vähän vanhempaa tekniikkaa kuin tuulivoima.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:07:51
Osaa aika moni. Eikä edes ole vaikea kun on vähän vanhempaa tekniikkaa kuin tuulivoima.

Mä en ymmärrä siitä puolesta mitään. Kuka joka osaa ja haluaa ....asuu lähellä Oulua ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:08:09
Osaa aika moni. Eikä edes ole vaikea kun on vähän vanhempaa tekniikkaa kuin tuulivoima.

Mä en ymmärrä siitä puolesta mitään. Kuka joka osaa ja haluaa ....asuu lähellä Oulua ?
Ei huolta, tarvitsisi ensin ymmärtää oikeasti jotain tuulivoimasta että voi tehdä voimalalle sopivan geneneraattorin. Se on siis tässä tapauksessa mahdotonta ulkopuoliselle.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:09:17
Osaa aika moni. Eikä edes ole vaikea kun on vähän vanhempaa tekniikkaa kuin tuulivoima.

Mä en ymmärrä siitä puolesta mitään. Kuka joka osaa ja haluaa ....asuu lähellä Oulua ?
Ei huolta, tarvitsisi ensin ymmärtää oikeasti jotain tuulivoimasta että voi tehdä voimalalle sopivan geneneraattorin. Se on siis tässä tapauksessa mahdotonta ulkopuoliselle.

Niin mä tiedän monta jotka osaavat tehdä tulivoimalan aksiaalivuogenen, mutta eivät asu lähekkäkään Oulua..Ulvilassa taitaa olla lähin tuntemani. Siksi kysyn.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:09:42
Muutama magneetti n. 150 euroa, muutama kierros per kela lakattua kuparialankaa n. 200 euroa, kierretankoa n. 10 euroa, pari rautalevyä 50 euroa ja epoksitlasikuituineen 100 euroa. Ei siis vaikeaa. Malleja on netti pullollaan systemaattisineen ohjeineen. Muuta satatuhatta ihmistä on rakennelleet erilaisilla konstruktioilla generaattoreita.

Jos osaa tuulivoimalan turbiinin tehdä ja väittää sen olevan hyötysuhteelta yli 50% niin sopivan generaattorin tekeminen ei ole enää kovin haastavaa. Puhumattakaan sitten säätimestä jolla kuormitetaan voimalaa sopivassa suhteessa tuulen nopeuteen nähden jotta saadaan suurin teho. Nämähän on lastenleikkiä onneksi kun suurimmat ongelmat turbiinin osalta onkin jo voitettu muiden vielä painiessa turbiinin hyötysuhteen kanssa muuttuvissa tuuliolosuhteissa.  ::)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:09:49
Muutama magneetti n. 150 euroa, muutama kierros per kela lakattua kuparialankaa n. 200 euroa, kierretankoa n. 10 euroa, pari rautalevyä 50 euroa ja epoksitlasikuituineen 100 euroa. Ei siis vaikeaa. Malleja on netti pullollaan systemaattisineen ohjeineen. Muuta satatuhatta ihmistä on rakennelleet erilaisilla konstruktioilla generaattoreita.

Jos osaa tuulivoimalan turbiinin tehdä ja väittää sen olevan hyötysuhteelta yli 50% niin sopivan generaattorin tekeminen ei ole enää kovin haastavaa. Puhumattakaan sitten säätimestä jolla kuormitetaan voimalaa sopivassa suhteessa tuulen nopeuteen nähden jotta saadaan suurin teho. Nämähän on lastenleikkiä onneksi kun suurimmat ongelmat turbiinin osalta onkin jo voitettu muiden vielä painiessa turbiinin hyötysuhteen kanssa muuttuvissa tuuliolosuhteissa.  ::)

Kuulostaa hyvin kalliilta elementeiltä. Kuinka suurta tehoa noilla mainitsemillasi komponenteila ja niistä tehdyillä laitteilla saisi ulos ?

Tasasuuntaajaa tarvitaan: https://www.youtube.com/watch?v=opP13e-TvHM
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:10:03
Riippuu vähän virrasta ja jännitteestä paljonko tehoa. Mitä hitaammasti generaattori pyörii ja mitä suuremmista virroista kyse sitä kalliimmat osat. '

Köyhälle kallis, muille saman hintainen...

Tasasuuntaja ei yksistään riitä ja eikä sitäkään aina tarvita kun riippuu mitä myllyllä tehdään.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:14:56
Riippuu vähän virrasta ja jännitteestä paljonko tehoa. Mitä hitaammasti generaattori pyörii ja mitä suuremmista virroista kyse sitä kalliimmat osat. '

Köyhälle kallis, muille saman hintainen...

Tasasuuntaja ei yksistään riitä ja eikä sitäkään aina tarvita kun riippuu mitä myllyllä tehdään.

Mä en vitsaile vaan kysyn kuinka suuri noilla tulee koska kilpailu kiinalaisten kanssa on kovaa tuulivoimamarkkinoilla.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:15:43
Hyvittavaa kuinka kuplassa voikaan ihminen elää kuvitelmissaan. Olisi hyvää stand-uppia mutta valitettavasti taidat olla oikeasti tosissasi.

Kiinalaisten kanssa ole mitään kilpailua kun kiinalaiset myllyt eivät toimi eivätkä oikein edes heidän säätimet myöskään. Ainakaan kun puhutaan hinnat alkaen laitteista.

Oikeasti toimivat pientuulivoimalat ovat siinä 3-4 euroa jokaista wattia kohden kokonaiskustannuksiltaan, tuli ne sitten mistäpäin maailmaa tahansa.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:16:42
Hyvittavaa kuinka kuplassa voikaan ihminen elää kuvitelmissaan. Olisi hyvää stand-uppia mutta valitettavasti taidat olla oikeasti tosissasi.

Kiinalaisten kanssa ole mitään kilpailua kun kiinalaiset myllyt eivät toimi eivätkä oikein edes heidän säätimet myöskään. Ainakaan kun puhutaan hinnat alkaen laitteista.

Oikeasti toimivat pientuulivoimalat ovat siinä 3-4 euroa jokaista wattia kohden kokonaiskustannuksiltaan, tuli ne sitten mistäpäin maailmaa tahansa.

Se saa olla vain murto-osan siitä tehdä...oletko raukka täysin pihalla siitä kuinka kauppa toimii...jos jotain myydään 4 eurolla watti..sen tekeminen saa maksaa korkeintaa 80 senttiä watti ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:19:57
Hermanni hyvä, juuri päivittelit generaattorin valmistushintoja mitä osat maksavat. En tiedä kumpi tässä nyt oikein onkaan pihalla kun et edes tiedä kuinka generaattori tehdään.  ;D
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: denzil dexter - 28.05.19 - klo:20:19
Mitään en generaattoreista tiedä mutta sen tiedän, että osaisin tehdä sellaisen joka toimii 140% hyötysuhteella. Ainoa este on se, että kaikki maapallon generaattoritehtaat ovat salaliittoutuneet minua vastaan. Pitää varmaan sitten alkaa myydä käärmeöljyä tai hopeavettä.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:20:32
Sama
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:20:51
Hermanni hyvä, juuri päivittelit generaattorin valmistushintoja mitä osat maksavat. En tiedä kumpi tässä nyt oikein onkaan pihalla kun et edes tiedä kuinka generaattori tehdään.  ;D

Luuletko etten oppisi viikossa jos aloitan ?

Tässä malli;

https://www.youtube.com/watch?v=CDSQuNS2E1U

https://www.youtube.com/watch?v=vldUqRRf_pc

https://www.youtube.com/watch?v=ZuTsvKQVkcw
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:21:00
Et.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:21:03
Et.

Miksen..eihän tuo rakettitieteeltä vaikuta ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 28.05.19 - klo:21:36
Ei niin, muttei rakettia viikossa tehdä kylmiltään varsinkaan toimivaa. Yleensä vasta kolmas on lähellä mitä haetaan. Onnea ja menestystä.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:21:39
Ei niin, muttei rakettia viikossa tehdä kylmiltään varsinkaan toimivaa. Yleensä vasta kolmas on lähellä mitä haetaan. Onnea ja menestystä.

Minkä kokoinen ja hintainen on ylläkuvattu DIY gene videolla ?

---

Sori 3 KW: https://www.youtube.com/watch?v=EPmW-BjCiWI
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 28.05.19 - klo:23:42
Tässä vielä helpompi; https://www.youtube.com/watch?v=HQxmj-UGb6A
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:00:02
Tässä 2500 wattinen; https://www.youtube.com/watch?v=bHzt74CE0fg
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Jussi - 29.05.19 - klo:03:08
topspeed vois nyt ekaks tehdä yhden auttavasti toimivan tuuligeneraattorin ja alkaa sit yhteisesti pohtimaan, mikä meni pieleen. Sais vähän perspektiiviä.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:06:53
topspeed vois nyt ekaks tehdä yhden auttavasti toimivan tuuligeneraattorin ja alkaa sit yhteisesti pohtimaan, mikä meni pieleen. Sais vähän perspektiiviä.

Tämä ei nyt auta yhtään...katso yllä...mita maksaa magneetit noissa..ja mitä kuparilanka ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:07:06
Hermanni hyvä, juuri päivittelit generaattorin valmistushintoja mitä osat maksavat. En tiedä kumpi tässä nyt oikein onkaan pihalla kun et edes tiedä kuinka generaattori tehdään.  ;D

Niin päivittelenkin koska kaupankäynnin perusteet tekohinta ja myyntihinnat jne ovat myös täysin sulla hukassa.

Laadukkaat megneetit voi maksaa enemmän..mutta 20 eurollakin saa magneetit pieneen diy voimalaan.

https://www.supermagnete.de/eng/Magnet-applications/Wind-Power
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:07:37
Siitä olen jo nyt täysin vakuuttunut, että tuontyyppiset  genet kuin yllä on esitetty ovat täysin epäkurantteja esimerkiksi juuri H-Darreukseen....joka pyörii hiljempaa kuin ropellit, mutta vääntää enemmän.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 29.05.19 - klo:08:11
Näe, et edes sen vertaa viitsinyt tutustua että olisit ymmärtänyt sarjaan kytkettyjen kelojen määrän nostavan jännitettä ja näin tarvittu rpm laskee.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:08:25
Näe, et edes sen vertaa viitsinyt tutustua että olisit ymmärtänyt sarjaan kytkettyjen kelojen määrän nostavan jännitettä ja näin tarvittu rpm laskee.

Ei mutta päättelin sen itse. Sellainen tarvii erillaisen genen kuin nämä esitetyt.

https://woodstockpower.com/blog/single-phase-vs-three-phase-generators-basics/

Entäs tuo vaiheisuus ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 29.05.19 - klo:08:38
Solet hukassa Hermanni.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:10:26
Solet hukassa Hermanni.

En ole hermanni...enkä ole hukassa..vaan niin sanotusti tulessa.

Sun kannattais aloittaa numeroista..vaikka..ettet höpötä täällä kaikki ulos tuulivoimakokeilusta älyttömine hintoinesi..oletko kalkkeutunut seniili ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 29.05.19 - klo:11:28
Korkeintaan debiili.

Ellet ymmärtänyt generaattori tehdään myllyn  ehdoilla ja sinun pitää itse määrittää toimintajännite.

Magneetit maksavat 10-50 euroa kappale, lakattu käämilanka n. 40 euroa/kg. Näistä se generaattorin hinta suurimmaksi osaksi muodostuu.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:11:36
Korkeintaan debiili.

Ellet ymmärtänyt generaattori tehdään myllyn  ehdoilla ja sinun pitää itse määrittää toimintajännite.

Magneetit maksavat 10-50 euroa kappale, lakattu käämilanka n. 40 euroa/kg. Näistä se generaattorin hinta suurimmaksi osaksi muodostuu.

Liitteeni mukaan 10 magneettia maksaa alle 2 euroa...kalliimmat jopa 7 ekkua kpl.

Mulle tekee ammattilaiset genen, mutta mun täytyy olla kuusalla sitä millainen siitä pitää tehdä koska en halua tuollaisia onnettomia genejä joita heikkotehoisissa rupeleissa pitää olla.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Puuha - 29.05.19 - klo:11:53
Hermanni hyvä, 2 eurolla et saa kuin jääkaappimagneetteja. Ja kymmenellä et tule vielä miksikään kun myllysi pyörii niin hitaasti.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:13:48
Hermanni hyvä, 2 eurolla et saa kuin jääkaappimagneetteja. Ja kymmenellä et tule vielä miksikään kun myllysi pyörii niin hitaasti.

Ei tulekkaan mutta 20 eurolla saa jo 100 magneettia...ja 34 eurolla 5 mm paksuja 2 x isompia sen 100 kpl.

Juuri tällainen 100-200 magneettia ulkokehällä voisi jo olla melkoinen voimannäyte.

Mun ajatus olisi kääntää siis magneetit ja käämit pystyyn kuten akseli ja kiertää tällä tavalla aika isoa esim 400 mm dia kehää...tämä olisi hyvin tehokasta.

Vai mitä ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: don - 29.05.19 - klo:13:49
Moro

Tein yli 10 vuotta sitten 2 kW tuutimyllyn jonka genessä on 32 kpl pyöreitä 1/2" x 2 tuuman magneetteja ja 12 kpl keloja joissa n. 2 kg parin millin kuparilankaa,magneetit ( 2 x 16 kpl ) kiinni kahdessa 10 mm rautalevyssä ja kelat valettu epoksiin.Kelat pysyvät paikoillaan ja ne kaksi levyä pyörivät levyn kahta puolen n. 1 mm:n ilmavälillä.Vaikka rakenne on yksinkertainen joutuu rautalevyt teettämään piirustusten mukaan ( n. 60 € ) ja käämilangan ostamaan (n. 70 € ) ja magneetit ostamaan ( 32 kpl x 17 €/ kpl = n. 500 € ) väkisinkin pelkälle genen osille tulee hintaa 700 € ja jos sulle ammattilainen tekee sen esim. 2 kW genen pienellä työpalkalla niin et sitä paljon alle tonnilla saa.

Niin ja sun systeemishän on niin ernomanen että kyllä sen vähintään se pari kilowattinen täytyy olla.

Sitten kun olet tuulimyllys tehnyt niin kerro jo tehneille myllys mitat ja paljonko tuli maksamaan ja todelliset tehot.

Kun tein oman myllyni oli se sellainen testi että pystyykö tavallinen immeinen rakentamaan toimivan tuulimyllyn niin paljon itse tehden että sen halvemmalla ei sitä pysty tekemään.Pystyi tekemään ja vieläkin tossa pihassa tuottaa sähköä käyttöveden lämmitykseen.Jo alkaessani tuulivoimalaa tekemään tein karkeata kustannusarviota jolloin totesin jo muidenkin laskelmat paikkansa pitäviksi ettei se koskaan tienaisi hintaansa takaisin mutta sehän ei ollut tässä tapauksessa se oljenkorsi vaan ihan muu asia.

(https://lh3.googleusercontent.com/CIo3idJLGsL2f-EMTukBw9agPALWLxgFH1gc7O8xkLlrAkxVuuRTxlzitIM-HAfonoj-Acl-pc3cOliTPiC-UeUgfSK63C_hnAbRlmiRP_rRBNu0yyz3Nl_sjRgNxLJgBbtJggoW1XvqcPdLo3KREn6DMYR7GCzZM3_moNxUkASuajon053Uz9j7ygR4rOhQTrBv3vGlqcrgAVu7VxRPGJHu9dfXzeJZhdxb5AtqGfWIcbCzhceK8L0pLyLqvrKjVh5A6ZSDG4SgmI47mst_0fugR8n3DTnI66h3V6dpJpFGASuevuBBSrqPbaLmsnP1sba-Ry66Fws3m9812PyERDcrAkHPNByNFhYl_iRIskX9It1JdNBUaWIcN4G0nYn65fag9wMvpc5XtpidbLr4FANj4JI_QImT-1p4rqje4efH1c58_kzHsjnaH-qvla19nxYUtG1EANmOheKZQOKVOKBgN0pLjW8xI0OqF6RwERfYj0TAKBSkpCFiJljehaIEwydz_s6KMkgL8YxqOG_5A3Ub_dyp-DJ0VUZ_QkioLPu1CKtp7rCFrSKkCIXK52PMvIOattA_LG_RGn0N2WpzL3dCuATctor7JSoWXWawzD7q8OnjMKt5AR739seCukwPVdqZcWeAi1ApijalARmlo2KJC31pAsdoNZPNRY_7SvMbHiTVab3pTHoo9KaBMdw9OW0RGGn97ywnBueqxf52uGqN6Q=w1145-h858-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/eSVK4aHJ5tq2JcbmVnd3bMVBmBKh6Kl0X0cssEeb8MOb1JPDByE2HMunyOkxl1VuHjJCVjQy0Q1-QTNoA19FjSC5W5d225HTgnbb64tM0onyWxJaSUM7cLLEC8XlnUyxEKrMU0dXGsdlG-AWnC7ezS4Q7ERCHtVsAnPs1wc8FXE8rMnzAte40m6AlBFMT3bf-4SZLfS44pbymoR_m_RtINl50TARjUqgh28N9ZUcEefpGllUol8wv90sci8FTxSqZ-ToH1WD8dzbj94BsRFGnQN0PU_aQuAGK-vAML7idrQpTB9C7m3dX9CpNP0h7wSc99Om1Cx6VFoDxtycLCRuk0e8WHgD8YxaJNDNMiqBNtMkvgT2QgQ-Pp0ZfYCrDZOF49c0NHGDbh7C-qd5pzawJUOgaa5gH4Zi677M6QjGl9vrrYQ20S4ZGyGmIjcH9ndCxYVk4hZBwMsMTGE7JGkoKbn99fuD9eTLZFgvIyJiwlqS8TeDPEWNxSGV67nS7PqWtwX4lkGSOMnqU_p_vW0Uami2rzplv_L4wHRjFeOSE9P4S78nhWCTmVEJIsenTqUVpio0_SGtNq-l2Wc-1wkyXtcOvZvp7-K9iRb5de6_qYGC6xQhvFvWZ6D5PZELTcnwyjtRnkkzigmsi5BhKs-59BfGcMQyUDO6WSiPv27fplErS75Lgpu3F0Ea8SsdS-HKPZBTWFZ1FLDl59ISz2bS9OPgsg=w1145-h858-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/FolrJYEN5wHqgWJlYH8sNGt6a7UeLwklPTKefBAqqDAxiOEiFyx7siZvmNQ0SoEqEFEhzUlAl7pNFhuND81yM-7kt0Qz0yAdXzTJSC20kgk7BirW9DL7k4JV48WbRV3d5ngPwhU4qYvQFfz_sns1N_kcm91cOPT1aWx3bs3WJ4V_zPc1nhhcJ0wbcHTe1bTD8BMFOm1BD0CpC9lj3N7jbT4RE7BkqQ6mExriTBg0sBRfDedkTJh-U4OeBFbLka4HfLBBWkO5HCo6rzJEqbNbgbEgAFwdvjE9f9aqsnQVXGF45FlU2PJrmQTCdX2PalWgYG4Xgm6c3MgSWV6HbneSo0_yiV5lhwd9yfKnXdVAUim4Uvb1tr930hnCVDFOrK7Aa5oanfyfkx5GApwychyiA65ZZ1oC3v49D6gVPyd26F1GVIQDc1CImn72COOt7EOoijqvTLEbsiXiBeMU2KlZzGgGzn4X23LQpXd_fGuwCdFNKXcOHUf-iCtRIyq9EAOa1u3WFJSa1TqYkcAm6kjFxuXyUSoZGOKPVT3Gk4MrVjxRFWYh7Cd8SaZR9pQAKsZHzSvvfixor1r718BxxNErxrU3Q66NSuT93Qd3eJ7R2ngaBieA9C3ZMMSr1StoVlTPm_cegzl6LWb-0g3AdZ__QvR36IMgFv4GuMJKNovppWr3D-lVvPafva8uQJVoilcvVyAIXb1DTh_5Uigul68cHgLK7w=w1145-h858-no)

 
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:16:31
Moro

Tein yli 10 vuotta sitten 2 kW tuutimyllyn jonka genessä on 32 kpl pyöreitä 1/2" x 2 tuuman magneetteja ja 12 kpl keloja joissa n. 2 kg parin millin kuparilankaa,magneetit ( 2 x 16 kpl ) kiinni kahdessa 10 mm rautalevyssä ja kelat valettu epoksiin.Kelat pysyvät paikoillaan ja ne kaksi levyä pyörivät levyn kahta puolen n. 1 mm:n ilmavälillä.Vaikka rakenne on yksinkertainen joutuu rautalevyt teettämään piirustusten mukaan ( n. 60 € ) ja käämilangan ostamaan (n. 70 € ) ja magneetit ostamaan ( 32 kpl x 17 €/ kpl = n. 500 € ) väkisinkin pelkälle genen osille tulee hintaa 700 € ja jos sulle ammattilainen tekee sen esim. 2 kW genen pienellä työpalkalla niin et sitä paljon alle tonnilla saa.

Niin ja sun systeemishän on niin ernomanen että kyllä sen vähintään se pari kilowattinen täytyy olla.

Sitten kun olet tuulimyllys tehnyt niin kerro jo tehneille myllys mitat ja paljonko tuli maksamaan ja todelliset tehot.

Kun tein oman myllyni oli se sellainen testi että pystyykö tavallinen immeinen rakentamaan toimivan tuulimyllyn niin paljon itse tehden että sen halvemmalla ei sitä pysty tekemään.Pystyi tekemään ja vieläkin tossa pihassa tuottaa sähköä käyttöveden lämmitykseen.Jo alkaessani tuulivoimalaa tekemään tein karkeata kustannusarviota jolloin totesin jo muidenkin laskelmat paikkansa pitäviksi ettei se koskaan tienaisi hintaansa takaisin mutta sehän ei ollut tässä tapauksessa se oljenkorsi vaan ihan muu asia.

Kova suoritus.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:17:09
Miksi noi käämit ovat epoksissa...autonmoottorissa ja muualla ne ovat näkyvillä..laskeeko tuo tehoa ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:17:23
Tässä eräs VAWT moottori.

https://www.youtube.com/watch?v=5v9YdaEDwQc
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: don - 29.05.19 - klo:17:25
Moro

Suuorituksestani ei kannata välittää ja täällä en ala tämän enempää tästä projektistani kertoilemaan kun netti on pulollaan genen teko-ohjeita joissa varmaan esim. tämä epoksiin valun syy kerrotaan.
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:19:55
Säätä vastaan ymmärtääkseni, mutta olisiko se suljetussa VAWTssa pakollinen ?
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 29.05.19 - klo:21:24
Mun idea geneksi on tässä 00:50 kohdalla.

https://www.youtube.com/watch?v=d0MqbSjiiks ::)
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 30.05.19 - klo:09:36
Voisko 100n magneetin aksiaalivuo genen proton tehdä juuri 20 euron jääkaappimagneeteilla ?  ???
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 30.05.19 - klo:09:38
Korkeintaan debiili.

Ellet ymmärtänyt generaattori tehdään myllyn  ehdoilla ja sinun pitää itse määrittää toimintajännite.

Magneetit maksavat 10-50 euroa kappale, lakattu käämilanka n. 40 euroa/kg. Näistä se generaattorin hinta suurimmaksi osaksi muodostuu.

Miksi näin...mikset tee parasta mahdollista geneä ja anna arkkitehdin ja aaerodynaamikon suunnitella siihen tuulivoimala ???  :D
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: Ilmis - 30.05.19 - klo:11:20

Magneetilla ja magneetilla on suuria eroja. Parhaimmilla pienikokoisillakin neodyymimagneeteilla voi tumpelo menettää sormensa  ;D
Otsikko: Vs: Tuuligeneraattori ideaa pukkaa..
Kirjoitti: topspeed - 30.05.19 - klo:11:25

Magneetilla ja magneetilla on suuria eroja. Parhaimmilla pienikokoisillakin neodyymimagneeteilla voi tumpelo menettää sormensa  ;D

Jep ne ovat todella huikeita....niitä ei saa edes irti toisistaan.

--

tässä 100% tehokkaampi gene..keksijän mielestä.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4_yitCl_Gw