M: Aurinkokennovalaisimia, aurinkokennolatureita ja aurinkopaneeleita

Solar Ideas

New member
Valikoima laadukkaita aurinkokennovalaisimia, aurinkokennolatureita ja aurinkopaneeleita tarjolla Solar Ideas -verkkokaupassa osoitteessa www.solarideas.fi.

Hankimme aurinkopaneelit suoraan suurilta eurooppalaisilta tukkureilta ja ne hinnoitellaan ja tilataan tapauskohtaisesti (verkkokaupan valikoimassa on vain murto-osa saatavilla olevista paneeleista). Toimitamme muun muassa Canadian Solarin, Trina Solarin, Axitecin sekä Jinko Solarin paneeleita. Kysy rohkeasti tarjousta, sillä loppukesästä ja syksyllä tukkureilta saa usein huomattavia alennuksia! Tarjouspyynnön voi laittaa osoitteeseen connect@solarideas.fi.
 

Puuha

Well-known member
Harmi, ei ole kunnollista kompaktia aurinkokennolla varustettua powerbankkia retkeilykäyttöön. Joko lataukseen käytettävä aurinkokenno on niin pieni teholtaan ettei se lataa akkua päivässä täyteen edes hyvänä päivänä optimaalisessa asennossa tai sitten aurinkokenno on sopevan tehokas mutta akku on mitätön.

Jos jostain sellaisen 10W panelilla olevan 35-40Wh (10 000mAh:n akulla) sekä kahdella USB-paikalla toinen vähintään 1A toinen vähintään 2A lähdöllä powerbankin löytäisi niin siitä olisin valmis köyhtymään 100-150 euroa.
 

Solar Ideas

New member
Tervehdys,

Kiitos palautteesta. Teit ihan oikean havainnon, valitettavasti useimmat markkinoilla tällä hetkellä olevat aurinkokennolaturit on varustettu joko tehokkaalla paneelilla tai suurikapasiteettisella akulla, mutta ei molemmilla. Itse testasin tänä kesänä muutaman päivän kestäneellä metsäretkellä tätä Phaesunin 14W paneelilla varustettua aurinkokennolaturia, joka toimi mainiosti:

https://www.solarideas.fi/epages/SolarIdeas.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2016103109/Products/%22Phaesun%20Trek%20King%202x7%20%2814W%29%22

Phaesunin paneelilla pystyy lataamaan myös powerbankin (jonka puolestaan voi laittaa paneelissa olevaan taskuun), jolloin lopputulos vastaaa aika pitkälti tuota kaipaamaasi yhdistelmää. Myös suurikapasiteettinen powerbank (ilman paneelia) on tilattavissa kauttamme, vaikkei sitä suoraan verkkokaupan valikoimasta löydykään.

Eräs retkeilyn ammattilainen testasi Phaesunin paneelia tänä keväänä ja testitulokset voi lukea täältä:

http://luontoloinen.blogspot.com/2018/05/tarjolla-ilmaista-energiaa.html

Mikäli tällainen erillisellä powerbankilla (esim. 10 000 mAh) varustettu kokoonpano vastaa tarvettasi, niin pistä ihmeessä viestiä osoitteeseen connect@solarideas.fi. Uskoisin, että löydämme tarpeesi täyttävän ratkaisun!
 

Puuha

Well-known member
Solar Ideas sanoi:
Phaesunin paneelilla pystyy lataamaan myös powerbankin (jonka puolestaan voi laittaa paneelissa olevaan taskuun), jolloin lopputulos vastaaa aika pitkälti tuota kaipaamaasi yhdistelmää. Myös suurikapasiteettinen powerbank (ilman paneelia) on tilattavissa kauttamme, vaikkei sitä suoraan verkkokaupan valikoimasta löydykään.

Mikäli tällainen erillisellä powerbankilla (esim. 10 000 mAh) varustettu kokoonpano vastaa tarvettasi, niin pistä ihmeessä viestiä osoitteeseen connect@solarideas.fi. Uskoisin, että löydämme tarpeesi täyttävän ratkaisun!

Niin, tällainenhan on jo olemassa ja sen ongelma on ettei powerbankeja mitä ladataan ei voida samaan aikaan myös purkaa. Tämä jos mikä on varsin idioottimaista toimintaa suunnittelijalta, tosin tarkoitushan on ladata powerbankit verkkovirralla jolloin sitä on myös saatavilla normilataamiseen. Näin ei ole edes tarvinnut ajatella että näitä pitäisi voida purkaa myös yhtaikaa. Taas näitä mihin on akku ympätty kokonaisuuteen voidaan yleensä myös purkaa samalla kun sitä auringolla ladataan. Pienempänä muttei vähäisimpänä on sitten se vaadittu johtohärdelli näillä paneli+powerbank tyyppisillä ratkaisuilla. Luonnossa syntyvä kuvainollisesti maanis depressiivisyys piuhojen kanssa aiheuttaa ongelmia kun tohinalla iloisena aloittaa laitteiden latausken vain huomatakseen todellisuuden karvaan käden laskeneen taas olkapäälle ettei varavirtalähde ole ollutkaan päivän aikana panelissa kiinni tai on irronnut jossain välissä.

Täytynee vain ottaa oppia ja tehdä kuten muutama muukin kunnes osataan tehdä käytännöllisiä laitteita. Ikeasta AA-paristoja 3 pakettia, Ebaysta vähän osaa ja kolvi käteen.

Myyjän vikahan tämä ei ole, vaan laitteiden valmistajien joiden kokemus pohjautunee kilpavarusteluun,ilmeisesti urbaaniin retkeilyyn kaupungin puistikkoon missä on sähkötolpassa pistorasia ja todellisesta käytettävyydestä viis. Esimerkkinä blogissa sivuttu taskulappu mikä taitaa hyvissä olosuhteissa latautua täyteen ehkä jopa viidessä päivässä oman panelinsa turvin. Ehkäpä syystäkin blogin kirjoittaja erillisellä tehokkaammalla panelilla mikä on tarkoitettu nimenomaa laitteiden lataamiseen sitä lamppua latasi. Noh, on se tyhjää parempi hätävara mutta vetää kyllä mielen sopukoissa jokseenkin älynystyrät tiukoille että ymmärtäisi miksi tällaista edes tarjotaan jälleenmyyjille. Onhan näitä jotka valaisimia jotka ladataan liikkeellä, joko puristamalla tai veivaamalla mitkä on todettu retkeilyssä varsin toimiviksi ratkaisuiksi ilman ulkopuolista eneriaa.

Tuo puhallettava kuutio herätti huomion ja hetken mietin nappulalle partiovarustuksen lisäksi, mutta taas älynystyrät joutuivat tiukoille kun jatkoin lukemista. Mitähän lie suunnittelijalla ollut sitten mielessä tai millaisen lääkityksen alla kun telttavalon saa vaihtamaan väriä? Jospa tämänkin olisi voinut vaikka käyttää niin että valossa olisi ollut valittavissa muutama eri valoteho. Kysehän on käsittääksi alunperin johonkin ensiapu hommaan kehitetty nimensä mukaisesti. Mutta ei, mielensilmiin paloi näky kun jossain Hannunkurussa teltassa pauhaa JBL:n kaijutin technoa ja kuutio hohtaa sen kymmentä eri väriä vuorotellen. Technoa olen kyllä Hannunkurussa kuullut mutta discovalaistus on vielä onneksi kokematta kyseisessä paikassa. Muistelisin että tämä on ollut myös Dragon Den tai Shark tank ohjelmassa saaden aivan rahoitusta?
 

Solar Ideas

New member
Kiitos hyvästä palautteesta! Pidetään silmät auki ja kun markkinoille ilmestyy hyvä tehokkaalla paneelilla ja suurikapasiteettisella akulla varustettu malli, niin yritetään saada se myös Solar Ideasin valikoimiin.

Mainitsemasi blogitekstissä sivuttu taskulamppu on tosiaan ensisijaisesti taskulamppu, josta johtuen myös sen aurinkokenno on pieni. Taskulamppukäytössä tuo paneelin koko on ihan riittävä, mutta mikäli kaiken virran hörppää älypuhelimeensa, kestää akun latautuminen täyteen luonnollisesti useita päiviä. Powerbank-ominaisuus onkin enemmänkin hätävara, kun virtaa ei ole muualta saatavilla.

Puhallettava kuutio oli tosiaan mukana Shark Tank -ohjelmassa ja sai sieltä rahoitustakin. Myös tämä tuote oli itselläni mukana kesän metsäreissulla ja toimi oikein hyvin erityisesti teltassa. "Diskovalo" ei toki retkeilijälle tuo kummempaa lisäarvoa, ellei sitten satu olemaan pieniä lapsia mukana. Omasta kokemuksesta voin nimittäin kertoa, että disko-ominaisuus toimii varsin hyvin katseenvangitsijana pienillä lapsilla ja meillä tämä kuutio onkin joka ilta lasten yöpöydällä nukahtamisvalon virkaa toimittamassa.
 

Puuha

Well-known member
Niin, nimenomaan taskulamppuna sitä pidän kuten se myös taskulamppuna myydään vaikka voikin käyttää myös hätävirtalähteenä, tosin harvoja laitteita voi enää ladata alle 1A virralla, osa laitteista vaatii jo 1,5A latausvirran.

Voi olla että muilla on erilaiset näkemykset sen riittävyydestä mutta valaisimen pitää olla sellainen ettei tule tilannetta retkeilyssä missä valoa ei ole saatavilla kun ei ole energiaa. Ongelmahan on se ettei lampussa olevan kennon teholla pysty latamaan akkua riittävästi jos lamppua käytetään vähäistä enemmän vuorokaudessa. Lataus on suoritettava ulkoisesta lähteestä tällöin mikäli käyttö on vähäistä enemmän ja se herättää kysymyksen mitä lisäarvoa saadaan tuosta aurinkokennosta valaisimen rungossa? Kesällä ei Suomen olosuhteissa juuri keinotekoista valoa tarvitse, eikä näin myöskään vaatimuksetkaan ole kovin korkealla mutta keväällä sekä syksyllä tilanne onkin jo aikalailla eri asettaen valaisimille jo ihan oikeita vaatimuksia.

Valitettavasti olen törmännyt useampaan otteeseen tuotteisiin mitkä eivät ole soveliata niillä ominaisuuksilla siihen tarkoitukseen mihin ne on myyty koska tuotteelle on vain keksitty tarve mitä ei ole oikeasti olemassa tai sitä ei voida täyttää toteutetulla tavalla.  Kyse on tuotteiden suunnittelusta mikä nykyään yleensä lähtee aivan jostain muusta kuin tarpeesta ja sen täyttämisestä. Tämä on yksi syy miksi tuo valokuution versio kiinnostaa sillä se on lähtökohtaisesti suunniteltu tarve-lähtöisesti niin että mikä vastaa ja täyttäisi tarpeen. 
 

Solar Ideas

New member
Näkemyksesi riittävyydestä on varmasti aivan oikea. Toisaalta riittävyys on kiinni pitkälti myös siitä, minkälaiseen käyttöön lampun aikoo hankkia. Totta on, että jos harrastaa esimerkiksi pitkiä metsäretkiä, joiden aikana lamppua tulee käytettyä paljon, ei akun kapasiteetti välttämättä riitä siitäkään huolimatta, että täyteen ladattuna tuo Salamander valaisee kirkkaammalla asetuksella noin 7 tuntia. Jos valaisimen taas hankkii parin päivän retkiä varten tai esimerkiksi mökille ns. vessavaloksi, niin 7 tuntia riittänee hyvin (ja näissä tapauksissa lisäarvo tulee muun muassa siitä, ettei tarvitse pelata pattereiden kanssa). Kyseessähän ei ole erityisesti retkeilykäyttöön tarkoitettu aurinkokennovalaisin, vaikka se tiettyyn rajaan asti toimii myös retkillä.

Tuo LuminAID-valaisin on tosiaan suunniteltu tarvelähtöisesti, alunperin sähköttömiä katastrofialueita varten. Siihen on sitten pikkuhiljaa lisätty ominaisuuksia, joista osa ei varmastikaan ole mitenkään välttämättömiä (kuten esimerkiksi liukuväritoiminto), joskaan niistä tuskin haittaakaan on. Idea on mielestäni hyvä ja niin on valaisinkin.



 
Ylös